• Informacje na temat:

    czekoladowe bez mleka

Przepisy na temat: czekoladowe bez mleka
  • Blok czekoladowy

    Idealny deser na święta - pyszny, nieskomplikowany, dający się podzielić na wiele kawałków, a do tego powstaje bez pieczenia. Może chłodzić się w lodówce, gdy piekarnik zajmą bożonarodzeniowe wypieki.

  • Truskawkowo-czekoladowe ślimaczki

    ...tłuszczu i mleka. Wbij jajko. Wyrób gładkie, elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.   2. Truskawki rozmroź na sicie, pokrój na mniejsze kawałki. Czekoladę(...). 1 cm brzegu bez nadzienia. Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższej krawędzi. Następnie pokrój na plastry o grubości ok. 4 cm. Ułóż jeden przy drugim, przecięciami ku górze, w formie żaroodpornej lub...

  • Muffiny czekoladowe

    Wypróbuj rewelacyjny przepis na delikatne i rozpływające się w ustach muffiny czekoladowe.

  • Tarta kokosowo-czekoladowa

    Popularny deser kuchni francuskiej. Przygotujesz go bez trudu!

  • Desery z czekoladową nutą

    Przepyszne desery, które przygotujesz bez trudu!

  • Ptysiowe ciastka bez glutenu

    Upieczenie czegoś słodkiego bez mąki pszennej wcale nie jest trudne! Oto proste przepisy na pyszności, które udadzą się każdemu.

  • Czekoladowa tarta z kaszy gryczanej z truskawkami

    Bez glutenu, rafinowanego cukru i produktów zwierzęcych.

  • Bez ciasta nie ma Świąt

    Każdy z nas ma swoje ulubione bożonarodzeniowe ciasto, bez którego nie wyobraża sobie świąt. Idealny makowiec, którego receptura przekazywana jest w rodzinie z pokolenia na pokolenia. Albo ciasto na domowe pierniczki, które z pieczołowitością przygotowujemy już miesiąc wcześniej… To świąteczne pewniaki! A może w tym roku warto przełamać tradycję odrobiną nowoczesności i przygotować ciasta, które...

  • 4 niezwykłe "czekoladowe" przepisy

    Czekoladowe ciasto, ale nie tylko. Drinki, sosy do mięs, a nawet makarony - sprawdź, co jeszcze można przygotować używając czekolady!

  • Angielski pudding czekoladowo-migdałowy

    ...85 g śmietany kremówki 85 g mleka Tłuszcz do formy   Składniki: 4 foremki dobrze natłuścić i wysypać cukrem. Migdały w płatkach uprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić. Czekoladę(...) g cukru. Bułkę tartą migdały w płatkach i mielone zmieszać. Do masy czekoladowej wmieszać najpierw migdały, a następnie pianę z białek. Masę nakładać do foremek. Foremki ustawić w żaroodpornej formie...

Artykuły na temat: czekoladowe bez mleka
  • Krem czekoladowo-orzechowy

    Ograniczasz cukier, ale wciąż nie wyobrażasz sobie dnia bez słodkości? Oto przepis na pyszny, domowy krem czekoladowy bez cukru!

  • Czy wiesz jak przygotować fantastyczne wypieki z czekoladą w roli głównej? Jeśli jesteś ciekawy, sprawdź nasze propozycje! Tarta czekoladowa z kremem z czarnego bzu i prosecco Porcje:Tarta o średnicy 26 cmCzas przygotowaniaok. 1 godziny czas pieczenia: ok. 20 minut czas chłodzenia: ogółem ok. 2 godzin Składniki:150 g zimnego masła200 g mąki100 g cukru pudru1 żółtko100 g czekolady Lindt Excellence 70 %100 g czekolady Lindt Excellence Vollmilch3 listki żelatyny2 jajka100 ml prosecco75 ml...

  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • 12 kwietnia jest zdecydowanie najsłodszym dniem w roku. To właśnie wtedy na całym świecie obchodzi się światowy dzień czekolady. Z tej okazji przygotowaliśmy dla was zestawienie najsmaczniejszych czekoladowych przepisów. Dzięki nim świętowanie będzie naprawdę słodkie. Fot. 123RF/Picsel Dlaczego warto jeść czekoladę? Okazuje się, że znakomity smak to nie jedyny z jej atutów. Jedzenie gorzkiej czekolady, zawierającej jak najwięcej kakao, już od wielu lat jest zalecane przez dietetyków. Jak...

  • Wesele bez mięsa?

    ...wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego - unikają mięsa, mleka, jaj i miodu. Osobom nieobeznanym z tematem wydaje się, że to dieta pełna ograniczeń i restrykcji, niesmaczna i nudna, a już na pewno(...) unikająca mięsa będzie jednym z gości weselnych. Bezwzględnie trzeba zadbać o jej komfort! Przede wszystkim należy dowiedzieć się, jakich dokładnie produktów unika, oraz zadbać, aby katering przyrządził...

  • Jeśli uważasz się za miłośnika czekolady, koniecznie przetestuj przepisy naszych użytkowników. Gwarantujemy, że nie pożałujesz. Fot. 123RF/Picsel Czekolada to przede wszystkim nieocenione źródło magnezu i składników pobudzających produkcję serotoniny czyli „hormonu szczęścia", odpowiadającego m.in. za zmniejszanie skutków zmęczenia, prawidłowy sen, obniża ciśnienie krwi, ma działanie antydepresyjne i pomaga czerpać większą przyjemność z seksu, dlatego zaliczana jest w poczet naturalnych...

  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Krajanka cytrynowa  w polewie czekoladowej

    ...minut. Odstaw do całkowitego wystudzenia. 3. Płatki migdałowe zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Czekoladę połam na kawałeczki i stop w gorącej kąpieli wodnej. Odstaw do wystudzenia...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...