• Informacje na temat:

    cukinia faszerowana ryzem

Przepisy na temat: cukinia faszerowana ryzem
  • Cukinia faszerowana ryżem

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób faszerowaną cukinię. Jest wyjątkowo smaczna.

  • Warzywa faszerowane

    To doskonały pomysł na obiad albo kolację. Farsz możesz zmodyfikować według własnego pomysłu - jest pole do popisu!

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Dobrze znamy cukinię faszerowaną mielonym mięsem. Tę potrawę można nieco odmienić, używając tuńczyka. Taka zapiekana cukinia z tuńczykiem i ryżem, polana sosem pomidorowym może być prawdziwym obiadowym hitem.

  • Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego po 10 dag ryżu i zielonego groszku cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego czosnek 20 dag sera żółtego olej cukinia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej 3 łyżki oleju i zrumień pokrojoną cebulę oraz czosnek. Włóż mięso i smaż chwilę. Dodaj ugotowany ryż, zielony groszek, włóż przecier pomidorowy i smaż chwilę razem. Przypraw farsz. Cukinię...

  • Dieta bezglutenowa: Cukinia faszerowana mięsem wołowym

    Składniki: 1  cukinia 2 cebule torebka ryżu ugotowanego na sypko opakowanie  wołowego mięsa mielonego 1 mała marchewka seler natka pietruszki szczypiorek sól pieprz uniwersalna przyprawa warzywna 2 2 pomidory 1/2 papryki czerwonej kostka rosołowa koncentrat pomidorowy oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Cukinię umyć, rozkroić wzdłuż, wyjąć gniazda nasienne, wnętrze posypać...

  • Coś pysznego na obiad

    ..., pokrojonego w kostkę łososia, skrop oliwą i sokiem z cytryny.  Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1 . Umyte papryki przekrój na połówki, wydrąż gniazda nasienne. Soczewicę ugotuj...

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    .... Następnie dodaj suchą soczewicę oraz puszkę pomidorów. Ulubione warzywa (cukinia, bataty, ziemniaki) pokrój w kostkę i wrzuć do garnka z soczewicą. Całość zalej bulionem i mlekiem kokosowym. Gotuj 30

  • Pożywne dania na cały tydzień

    Faszerowana papryka Sposób przygotowania 1. Umyte papryki przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekaną drobno jedną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw solą i pieprzem. Smaż przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę jeden ząbek czosnku. Po minucie zdejmij z ognia. Mięso wymieszaj...

  • Trzy pomysły na bakłażana

    Bakłażan pochodzi z Indii, ale obecnie bardziej popularny jest w kuchni śródziemnomorskiej. W Polsce dopiero od niedawna zyskuje uznanie - choć na początku większość z nas podchodziła do niego z dystansem, to obecnie coraz chętniej go wykorzystujemy. Jest kilka sposobów na przyrządzenie bakłażana!

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    ...z cytryny i od razu polej usmażoną rybę. Podawaj z warzywami i bazylią. Papryka faszerowana Sposób przygotowania 1. Papryki umyj, wydrąż. Ugotuj ryż. Zeszklij posiekane cebule. Dodaj...

Artykuły na temat: cukinia faszerowana ryzem
  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Cukinia faszerowana

    Farsz możesz wzbogacić ugotowanym ryżem (białym lub brązowym) albo kuskusem.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Warzywa faszerowane

    Nie ma nic lepszego na wiosenny obiad!

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Cukinia? Zapiecz to!

    ...ziemniaczane. Jeżeli jest zbyt rzadka, można ją zagęścić mąką). Przekładamy do natłuszczonej głębszej brytfanny. Pieczemy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Zrolowana cukinia z szynką(...) i przekładamy do brytfanny. Roladki układamy (ciasno, aby się nie rozwinęły) na pomidorach i zapiekamy 15 minut w temperaturze 160°C. Podajemy z białym pieczywem. Cukinia nadziewana mięsem mielonym...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Rozmaitości z cukinii

    Cukinia ryżem faszerowana Składniki na 4 porcje: 2 średnie cukinie, 3 łyżki oleju, 100 g białego ryżu, ok. 500 ml bulionu warzywnego, 1 cebula , 150 g mrożonki warzywnej (marchewka, groszek(...) piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 20-30 minut. Gotowy tort udekorować odłożoną gałązką rozmarynu. Zupa cukiniowa Składniki na 4 porcje: 1 cukinia, 3-4 marchwie,  sól, 2 cebule, pieprz,  łyżki...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...