• Informacje na temat:

    curry krewetkowa

Przepisy na temat: curry krewetkowa
  • Zupa tom yum - ulubione danie kuchni tajskiej Pascala Brodnickiego

    Brodnicki. "Do tego dodaje się trochę mleka kokosowego, krewetki, pastę curry, pastę tom yum, galangal, kafir, czyli liście cytrynowca oraz makaron ryżowy" - wylicza. Brodnicki podsumowuje, że kuchnia...

  • Indonezja na talerzu

    ...zarówno gotuje się zupy, jak i dusi w nim owoce morza oraz marynuje mięso. Jest ono także ważnym składnikiem indonezyjskiej, ostrej pasty curry, jaką wbrew pozorom z indyjskim proszkiem curry łączy tylko nazwa. Indonezyjskie curry to kwintesencja bogactwa smaków całego Orientu. Ta ostra pasta występuje w trzech odmianach: żółtej (najłagodniejszej), czerwonej i zielonej (najostrzejszej). Oprócz...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ..., - szczypta curry, - sól, pieprz gałka muszkatołowa, - 200 g śmietany, - 4 jajka, - 55 g startego sera Gouda, - mała cebula, - 375 g pieczarek, - pół pęczka pietruszki, - 10 g masła(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...

Artykuły na temat: curry krewetkowa
  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    ...temu w Polsce były nieznane lub niedostępne. Dziś nie zdziwi już nikogo tatar ze śledzia z kaparami, śledzie marynowane z zalewie curry, śledź w pesto, sałatka śledziowa z awokado lub orzechami pinii albo pasta śledziowo-krewetkowa do chleba. W myśl zasad bardzo popularnej ostatnio kuchni fusion, która zakłada odważne łącznie smaków i naginanie granic między kuchniami regionalnymi, matiasy można...

  • Bumbu, czyli co jadają Indonezyjczycy

    ..., aromatyczny galangal, trawa cytrynowa, orzeźwiająca zielona kolendra, migdały, pasta krewetkowa, liście kaffiru - to tylko niektóre składniki past bumbu. Każda restauracja, hotel, gospodyni domowa ucierają(...). Żaden inny kraj na świecie nie zużywa takiej ilości mleczka kokosowego. Na mleczku gotuje się zupy, dusi się owoce morza i warzywa oraz przygotowuje się indonezyjskie curry, które oprócz nazwy nie ma...

  • ...ważnym składnikiem indonezyjskiej, ostrej pasty curry, jaką wbrew pozorom z indyjskim proszkiem curry łączy tylko nazwa. Indonezyjskie curry to kwintesencja bogactwa smaków całego Orientu. Ta ostra pasta...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ..., - szczypta curry, - sól, pieprz gałka muszkatołowa, - 200 g śmietany, - 4 jajka, - 55 g startego sera Gouda, - mała cebula, - 375 g pieczarek, - pół pęczka pietruszki, - 10 g masła(...). Marchewkę pokroić w kostkę, brokuły podzielić na różyczki. Resztę brokuła pokroić w kostkę. Szalotkę i imbir obrać i pokroić w drobną kostkę. 50 ml, bulionu, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową, curry...