• Informacje na temat:

    czosnkowe grzanki

Przepisy na temat: czosnkowe grzanki
  • Porowa z czosnkowymi grzankami

    Zagęszczona serkiem topionym

  • Zupa czosnkowa

    Chcesz wzmocnić swoją odporność? Jedz czosnek!

  • Grzanki z twarożkiem i letnimi pomidorami

    Soczyste, letnie pomidory to zdecydowanie dla wielu wspomnienie smaku z dzieciństwa! Nie ma nic lepszego niż kanapka ze świeżym pieczywem, masłem i pomidorem. Ta prawdziwie kultowa przekąska z młodzieńczych lat stała się dla nas inspiracją do przygotowania przepisu na przepyszne grzanki z letnimi pomidorami i twarożkiem. Szybki, prosty i smaczny pomysł na chrupiące śniadanko!

  • Kremowa zupa czosnkowa

    Składniki: główka  czosnku 4 duże ziemniaki słodka śmietana sól pieprz koperek zielony bezglutenowe pieczywo np. grzanki oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Ziemniaki pokroić w kostkę i zalać bulionem. Dodać obrany czosnek, gotować do zupełnej miękkości ziemniaków. Zupę zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem . Do lekko przestudzonej zupy dodać śmietanę oraz posiekany...

  • Sałatka z grzankami

    ...przeciśniętym przez praskę. Kromki chleba okrój ze skórki. Środki tostów posmaruj masełkiem czosnkowym i potnij je w kosteczkę. Grzanki wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień, stale mieszając. Przesyp na...

  • Innsbrucka zupa czosnkowa

    Składniki: - 1 duża cebula, - 4 dag masła, - 3 dag mąki, - 0,5 l mleka, - 0,5 l bulionu warzywnego, mięsnego lub wody, - 6 dag czosnku, -sól, gałka muszkatołowa, - 4 łyżki śmietany Na grzanki: - 1 bułka, - 2 dag masła, - 3 ząbki czosnku, - pietruszka do dekoracji, Przygotowanie: Drobno pokrojoną cebulę usmażyć na maśle, oprószyć mąką. Smażyć, aż lekko zbrązowieje, wlać mleko...

  • Zapiekane papryczki faszerowane

    Te apetyczne faszerowane papryczki najlepiej smakują na ciepło, bez dodatków. Razem z porcją ryżu albo z grzankami czosnkowymi doskonale sprawdzą się jako danie obiadowe lub kolacja.

  • Leśne skarby na grzankach

    Pyszne grzanki z grzybami.

Artykuły na temat: czosnkowe grzanki
  • Krem czosnkowy z grzankami

    Do zrobienia grzanek świetnie nadaje się suchy chleb. Pokrój go w kostkę. Włóż na patelnię z rozgrzanym masłem. Podsmaż, często mieszając, na złoty kolor. W wersji beztłuszczowej: ułóż na blasze i podpiecz (ok. 5 minut) w 200°C (piekarnik ustawiony na termoobieg).

  • Zupa czosnkowa z serem

    ...pergaminem. Piecz w temperaturze 180°C kilka minut, aż grzanki się ładnie zrumienią.  3. Ser i szynkę pokrój w cienkie plasterki. Zupę rozlej do miseczek. Do każdej dodaj porcję sera, szynki i grzanek...

  • Zupa czosnkowa

    ..., tarty żółty ser lub grzanki z pieczywa. Doskonałym dodatkiem do zupy będą też podsmażone na oliwie i czosnku krewetki. Krem czosnkowo-ziemniaczany Składniki na 4 porcje: 3 główki czosnku...

  • Zupa rybna

    Zupę podawaj z czosnkowymi grzankami.

  • Szparagi warzywnej potrawce

    Zupę możesz serwować również z paluszkami z ciasta francuskiego lub z czosnkowymi grzankami z bułki.

  • Sosy sałatkowe z grzankami

    ..., szynką i żółtym serem są naprawdę pyszne. Sałata, kurczak i parmezan to podstawowe składniki sałatki Cezar. W zestawie Knorr 2 w 1, który ułatwi jej przygotowanie, znajdziemy sos oraz grzanki czosnkowe(...)Każde opakowanie nowych sosów sałatkowych Knorr to specjalnie dobrany do rodzaju sałatki sos, grzanki oraz gotowy przepis, dzięki któremu krok po kroku łatwo przygotujemy ulubioną sałatkę! Obiad...

  • Serowa zupa piwna

    ​Nawet jeśli ktoś nie jest miłośnikiem piwa, będzie zachwycony tą kremową zupą, do której przygotowania potrzeba tylko jednego garnka. Blond Ale zawiera goryczkę, która stanowi uzupełnienie serowego aromatu drożdży odżywczych. Tą cudowną zupą możesz się zajadać jesienią i zimą, kiedy będziesz mieć ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego. Aby całość była jeszcze bardziej odżywcza, posyp zupę czosnkowymi grzankami lub podsmażonymi warzywami.

  • Najlepsze oleje, które pomogą obniżyć poziom cholesterolu we krwi

    By obniżyć cholesterol, warto tłuszcze twarde zastąpić wybranymi olejami, np. zrezygnować z margaryny do ciasta, smalcu do smażenia czy masła na grzankę. Starajmy się jednak, by było to nie więcej niż łyżka lub dwie dziennie.

  • Zupa chłód, zupa cud

    Doceniam intensywny smak warzyw hiszpańskiej zupy na upały, lubię bułgarską ogórkowo-czosnkową wariację na temat tzatzików, jednak dla mnie polski chłodnik to najlepsza i najzdrowsza zimna zupa na świecie. Ba, jestem w stanie to udowodnić. Na zimno.

  • Sałatka z fetą

    Ogórki umyj i pokrój w plasterki, a pomidory na ćwiartki. Cebulę obierz i potnij w piórka. Fetę odsącz z zalewy i również pokrój. Przygotowane składniki...