• Informacje na temat:

    cukinia faszerowana miesem

Przepisy na temat: cukinia faszerowana miesem
  • Warzywa faszerowane

    To doskonały pomysł na obiad albo kolację. Farsz możesz zmodyfikować według własnego pomysłu - jest pole do popisu!

  • Cukinia w każdej postaci jest przepyszna. Tym razem faszerowana mięsem mielonym.

  • Pomidory faszerowane mięsem

    Składniki: 6 dużych pomidorów 1 mała cebulka 1 mała cukinia 1 łyżka masła 40 dag mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 20 dag grubo posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka musztardy ziołowa przyprawa do mięsa mielonego 3 łyżki oliwy sól pieprz natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: 1, Pomidory umyj, wytrzyj, odetnij wierzchy. Ostrożnie wydrąż środki...

  • Smaczne i sycące danie

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Dobrze znamy cukinię faszerowaną mielonym mięsem. Tę potrawę można nieco odmienić, używając tuńczyka. Taka zapiekana cukinia z tuńczykiem i ryżem, polana sosem pomidorowym może być prawdziwym obiadowym hitem.

  • Pyszne cukinii z delikatnym farszem mięsnym.

  • Cukinie z mięsem, pomidorami i oliwkami

    Pomysł na rodzinny obiad.

  • Sezon na cukinię w pełni więc trzeba korzystać. Prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna faszerowana cukinia poleca się na obiad :)

  • Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego po 10 dag ryżu i zielonego groszku cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego czosnek 20 dag sera żółtego olej cukinia sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej 3 łyżki oleju i zrumień pokrojoną cebulę oraz czosnek. Włóż mięso i smaż chwilę. Dodaj ugotowany ryż, zielony groszek, włóż przecier pomidorowy i smaż chwilę razem. Przypraw farsz. Cukinię...

  • Wyszła pyszna mimo,że z zeszłego roku. Do zdjęcia kroiłam zimną.Bardzo polecam:)

Artykuły na temat: cukinia faszerowana miesem
  • Faszerowane łódeczki z cukinii

    Cukinia jest pyszna, lekka, prosta w obróbce i łatwa do przyrządzenia na setki sposobów.

  • Cukinia faszerowana

    W ten sam sposób cukinię można przygotować z różnymi farszami: mięsem mielonym z dodatkiem pomidorów lub pieczarek, warzywami, serem, ryżem czy kaszą.

  • Cukinia faszerowana

    Farsz możesz wzbogacić ugotowanym ryżem (białym lub brązowym) albo kuskusem.

  • Faszerowana cukinia

    Teraz jest na nią sezon. Korzystaj, bo jest lekka i ma niewiele kalorii.

  • Faszerowana cukinia w sosie

    Idealne danie do zrobienia na szybko.

  • Papryki faszerowane kaszą jaglaną

    Pożywny obiad bez mięsa? To więcej niż możliwe- wypróbuj przepis na papryki faszerowane z kaszą jaglaną i przekonaj się sama!

  • Faszerowane warzywa

    Z niedrogiego i łatwo dostępnego mięsa mielonego możesz wyczarować efektowne przekąski i dania obiadowe.

  • Cukinia

    Cukinia im jest młodsza i mniejsza, tym smaczniejsza. To warzywo uniwersalne – można je jeść na surowo, smażyć, dusić i piec.

  • Wesele bez mięsa?

    ...wyszukanych inspiracji warto zaglądnąć do kuchni włoskiej. Jest ona pełna warzywnych i aromatycznych potraw, przez co też nieco lżejsza. Królują w niej makarony, cukinia, bakłażany i karczochy. Włoskie...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    Podróże do krajów arabskich zostawiły chyba największy ślad w mojej kuchni. Uwielbiam tamtejsze słodko-korzenno-pikantne połączenia.

Wideo na temat: cukinia faszerowana miesem
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw