• Informacje na temat:

    cukinia na masle

Przepisy na temat: cukinia na masle
  • Kalafiorowe placki z cukinią

    Są kolorowe i smaczne, a co najważniejsze – zdrowe oraz lekkostrawne, bo podane z sosem ułatwiającym trawienie.

  • Cukinie z kurkami

    Idealne na imprezę.

  • Drożdżowa tarta z cukinią

    Ciasto: 15 g świeżych drożdży łyżeczka cukru 3 łyżki ciepłej wody 50 g stopionego i ostudzonego masła 200 g mąki płaska łyżka cukru pudru jajko ok. 100 ml wody łyżeczka kwaśnej śmietany sól farsz: cukinia por (biała część) pokrojony i podsmażony na maśle 200 g koziego twarożku 200 ml śmietany 18 proc. 3 jajka sól, pieprz natka do dekoracji Przygotowanie...

  • Duszona cukinia z pomidorami i majerankiem

    Cukinia, kuzynka kabaczka, zawiera dużo witaminy A. Jest idealnym dodatkiem do drugiego dania.

  • Rolada rzymska z pieczarkami

    W naszym przepisie rolada rzymska z nadzieniem pieczarkowym. Pieczeń możesz też faszerować szpinakiem, cukinią, suszonymi pomidorami, oliwkami lub papryką.

  • 4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

    Jesienią przygotuj doskonałe placki z dodatkiem warzyw takich jak dynia czy cukinia. Sprawdź nasze propozycje!

  • Zapiekany kurczak z warzywami

    Dodatek warzyw sprawia, że kurczak smakuje wyśmienicie. Przygotuj na obiad lub kolację.

  • Ze szparagami i jajkiem

    Składniki dla 4 osób: mała cukinia 2 świeże ogórki pęczek zielonych szparagów 2 jajka pęczek rzodkiewek 10 dag orzechów piniowych  kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki masła klarowanego szczypta cukru sól pieprz Sposób przygotowania:  1. Cukinie i ogórki pokrój wzdłuż na plastry, oprósz solą i pieprzem, odstaw. Szparagi umyj, odetnij końcówki, gotuj we...

  • Dorsz na warzywach

    Brakuje ci pomysłu na obiad, który byłby zdrowy, smaczny i przy tym niebanalny? Oto rozwiązanie!

Artykuły na temat: cukinia na masle
  • Zapiekane łódeczki z cukinii

    Do farszu możesz dodać czosnek (to zaostrzy smak), pomidory albo mieloną wieprzowinę. Pamiętaj tylko, aby ją dobrze doprawić.

  • Księga smaków: Cukinia

    Przywędrowała do Polski z Italii i szybko podbiła nasze serca. Nie wszyscy wiedzą, że ta zielona dama jest bardzo zdrowa i niskokaloryczna.

  • ...na kolejne 10 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY . Pieczona cukinia w połączeniu z wyrazistym smakiem pieczarek, doprawiona grzybowym sosem to świetny pomysł na...

  • Zupa za szparagów z kluseczkami z koziego sera ze szczypiorkiem, cukinią i chili

    Składniki: 4 łodygi białych szparagów, a także obierki z ok. kg szparagów (odcięte końcówki, skórki) Sól, cukier Mała cukinia Łyżeczka oliwy z oliwek Pieprz Pół pęczka szczypiorku 150 g koziego twarożku 1 czerwone chili 40 g masła lub margaryny 40 g mąki 150 g śmietany Szparagi obrać, wszystkie skórki i odcięte końcówki włożyć do garnka i zalać 800 ml zimnej wody...

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, 50 dag małych ziemniaków, jajko, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, jogurt(...) posiekaj i wymieszaj z oliwą. Piramidki posmaruj doprawioną oliwą i piecz na grillu przez 20 minut. Roladki cukiniowe ze śliwką Składniki: cukinia, olej, 10 dag szynki, torebka suszonych śliwek...

  • Warzywny omlet z jogurtem

    Przygotowanie: 1. Cukinię, paprykę, pomidorki, cebulę, fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż wszystko na maśle, dopraw  solą i pieprzem....

  • Pasta i basta!

    ...początkujących  Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: cała porcja świeżego makaronu z przepisu podstawowego, średnia cukinia, 4 łyżki startego parmezanu, łyżka oliwy...

  • Kwiaty na talerzu

    ...potrawy (ryż, sos) na żółty kolor. Płatki nagietka warto dodać do drobiu. Cukinia - jej kwiaty, po usunięciu pręcików, opłucz i osusz. Możesz je faszerować, smażyć w cieście lub grillować. Bez...

  • Gulaszowa węgierska

    Do zupy gulaszowej możesz dodać różne rodzaje wędlin (np. kiełbasę) oraz warzyw, np. pieczarki, cukinię. Nie może w niej tylko zabraknąć cebuli, papryki i mięsa.

  • Młode warzywa

    .... Cebulę lub por drobno posiekaj. Cukinię umyj, osusz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Przełóż na sito, posól. Odstaw na ok. 15 min, by cukinia puściła sok. Po tym czasie odciśnij z nadmiaru płynu...