• Informacje na temat:

    czekoladowa śmietana kremówka

Przepisy na temat: czekoladowa śmietana kremówka
  • Czekoladowa biała dama

    Ekspresowy torcik, który przygotujesz w pół godziny. Potem wystarczy go schłodzić i można rozkoszować się doskonałym smakiem.

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    Zachwycają bogactwem smaków, pracy przy nich niewiele, a efekt rewelacyjny! Takie delicje szturmem zdobędą serca, a właściwie podniebienia wszystkich amatorów słodkości.

  • Łatwa babka czekoladowa

    Zachwyci smakiem każdego.

  • Fondue czekoladowe

    Umyj truskawki i osusz je na ręczniku papierowym. Nie usuwaj szypułek.

  • W czekoladowe kropki

    Oto sernik w nowej odsłonie. Smakuje naprawdę wspaniale.

  • Batoniki z bitą śmietaną i bananami

    Ten deser pokocha każdy!

  • Czekoladowa rolada

    Przygotowana z puszystego biszkopta, aż rozpływa się w ustach.

  • Ptysie z bitą śmietaną i czekoladą

    Smaczne i niedrogie w wykonaniu bezglutenowe ptysie z bitą śmietaną i czekoladą.

  • ...-fixem płatki schłodzonego ciasta przekładać kremami: dolna warstwa to krem budyniowy, górna to bita śmietana. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi serduszkami. Przepis na...

  • Mus czekoladowy z czerwonymi porzeczkami

    Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 200 g śmietany kremówki Kora czekoladowa i czerwone porzeczki do dekoracji  Przygotowanie: Czekoladę posiekać i roztopić w gorącej kąpieli, zdjąć. Jajka rozdzielić. Żółtko z 1 łyżeczka cukru umieścić w miseczce nad gorącą wodą i ubijać przez 3-5 minut. Dodać czekoladę kakao, zdjąć z gorącej...

Artykuły na temat: czekoladowa śmietana kremówka
  • Dobre rady: Śmietana kremówka

    Śmietana kremówka dobrze się ubije, jeśli będzie mocno schłodzona. Dobrze też na godzinę przed ubijaniem schłodzić w zamrażarce końcówki miksera oraz metalową miskę. Kiedy śmietana staje się puszysta, nie przedłużaj już ubijania!

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Łatwa babka czekoladowa

    Zamiast ciemnej czekolady możesz dodać także białą.

  • Wbrew pozorom, potrawy z dodatkiem czekolady wcale nie muszą być tuczące lub niezdrowe. Wystarczy umiejętnie łączyć składniki. Fot. 123RF/Picsel SKŁADNIKI - ½ szklanki płatków owsianych górskich - ¾ szklanki mleka - 1 łyżeczka cukru pudru albo miodu - 1 1/2 łyżeczki kakao - 1 łyżka płatków migdałowych albo innych posiekanych orzechów - ½ banana lub innego owocu PRZYGOTOWANIE Krok 1Do słoika wsypujemy płatki owsiane, kakao oraz cukier. Dodajemy mleko. Zakręcamy słoik i potrząsamy nim, aby...

  • Łatwa babka czekoladowa

    1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Rolada czekoladowa z kremem śmietanowym

    Z karmelowym akcentem.

  • Przepis techniczny Michała Brysia z piątego odcinka programu "Bake off - Ale Ciacho!" Nagrzać piekarnik do 190C. Oba rodzaje ciast robić równolegle. Ciasto czekoladowe   280g mąki typ 500 30g  kakao 3 g drożdży GOLD Ok 120 g wody 60g żółtek 30g oleju z pestek winogron 30g cukru 5g drobnej soli morskiej Zrehydrować drożdże w 50g wody.   Przesiać mąkę z kakao. Żółtka utrzeć z cukrem i połączyć z pozostałymi składnikami z wyjątkiem soli. Wymieszać składniki ( jeszcze nie zagniatać). Dodać sól...

  • Czekoladowe trufle z chilli

    ...rozpuści. 3. Rozgnieć przyprawy w moździerzu i podgrzej w garnku ze śmietaną i tequilą. 4. Gdy śmietana będzie gorąca (ale nie zagotowana!) dodaj do czekolady w misce i wymieszaj. Jeśli wlejesz...

  • Tarta, która zachwyca wyglądem. Nie jest prosta w przygotowaniu, ale gwarantujemy warto poświęcić czas na jej zrobienie, smak wynagrodzi wszelkie trudy. Ciasto na tartę i białą dekorację:450 g mąki typ 4505 g drobnej soli morskiej150 g miękkiego smalcu150 g bardzo zimnego masła50 g cukru pudru1 laska wanilii 55-80 g lodowato zimnej wody w zależności od właściwości mąki Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem, dodać smalec i ponownie wymieszać. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i...