• Informacje na temat:

    czekolada biala z bakaliami

Przepisy na temat: czekolada biala z bakaliami
  • Biała czekolada z bakaliową nutą

    Sposób przygotowania Tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy szczyptę soli. Następnie dodajemy skórkę pomarańczową i jeszcze przez chwilę rozpuszczamy czekoladę. Gotową masę przelewamy do silikonowej formy (wielkość uzależniona od ilości masy). Następnie masę posypujemy posiekanymi bakaliami: żurawiną i orzechami. Odstawiamy do zastygnięcia. Czekoladę łamiemy na nierówne...

  • Takich bakalii jeszcze nie było – nowa linia przekąsek od Bakalland

    Bakalland zabiera najpopularniejsze bakalie do krainy niepowtarzalnych smaków i przyjemności. Linia 5 nowych przekąsek to połączenie wyselekcjonowanych bakalii, pochodzących prosto z plantacji z ulubionymi przez wszystkich dodatkami: czekoladą, miodem, sokiem z jagód czy solą morską. Bakalie w słodkich i słonych odsłonach doskonale poprawiają nastrój i dodają energii do działania. Musisz przekąsić!

  • Pierwsze Jeżyki w białej czekoladzie – limitowane Jeżyki White Coconut

    Do rodziny ciastek Goplana Jeżyki dołączył nowy wariant smakowy – Jeżyki White Coconut. Po raz pierwszy „najeżone bakaliami” ciasteczka oblane są białą czekoladą. Egzotyczna, limitowana propozycja Jeżyków dostępna jest już w sklepach.

  • W połowie kakaowy

    Wierzch ciasta można dodatkowo posmarować powidłami lub bitą śmietaną i udekorować np. listkami z białej oraz ciemnej czekolady. Wyborna będzie też polewa czekoladowa.

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    Są potrawy, które bez względu na region rządzą na wielkanocnych stołach w całej Polsce. Do nich należy między innymi żurek, biała kiełbasa czy słodkie mazurki. Inne dania są specyficzne dla konkretnego regionu. Co jada się na śniadanie wielkanocne w różnych rejonach Polski?

  • Blok czekoladowy

    ...ostrego noża. Wierzch można udekorować za pomocą czekolady startej na tarce lub polewą z białej czekolady. Aby deser nabrał bardziej świątecznego charakteru, można udekorować jego wierzch bakaliami...

  • Słodziutka tarta na cieście kokosowym

    Smaczna propozycja dla miłośników niecodziennych tart. Doskonale smakuje w towarzystwie kawy lub herbaty.

  • Trzy sekrety szybkiego mazurka wielkanocnego

    O ile ciężko wskazać jeden, najbardziej charakterystyczny, domowy wypiek bożonarodzeniowy, o tyle w świecie ciast wielkanocnych laur pierwszeństwa przysługuje tradycyjnemu, polskiemu mazurkowi. Bogato zdobiony, obłędnie słodki, a jednocześnie chrupiący, dzięki kruchemu spodowi i odpowiednim dodatkom. Bez niego stół wielkanocny byłby niczym święconka bez pisanek. Czy istnieją jednak sposoby, by ten czasochłonny wypiek przygotować szybko, pięknie i – co najważniejsze – przepysznie?

  • 5 sposobów na udane przyjęcie Halloweenowe

    Halloween cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. W wielu domach w ten wieczór organizowane są tematyczne przyjęcia, pełne przekąsek i dekoracji z motywami: duchów, czarownic, nietoperzy i czarnych kotów. Oczywiście nie może zabraknąć najbardziej charakterystycznego symbolu, czyli podświetlonych świeczkami dyni. Sprawdź o czym należy pamiętać, by „najstraszniejszą” imprezę w roku zaliczyć do udanych i niezapomnianych.

  • Przegląd najlepszych przekąsek przed TV

    Tegoroczne wakacje obfitują w sportowe emocje. Po udanych Mistrzostwach Europy w Piłce Nożnej przyszła pora na Letnie Igrzyska Olimpijskie. Większość medali została już przyznana, jednak wraz z końcem tego sportowego święta zbliżają się najbardziej ekscytujące rozstrzygnięcia. Do emocjonujących relacji sportowych trzeba się jednak odpowiednio przygotować. Przede wszystkim nie może zabraknąć przekąsek, które nie pozwolą zgłodnieć i dadzą siłę do wielogodzinnego kibicowania, bez odrywania...

Artykuły na temat: czekolada biala z bakaliami
  • W sobotę cały świat powinien "bezkarnie" zajadać się czekoladą...

    Mleczna, biała, gorzka, z bakaliami albo nadziewana. Czekolada, bo o niej mowa, to nie tylko jeden z ulubionych słodkich przysmaków dzieci, ale też "pocieszycielka" i "uzależnienie" wielu dorosłych. W sobotę przypada Światowy Dzień Czekolady.

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Świąteczne ciasta z bakaliami

    Nie tylko piernik i makowiec powinien nam się kojarzyć ze świętami. Podczas choinkowego spotkania nie możne zabraknąć pełnego owoców keksu albo orzechowca.

  • Pascha to tradycyjna wielkanocna potrawa, która przyszła do nas ze wschodu, ale już na tyle dobrze zadomowiła się w polskiej tradycji kulinarnej, że niektórym ciężko jest wyobrazić sobie święta bez jej udziału. Podpowiadamy, jak w kilku krokach przygotować ten z pozoru trudny deser. Fot. materiały prasowe Składniki: · 1 kg sera białego, zmielonego 3 razy · 200 g masła (miękkiego) · 3/4-1 szklanka drobnego cukru do wypieków · 4 żółtka · 1 op. cukru waniliowego · 100 g pistacji Kresto · 50 g...

  • Gorzka, biała, z bakaliami lub nadziewana - niezliczone są rodzaje czekolady... Wcale to jednak nie znaczy, że na rynku nie pojawiają się wciąż nowe jej odmiany i to nie tylko dla dwunożnych wielbicieli słodyczy. W sklepach w Austrii pojawiła się właśnie czekolada dla kotów.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Zaparcia -  pokonaj je naturalnie

    Zamień białe pieczywo na razowe. Pij więcej wody i ziołowych naparów. Codziennie jedz warzywa i owoce. Pamiętaj również o regularnych ćwiczeniach, ponieważ ruch pobudza jelita do pracy.

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Serniki z owocami

    ...nożem zeskrobujemy ją, prowadząc nóż od siebie - czekolada będzie zwijać się w wiórki. Z owocami dla efektu Oto sposób na wykwintny sernik: na kruchy spód wykładamy masę serową. Układamy owoce...

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...