• Informacje na temat:

    czarne łebki

Przepisy na temat: czarne łebki
  • Zbliżają się święta wielkanocne, więc proponuję podać je w nieco inny sposób.

  • Małe czarne kuleczki pomogą przetrwać jesienną aurę.

  • Jak ktoś woli szare albo niebieskie.

  • dle wiecej osub bardziej opłacalne

  • Można zmienić owoce ,lecz ja i tak postawiam na borówki.Ten koktal pasuje borówkowym sakoszom!

  • Przepyszna! z kukurydzą i ulubiona marynatą.

  • Czarne orzechy włoskie, nazywane orzechami Św. Jana, poniewaz nalezy je zebrac niedojrzałe, najpóźniej do 24 czerwca. Inna nazwa to trufle z Palatynatu. Konsystencją przypominają oliwki w zalewie, są chrupiące, ale nie twarde, słodziutkie, orzechowe. Drobno pokrojone można dodawać do lodów, parfait, budyniu, ciasteczek, serów, dziczyzny. A syrop do kawy lub herbaty. Pyszne, ale bardzo pracochłonne.

  • Wcina je nawet mój mąż,który na ogół jest zdecydowanym przeciwnikiem obiadków "na słodko"... ;). Naleśniczki,oprócz tego,że pyszne,mają niewątpliwą zaletę - mogą być daniem głównym,lub deserem.

  • Szybka i smaczna sałatka, którą zaskoczysz gości.

  • Mroczne, tajemnicze, pyszne i uzależniające

Artykuły na temat: czarne łebki
  • ...... że jestem w czarnej du.pie. Było do zrobienia zadanie domowe o nadodpowiedzialności w stosunku do męża. Zrobiłam je oczywiście i wyrwałam się pierwsza...

  • Każdego roku borykamy się z tym samym problemem: które porzeczki wybrać? Wszystkie są smaczne, ale czy równie zdrowe? Fot. 123RF/Picsel Smak świeżo zerwanych z krzaczka porzeczek dla wielu osób są jednym z najsłodszych wspomnień z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że tak z utęsknieniem wyczekujemy momentu, kiedy ten przysmak ponownie zagości w naszych sklepach. Po porzeczki warto sięgać nie tylko ze względu na smak, ale i właściwości odżywcze. Co zyskujemy jedząc porzeczki? Badania wskazują, iż...

  • ..., Złocieniec Krystyna Janeczek, Izbica Justyna Ziora, Sosnowiec Wioletta Zasuwa, Czarne...

  • Czarne porzeczki zazwyczaj kojarzymy z latem - jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by zamknąć je w słoiczkach i cieszyć się ich do dobroczynnym wpływem na zdrowie przez cały rok. Naprawdę warto. Fot. 123RF/Picsel Za co powinniśmy cenić czarne porzeczki? Są w końcu mniej urokliwe niż ich czerwone kuzynki. Jednak nie o urodę tu chodzi, a o wyjątkowy smak oraz składniki odżywcze zaklęte w tych malutkich i niepozornie wyglądających owocach. Właściwości lecznicze tej rośliny dobrze znały i...

  • Wraz z marką Dermika wyłoniliśmy laureatki naszego konkursu. W pierwszym etapie nagrody powędrowały do 100 uczestniczek. Wasze odpowiedzi spodobały się...

  • Sezon na czarną rzepę trwa, a jak wiadomo, najwięcej witamin czy składników mineralnych posiadają warzywa bezpośrednio po zbiorze. Warto więc skusić się na wprowadzenie czarnej rzepy do menu właśnie teraz. Fot. 123RF/Picsel Czarna rzepa nazywana też czarną rzodkwią, to roślina jednoroczna, osiągająca wysokość do 70 cm. Jej kwiaty posiadają liliową barwę, liście układają się w rozety, a jej jadalną część stanowi korzeń. Czarna, pokryta skorupką, bulwa kryje w sobie biały miąższ o ostrym...

  • Nagrody za najlepiej napisaną opinię otrzymują: Katarzyna Jakuszko, Terespol Weronika Knap, Krasnystaw Bernadeta Kobielak, Gniezno Dorota Kroszka, Sarnaki Sara Nowak, Stargard Oto wybrane przez nas testerki: Antkowiak Joanna, Poznań Babińska Justyna, Boruja Barańska Anna, Chmielów Barczak Patrycja, Wronki Barczak Daria, Nowa Wieś Bojanowska Anna, Kraków Braciszewicz Paula, Czarne Broda Anna...

  • Znajdujące się w czarnej herbacie teaflawiny mogą obniżyć ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Dowodzą tego wyniki najnowszych badań opublikowane na łamach Agricultural Food Chemistry. Eksperyment przeprowadzony przez Lipton Institute of Tea w Holandii udowodnił, że teaflawiny obniżają ilość pobieranego z jelit cholesterolu, który jest głównym czynnikiem ryzyka chorób układu krążenia. Z dobrodziejstw tej substancji korzystać możemy pijąc herbatę zarówno w wersji ciepłej jak i mrożonej....

  • Kamila Czul: Eksmisja, milion apelacji - to dziś nie robi już wrażenia

    Do Leeds przyjechała w odwiedziny. Zakochała się i została na kilkanaście lat. Pracowała jako nauczycielka tzw. „trudnej” młodzieży, dziś zajmuje się tłumaczeniami. „Pani Kebab” to jej pierwsza książka. Opisała w niej problemy imigrantów, mierzących się z nieznajomością języka, biedą i brakiem zatrudnienia. Ich historie zostają z czytelnikiem na długo. Razem z poczuciem wstydu i bezsilności.

  • Pobudzająca i kojąca, codzienna i tajemnicza, elegancka i swojska – czarna herbata jest pełna przeciwieństw. To ją mamy na myśli mówiąc, że chcemy napić się „zwyczajnej” herbaty, a jednak daleko jej do bycia zwyczajną. Fot. materiały prasowe Poznaj tajniki czarnej herbaty i poszczególnych jej odmian, a także dowiedz się, jak wydobyć z niej najwięcej smaku! Choć zwyczaj picia herbaty narodził się na Wschodzie, gdzie króluje herbata zielona, to w naszej części świata najlepiej przyjęła się jej...