• Informacje na temat:

    czekolada w foremkach

Przepisy na temat: czekolada w foremkach
  • Domowe słodycze z czekoladą

    ...wyłożonej papierem do pieczenia. Pilnujemy, aby się nie stykały. Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni. Gorąca czekolada Doskonale smakuje i rozgrzewa, warto ją przygotować, by umilić sobie wieczór. 1. Mleko i śmietanę wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Dodajemy połamane na mniejsze części czekolady i syrop, gotujemy ok. 15 min. często mieszając. 2. Gdy czekolada zgęstnieje...

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Muffiny z malinami i białą czekoladą

    ...pieczonego ciasta, maliny i biała czekolada to idealne afrodyzjaki. Niech pomysł na wypieki w specjalnie przygotowanych do tego jednorazowych foremkach będzie dla ciebie inspiracją! Składniki: · 100

  • Rozpływa się w ustach...

  • Czekolada kryzysowa z PRL

    Gdy na sklepowych półkach brakowało takich rarytasów jak czekolada, panie domu wyczarowywały ją z dostępnych składników ku uciesze całej rodziny. Dziś ten deser nieco ewoluował, ale nadal cieszy podniebienia starszych i młodszych smakoszy.

  • Rozgrzewająca i pachnąca. W sam raz na długie zimowe wieczory.

  • Uśmiechnięte muffiny z czekoladą

    Polubią je nie tylko dzieci.

  • Najlepszy sposób na rozgrzanie w zimowe wieczory.

  • Cytrynowiec z czekoladą

    Rozpływa się w ustach!

  • niebanalne , smakowite i ... kaloryczne połączenie czekady i papryki chilli - sama byłam zaskoczona że jedno do drugiego pasuje (uwaga - spożywać tylko i wyłącznie na bardzo gorąco )

Artykuły na temat: czekolada w foremkach
  • Ciastka z płynną czekoladą

    Nie dość, że pięknie się prezentują, to ich konsystencja rozpływa się w ustach!

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Muffinki  z czekoladą

    ...grudki mąki. 3. Ciasto rozłożyć w foremkach do muffinek wyłożonych papilotkami, nakładać  do 3/4 wysokości. Wstawić na ok. 25 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Boska czekolada

    Legenda głosi, że Aztekowie powitali Krzysztofa Kolumba ziarnami kakaowca. W tamtych czasach za sto takich ziaren można było kupić niewolnika. Na szczęście teraz czekolada nie jest już na wagę złota – wszyscy możemy cieszyć się jej niebiańskim smakiem. Do wyboru, do koloru.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Karmelowe batony z orzechami i czekoladą

    Pyszne domowe słodycze.

  • Rodzice bardzo niechętnie dają swoim dzieciom do jedzenia czekoladę, choć, jak wiadomo, jest to największy przysmak każdego małego szkraba. Okazuje się jednak, że popełniają błąd, bo czekolada ma wiele cudownych właściwości. Jakich? Zobaczycie poniżej. Czekolada ma jeszcze przed nami kilka tajemnic. / fot. 123RF.COM   Co już wiemy o czekoladzie?   Każdy dobrze wie, jak pyszną przekąską może być czekolada. Ale to nie jest jej jedyne zastosowanie! Czekolada jest idealnym składnikiem wielu...

  • Czekoladowy fondant

    Foremki wysmaruj dokładnie masłem i oprósz mąką. Piekarnik i blaszkę do pieczenia nagrzej do 200˚C. Czekoladę połam na kosteczki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce uważając, aby temp. nie była za wysoka i aby czekolada się nie zwarzyła). Wymieszaj na gładką masę. Jajka wbij do miski, dodaj cukier i sól, krótko wymieszaj rózgą na jednolitą masę, nie ubijaj. Wsyp mąkę...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...