• Informacje na temat:

    czekolada do wafli

Przepisy na temat: czekolada do wafli
  • Deser w waflach do lodów

    Składniki na 15 porcji. Czas: około 70 minut. Porcja: 160 kcal.

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Waflowy żaglowiec z czekoladą

    Zamiast używać gotowej czekolady, możesz sama zrobić masę do wafli, dodając do niej np. posiekane bakalie.

  • Naprawdę pyszna!

  • Przepis jest dość stary i pamięta czasy, kiedy to w sklepach nie można było dostać normalnej tabliczki czekolady. Warto wypróbować ten przepis bo jest naprawdę pyszny. Uwierzcie mi, jeśli raz ją przygotujecie to zagości w Waszym stałym menu ;)

  • Mazurek nugatowy na waflach

    Składniki: - 4-5 wafli (andrutów), - 10 dag migdałów, - 8 dag pistacji, - 10 dag orzechów włoskich, - 8 dag orzechów ziemnych, - 20 dag cukru, - 1 szklanka miodu, - 7 białek, - 1/2 laski wanilii, - polewa z gorzkiej czekolady, - 10 dag masy marcepanowej, - barwniki spożywcze, - cukier puder Przygotowanie: 1. Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować...

  • smaczne i podzielne

  • ​Wafelki

    W czasach mojego dzieciństwa robiono je chyba w każdym domu. Wielkie tafle suchych wafli przekładano nadzieniem, najczęściej z roztopionego masła, kakao i mleka w proszku, a czasem tylko dżemem (najlepiej z czarnej porzeczki). Z okrągłych wafli robiło się bardziej wykwintny pischinger z dodatkiem roztopionej czekolady i pokruszonych orzechów. Moja propozycja wafelków to czekoladowy krem na bazie...

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

Artykuły na temat: czekolada do wafli
  • Mazurek nugatowy na waflach

    Cukier wsypać do rondelka, dodać 5-6 łyżek wody i mieszając ugotować syrop. Pozwolić aby nabrał lekko złotego koloru. W osobnym garnuszku mieszając zagotować...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Domowy tort pischinger

    Jeśli tort robisz z dużych wafli, po schłodzeniu pokrój go w trójkąty. Użyj ostrego noża – po każdym cięciu zanurzaj go w gorącej wodzie.

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    ...słodzących naturalnego pochodzenia. Pojedyncze opakowania zapewniają wygodę i świeżość. Czekolada Gorzka Bez Dodatku Cukru - zawiera 70 proc. masy kakaowej. To produkt z tłuszczem uzyskiwanym z ziarna(...) pierwszej kawy o poranku. Za jej słodką nutę odpowiada maltitol - substancja z grupy polioli pochodzenia naturalnego. Czekolada Mleczna Bez Dodatku Cukru - aksamitna i delikatna, słodka - choć nie...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Marzena Rogalska: Lubię mieć schowane pudełko lodów

    Lody uwielbia, a sorbety wręcz kocha. Marzena Rogalska przyznaje, że najbardziej lubi smak różany oraz słonego karmelu, a sorbety lubi popijać... szampanem. Prezenterka zdradza też, że lubi mieć schowane pudełko lodów na czarną godzinę...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Wilczy głód? To wina cukru

    Przyczyn nadmiernego apetytu może być wiele. Choroba, problemy z hormonami. Ale przede wszystkim to kwestia diety.

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...