• Informacje na temat:

    czerwona kapusta w barach

Przepisy na temat: czerwona kapusta w barach
  • Hot-dog ma swoje święto. Jak przygotować go w zdrowej wersji?

    To nie przypadek, że święto hot-doga, legendy amerykańskiego street foodu i stylu życia, wypada właśnie 4 lipca, czyli w Dzień Niepodległości w USA. To genialne w swej prostocie danie ma dziś miliony fanów na całym świecie.

  • Pyszna kapustka najlepiej smakuje na goraco.

  • jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

  • jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

  • Doskonała do sałatek i bigosu.

  • Smaczny dodatek do dań głównych

  • Tak podana kapusta często pojawiała się w moim domu rodzinnym. Ja od czasu do czasu przypominam domownikom te smaki, bo naprawdę warto. Polecam.

  • czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.

  • Doskonała świąteczna czerwona kapusta przygotowana w skandynawskim stylu, która smakiem i aromatem świetnie wpasowuje się w klimat Bożego Narodzenia. Taka kapusta jest idealnym dodatkiem do mięs ciepłych i zimnych oraz do pasztetów, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich. Można ją podgrzać, ale na zimno też jest smaczna. Pracy przy niej niewiele, jednak ze względów praktycznych często gotuję tę kapustę 1-2 tygodnie przed świętami i pasteryzuję w słoikach. Dzięki temu mam mniej pracy przed...

  • ZAWSZE SMACZNA A SZCZEGÓLNIE W ZIMIE.PRZEPIS NA ZALEWĘ DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ,MOŻNA PROPORCJONALNIE ZMNIEJSZYĆ.

Artykuły na temat: czerwona kapusta w barach
  • Dubrownik: Perła Chorwacji

    ...risotto, a menu zmienia się zależnie od tego, co szef kuchni kupi rano na targu. Właściwie wszędzie znajdziemy też dania, z których Dubrownik słynie, m.in. zieloną menestrę (kapusta duszona...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Spacer po zamku i po ogrodach Villandry – Zamki nad Loarą

        W zeszłym tygodniu, jadąc do mojego szwagra na wieć, zatrzymaliśmy się na jeden dzień w Tours. Stéph musiał jeszcze w środę rano tam spotkać się...

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Najtrudniej jest mi przekonać ludzi, że Gruzja to normalny kraj

    ..., w większości Rosjan. Gruzini są niewątpliwie zafascynowani kulturą rosyjską na każdym poziomie. Podczas wojny w 2008 roku, kiedy samoloty rosyjskie bombardowały Gori, w barach w Gori ludzie oglądali...

  • W I kwartale 2014 roku przeprowadzono kontrolę restauracji fast food. W bardzo wielu barach szybkiej obsługi wykryto nieprawidłowości dotyczące opisywania cennika, serwowania innych niż deklarowane produktów i rozmiarów porcji. Czy kebab wołowy zawsze zawiera wołowinę?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Kontrola Inspekcji Handlowej przynosi nam alarmujące wyniki: W aż 74 proc. skontrolowanych restauracji fast food wykryto nieprawidłowości. Skontrolowano 85 lokali gastronomicznych. Część z nich wybrano...

  • Historie dworcowe

    ...w wysoko upięty kok. Czerwona szminka i niebieski cień na powiekach. Kobieta na oko ma około czterdziestu kilku lat. To pani Zofia, właścicielka małego sklepiku z zegarkami, sztuczną biżuterią, bateriami...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Korzenie zapuszczam w asfalt

    Bilet w jedną stronę. Tak myślały, jadąc z małej miejscowości do Warszawy. Bo jeśli się nie uda, nie ma dokąd wracać. Wymarzone pracownice. Często znienawidzone koleżanki. Dziewczyny z prowincji, które robią karierę w dużych firmach. Janczarki gotowe na nadgodziny i grę nie fair. Awans, służbowe auto - to cel. Grażyna i Ula mówią o zyskach. I cenie, jaką zapłaciły za marzenia. Bardzo chcą wierzyć, że bilans wychodzi na plus.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...