• Informacje na temat:

    cukinia z maslem

Przepisy na temat: cukinia z maslem
  • Keks z cukinią i figami

    Oryginalny keks, który uwiedzie cię smakiem. Dodatek cukinii sprawi, że ciasto będzie wilgotne, a figi i maślane ciasteczka podkręcą smak.

  • cukinia

  • Szakszuka z cukinią

    Śniadaniowe danie pochodzące z Tunezji. Mówi się, że ilu kucharzy, tyle wersji szakszuki. My proponujemy wariant z cukinią.

  • Tanie i zdrowe..

  • Nadziewana cukinia

    Cukinię nadziewaną wieprzowiną zje z przyjemnością cała rodzina. Tradycyjnym daniem z farszem, trochę dziś zapomnianym, jest pieczony kurczak po polsku. Nadzienie do niego przyrządza się z mielonej wątróbki drobiowej, masła, jajek, czerstwej bułki i bułki tartej oraz drobno posiekanej natki pietruszki (im więcej, tym lepiej!). Jeśli ktoś lubi farsz o lekko słodkawym smaku, można dodać do niego garść rodzynek.

  • zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!

  • Ciasto orzechowe z cukinią

    Okazuje się, że pyszne ciasto możesz zrobić z dodatkiem cukinii!

  • Smaczne danie :)

  • Makaron z cukinią

    Pysznie i zdrowo

  • Kolejne danie dla wielbicieli cukini, serdecznie polecam bo byl to moj smaczny eksperyment !

Artykuły na temat: cukinia z maslem
  • Cukinia

    Cukinia im jest młodsza i mniejsza, tym smaczniejsza. To warzywo uniwersalne – można je jeść na surowo, smażyć, dusić i piec.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Krem z cukinii i melona

    Pomysł na krem z zielonych warzyw. Świetnie sprawdzi się jako przystawka.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Ziemniaczana z cukinią

    Idealna dla całej rodziny!

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Kremowa z kurczakiem i cukinią

    Zupy są dobre dla osób w różnym wieku. Pamiętajmy, aby je jeść choć raz dziennie.

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Sformatino z cukinią

    Zapiekanka warzywna, którą można piec zarówno na dużej blasze, jak i małych foremkach. Czas przygotowania: 60 minut. Porcji: 10.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

Wideo na temat: cukinia z maslem
  • Proste przepisy na pyszny lunchbox

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" bloger kulinarny Eryk Wałkowicz zdradził przepisy na śniadania do pracy. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: śniadaniowa ciecierzyca na słono, tofucznica ze szparagami, kanapki z awokado, surową cukinią i cytrynowym majonezem, wegański gulasz z masłem orzechowym oraz buddha bowl z blanszowanym brokułem, prażonymi migdałami, kaszą bulgur, julienne z marchewki i zieloną soczewicą.