• Informacje na temat:

    cukinia zawijana w mieso

Przepisy na temat: cukinia zawijana w mieso
  • Baba Ghanoush - wyjątkowy smak pasty z bakłażana

    Bakłażan to jedno z ulubionych warzyw mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Z wyglądu nieco przypomina cukinię, jednak znacznie się od niej różni. Jest bardzo zdrowy - zawiera dużo błonnika, potasu i magnezu. Jego historia rozpoczęła się w Indiach, skąd rozprzestrzenił się na Hiszpanię, a później na całą Europę. Przygotowywany jest na wiele sposobów, jednym z nich jest pyszna pasta - Baba Ghanoush.

  • Smaczny pomysł na "Zawijana jagnięcina"

  • Potrawy na cały tydzień

    ..., posyp natką, solą, pieprzem, skrop sokiem cytrynowym i olejem. Zapiekaj pod przykryciem 45 minut w temp. 180°C. Polej sosem, odkryj, zapiekaj jeszcze 15 minut.  Cukinia nadziewana Sposób...

  • Szybki przepis na przekąskę ze znajomymi. Farsz możemy wykonać jaki tylko nam się wymarzy. Klasyczna wersja z salami, papryką, cebulką, kukurydzą, pomidorkiem i serem.

  • Dania na cały tydzień

    Te potrawy umilą każdy dzień. Są wyjątkowo smaczne!

  • Zrolowana pizza, gorąca kanapka, świetny i smaczny pomysł na inną wersję pizzy. Polecam

  • Proste przepisy na każdy dzień tygodnia

    Smaczne, sycące, pożywne. Idealne na jesień!

  • Kocham kruche ciasta, a ten przepis to wyraz mojej miłości.

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    Spożywamy coraz mniej pieczywa, ale wciąż nie wyobrażają sobie życia bez kanapek. Jemy je na śniadanie, zabieramy do pracy, dajemy dziecku do szkoły czy serwujemy jako przystawkę podczas spotkań towarzyskich. Niestety, nawet największy przysmak jedzony zbyt często może się znudzić. Na szczęście jest kilka alternatyw.

  • Tak niewiele nam potrzeba składników, żeby zrobić pyszną roladę, nadziewaną pomidorami i serem.

Artykuły na temat: cukinia zawijana w mieso
  • Naleśnikowe inspiracje

    Zawijane czy składane na cztery? Słodkie czy pikantne? W prawie każdym domu na świecie istnieją sprawdzone przepisy na naleśniki.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Sposoby na udane grillowanie

    Ważne są smaczne produkty i sposób, jak je przygotujesz. Dlatego zaopatrz się w dobre urządzenia i akcesoria. Zastanawiasz się, co sprawdzi się podczas rodzinnego przyjęcia na świeżym powietrzu? Skorzystaj z naszych rad.

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Jak układać żywność w lodówce?

    ...lodówka (np. pomidory, ogórki, papryka, cukinia).  Co ląduje na drzwiach?  Na bocznych półkach, na drzwiach ustawia się produkty, które wymagają jedynie schłodzenia, np. napoje, ketchup, musztarda...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Grecja: wakacje idealne

    .... Bajecznie kolorowa kuchnia śródziemnomorska uważana jest za jedną z najzdrowszych na świecie. Świeże warzywa (głównie bakłażan, cukinia, papryka), rośliny strączkowe, delikatna jagnięcia, czy baranina  ̶  te...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    Aby wątróbka była jasna, miękka i smaczna, należy pamiętać o kilku zasadach.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...