• Informacje na temat:

    czekolada do picia z orzechami

Przepisy na temat: czekolada do picia z orzechami
  • Dieta prawie bez cukru

    ...także to, co pije. Jeśli więc ograniczamy dosładzane produkty, ograniczajmy także słodkie napoje. Upodobania smakowe dzieci często zależą od otoczenia, czyli od tego, co w domu podaje się do picia(...) włoski i kilka rodzynek) ● dżem truskawkowy niskosłodzony (dodaj np. wanilię) Jogurt z miodem i orzechami Składniki: (porcja na 1 osobę) ● 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light (170

  • Domowa kawa jak z kawiarni

    ...w ciągu ostatniej dekady jej spożycie wzrosło o 80 proc. Jak pani myśli, skąd ta zmiana?  - Jeszcze kilkanaście lat temu w Polsce królował rytuał picia kawy w domu - dzisiaj coraz więcej Polaków...

  • Modne diety dla malucha

    ...podać preparat mlekozastępczy. Jest to produkt leczniczy, przepisywany przez lekarza na receptę. Jeśli szkrab jest karmiony piersią, jego mama musi zrezygnować z picia mleka oraz z jedzenia produktów(...), ciastka i słodycze (czekolada, krówki). Niedozwolone są również gotowe budynie, desery mleczne, zupki w proszku, itp. ● Dziecku nie należy także podawać wołowiny ani cielęciny, bo po ich zjedzeniu...

Artykuły na temat: czekolada do picia z orzechami
  • 12 kwietnia - Dzień Czekolady

    Czekolada ma wiele zalet, o czym nie wszyscy wiedzą. W czekoladzie znajdziemy wiele witamin, m.in. witaminy A, B1, B2, B3, E i PP. Ze względu na zawartość kofeiny działa pobudzająco, wzmaga(...) czekolada jest kaloryczna - zatem szybko daje nam uczucie sytości, co w niektórych sytuacjach jest bardzo ważne. Dobrze jest mieć ją w plecaku np. podczas górskich wycieczek. Oczywiście...

  • Miodownik to ciasto deserowe, wywodzące się z żydowskiej tradycji weselnej. W Polsce przepis ten nieco zmodyfikowany, często wykorzystywany jest na świątecznych stołach. Fot. materiały prasowe To co zachęca do jego wykonania to niewątpliwie wyjątkowy smak półkruchego ciasta przełamanego kremową masą budyniową i słodkim kajmakiem. Dodatkowym atutem jest niezwykła prostota jego wykonania, która przekonuje do spróbowania swoich sił w cukiernictwie. Składniki na ciasto: · 200 g miękkiego masła ·...

  • Boska czekolada

    Legenda głosi, że Aztekowie powitali Krzysztofa Kolumba ziarnami kakaowca. W tamtych czasach za sto takich ziaren można było kupić niewolnika. Na szczęście teraz czekolada nie jest już na wagę złota – wszyscy możemy cieszyć się jej niebiańskim smakiem. Do wyboru, do koloru.

  • Antonówki z mlekiem kokosowym, kawa z kasztanami i pigwa z zieloną herbatą – przedstawiamy niebanalne kompozycje smakowe kojarzące się z jesienią. Jesień wcale nie musi być nudna, wystarczy pokochać jej smaki/Picsel Co prawda po lecie zostały nam już tylko piękne wspomnienia uwiecznione na fotografiach z wakacji, nie oznacza to jednak, że skończył się sezon na świeże smaki. Jesień ma nam naprawdę wiele do zaoferowania. W ogródku już wyrosły gigantyczne dynie, a w sadach można zbierać jabłka,...

  • Co jeść, aby uzupełnić niedobory magnezu

    W magnez obfitują kasze, zwłaszcza gryczana, a także fasola, soczewica, awokado. Znajduje się on również w kakao, które powinny pić nie tylko dzieci. Ten cenny pierwiastek kryje się w migdałach i orzechach. Warto unikać picia kawy, która wypłukuje magnez z organizmu. Śniadanie 2 kromki ciemnego pieczywa  z pastą z awokado i płatków migdałowych, kakao lub płatki owsiane z mlekiem, zielona...

  • Radość picia to jedna z tych książek, które zabiera się ze sobą na bezludną wyspę. Oczywiście pod warunkiem, że nie jest ona tak zupełnie bezludna, to znaczy znajduje się na niej przynajmniej jeden sprawny barman i dobrze zaopatrzony barek. Radość picia to także jedna z tych książek, które odbiera się wszystkimi sześcioma zmysłami. Czytając opis chińskich naczyń do produkcji alkoholu, niemal czujemy pod palcami ich fakturę. Widzimy i słyszymy Pigmejów z Konga, rozochoconych po spożyciu...

  • Szybka pomoc w kolce nerkowej

    ...szpinak, rabarbar, szczaw, czekolada, kakao, orzechy, buraki, boćwina, suszone figi, kawa, mocna czarna herbata, nasiona roślin strączkowych.  Przy kamicy fosforanowej. Zakazany jest szpinak, szczaw, rabarbar, buraki, sery - żółty, pleśniowy, topiony, konserwy rybne, rośliny strączkowe, przyprawy z glutaminianem sodu, mocna kawa, herbata, kakao, czekolada oraz wysokoprzetworzona żywność. Piwo...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Zasady, dzięki którym ustabilizujesz cukier

    ...uregulować poziom glukozy. l Czekolada. Jedz 1-2 kostki gorzkiej czekolady (powyżej 70 proc. kakao) co 2-3 dni. Zawarte w gorzkiej czekoladzie flawonoidy zmniejszają oporność organizmu na insulinę...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...