• Informacje na temat:

    czerwona fasola tuńczyk

Przepisy na temat: czerwona fasola tuńczyk
  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

  • Włoskie danie pasta e fagioli doskonałe na zimę

    ...i pęczaku. Jak zauważa Piretta, dania te pomagają organizmowi zwalczyć sezonowe choroby, od infekcji i przeziębienia po grypę. Takie działanie mają też bogate w witaminę A dynia, czerwona sałata (radicchio) i marchewka. Specjalista radzi też jeść kiwi jako źródło witaminy C. Działanie przeciwzapalne mają też ryby- przypomina. To zaś oznacza, że także na przykład tuńczyk może pomóc uchronić się...

  • ...1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól...

  • ...puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie...

  • Kolacja na smaczny sen

    ...(np. sałata, pomidor, ogórek, papryka). Jeśli dziecko lubi ryby, przygotuj pastę z tuńczyka, posmaruj nią kromki pszennego pieczywa, pokrój je w kostkę i podawaj jako kanapeczki "na jeden kęs(...)) dodać także kilka łyżek soku pomarańczowego oraz odrobinę cukru. Nie ograniczaj się jednak wyłącznie do sałatek na słodko. Zaproponuj dziecku także rybną (z tuńczyka, ryżu, kukurydzy konserwowej...

Artykuły na temat: czerwona fasola tuńczyk
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Fasola kojarzy nam się zwykle z kulinarną nudą. I z wszystkim tym, co w dzieciństwie na siłę wciskali nam rodzice. Okazuje się jednak, że ta wyjątkowa, strączkowa roślina nie musi wcale odrzucać od talerza zapachem i konsystencją. Zapomnijcie więc o fasolce po bretońsku podawanej - stanowczo zbyt często i zbyt chętnie! - na festynach, w...

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku...

  • Jeśli fasola kojarzy nam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliśmy jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Wystarczy kilka składników, żeby wyczarować niezwykle smaczny deser. Poniżej propozycje przepisów, przygotowane przez ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. Dodatkowo posiada więcej białka niż mięso. Jest więc doskonałym...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    Wybieraj produkty bogate w błonnik, jak ciemne pieczywo, płatki owsiane, otręby, kasze, ryż, fasolę, groch. Doprawiaj dania czosnkiem i imbirem. Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu Śniadanie Owsianka na chudym mleku z jagodami, bułka razowa, polędwica sopocka, pomidor, ogórek, zielona herbata. Drugie śniadanie Sałata z jajkiem, tuńczykiem, pomidorami i zielonym groszkiem, sok wiśniowy. Obiad...

  • Nie wahaj się jej użyć w swojej kuchni, gdyż właśnie teraz, zimą jest najsmaczniejsza i ma najwięcej wartości odżywczych Fot. MioMedia Monika Stefaniak Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Fasola to blisko 400 gatunków, z których w Polsce najpopularniejsze są jaś oraz perłowa. W...

  • Dieta łagodząca objawy Hashimoto

    ..., soczewica, fasola biała i czerwona, pestki dyni, kasza gryczana, migdały, kakao, mleko (bez laktozy). Zalecana dawka: 10 mg (miligramów) cynku na dzień. Zapewni ją, np.: 10 dag kaszy gryczanej + 10 dag(...)Korzystne składniki odżywcze Witamina D3 Tak działa: Zmniejsza ryzyko wystąpienia Hashimoto i innych schorzeń tarczycy. Źródła: łosoś, tuńczyk, mleko, jaja i... spacery (słońce wytwarza...

  • Jeśli fasola kojarzy wam się jedynie z daniem wytrawnym, to oznacza, że nie odkryliście jeszcze nawet połowy możliwości tego warzywa. Poza fasolką po bretońsku możemy z niej przygotować… ciasta i musy czekoladowe. To nie żart! Fot. 123RF/Picseli Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że...

  • Coś na ząb: Witaminy i minerały

    ...sery, jaja, sardynki, dorsz, tuńczyk. Witamina C Jest niezbędna dla dobrej kondycji tkanek przyzębia, chroni je przed stanami zapalnymi oraz krwawieniem. Skarbnicą witaminy C są owoce dzikiej róży, rokitnik, czarne porzeczki, czerwona papryka, pomidory, kapusta, natka pietruszki, chrzan, brukselka, ziemniaki. Witamina A Służy dziąsłom - przyspiesza gojenie ranek i wspomaga ślinianki...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...