• Informacje na temat:

    czekoladowa masa do tortu biszkoptowego

Przepisy na temat: czekoladowa masa do tortu biszkoptowego
  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    ...z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie odstaw na 30 minut do lodówki, aby masa lekko stężała. 4. Gorzką czekoladę połam na małe kawałki, włóż do miseczki. Miseczkę ustaw w większym naczyniu z gotującą...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort budyniowy

    ...ciasto zrobi się twarde. Biszkopt: ubić białka, dodać cukier, nadal ubijać. Dodać 2 łyżki wody wymieszane z żółtkami i pozostałymi składnikami. Ciasto piec maksymalnie 30 min. Masa budyniowa: mleko...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

  • Karnawałowa rozpusta!

    Przed nami sezon imprez! Słodkości są nieuniknione, a o diecie pomyślisz kiedy indziej.... Teraz skorzystaj z propozycji naszej ekspertki. Zapiekane lody i wytworne profiteroles zrobią wrażenie!

  • Rewelacyjny spód do tortu,polecam!Jest pieczony z olejem dlatego zostaje wilgotny w srodku,nie kruszy sie i jest latwiej do przekrojenia niz tradycjonalny biszkopt!

  • sposób na dobrą przyjemność

  • Leciutki biszkopt z budyniową masą z kawałkami czekolady, polany kawową masą. Porcja na ciasto wielkości połowy blachy

  • Pyszny, ciężki tort czekoladowy - idealny na każdą okazję :-)

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

Artykuły na temat: czekoladowa masa do tortu biszkoptowego
  • Zrobienie tego tortu jest bajecznie proste. Trzeba zacząć od biszkoptu, który zawsze się udaje. W tym celu oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczptę soli, a następnie je ubijamy na(...). Na dżem wędruje kolejny placek biszkoptowy. Na wierzch wykładamy krem, którym smarujemy także boki tortu. No i dekoracja: kremowa, z wiórek czekolady... Jak Wam podpowiada wyobraźnia...

  • Kolorowe torty

    ...bananowiec Składniki na 12 porcji: Biszkopt:   6 jaj, cukier waniliowy,   6 łyżek cukru,   6 łyżek mąki tortowej,   łyżka mąki ziemniaczanej. Masa:   1 kostka masła,   3 jajka...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Komunia święta

    ...-śmietanowej. Przykryj drugim blatem, nasącz go herbatą i wyłóż pozostałą część masy. Posmaruj także boki i wierzch tortu formując otwartą księgę. Boki obrysuj grzebieniem cukierniczym tak, aby przypominały kartki. 4. Mango obierz i ostrym nożem pokrój na cienkie paseczki. Udekoruj nimi brzegi tortu. Z lewej strony ułóż dekorację komunijną z ozdób cukierniczych. Pół czekolady roztop w kąpieli wodnej...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    ...modnym sposobem na udekorowanie tortu weselnego jest plastyczna masa jadalna. Ten zapoczątkowany w Stanach Zjednoczonych zwyczaj pojawił się na polskim rynku dopiero niedawno, ale zyskuje coraz szersze(...) marzenie dotyczące tortu weselnego może zostać spełnione. A jak to wyglądało dawniej? Czy w czasach naszych prababć i pradziadków tort również spełniał tak ważną rolę podczas przyjęcia weselnego...

  • Komunijne torty

    ...to tortu orzechy włoskie można nieco podpiec w piekarniku - zyskają na smaku i aromacie, a przy okazji łatwiej zdejmiemy z nich skórkę. Nasączanie blatów Upieczony i wystudzony biszkopt przecinamy na 2-3 blaty i nasączamy je syropem (z cukru i wody z dodatkiem aromatu) lub ponczem (z osłodzonego naparu kawy), by tort był delikatny i wilgotny. Po przełożeniu kremem warstwy tortu układamy tak...

  • Słodki Dzień Dziecka

    ..., biszkopty, 20 dag jagód, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 20 dag gęstego serka waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, polewa czekoladowa 1. Galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i wystudź(...) połowę mleka, dodaj cukier i cukier wanilinowy. Oba rodzaje mąki wymieszaj z pozostałym mlekiem i dodaj do gorącego mleka w rondlu. Gotuj na małym ogniu, aż masa budyniowa zgęstnieje, następnie...

  • Owocowy obiad i deser

    Wybierz coś dla siebie z bogactwa czerwonych smakołyków!

  • Z kolorową galaretką

    ...5 minut aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wylej na upieczony i ostudzony biszkopt. 4. Przygotuj masę cytrynową: wszystkie składniki połącz i ugotuj jak budyń. Gdy przestygnie, wylej masę cytrynową(...) i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową...

  • Ciasta w paski

    ..., np. truskawkowej, wiśniowej, do dekoracji: świeże owoce, bita śmietana, listki melisy itp. 1. Żelatynę rozpuścić, mieszając, w 0,5 l wody. Rozlać (po równo) do 3 miseczek. Wystudzić. 2. Masa I: Utrzeć 3 żółtka z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Masa II: utrzeć 3 żółtka z 3 łyżkami cukru. Dodać pianę z 2 białek, drugą część żelatyny i 3 łyżki kakao. Masa III...