• Informacje na temat:

    cukinia do leczo

Przepisy na temat: cukinia do leczo
  • Leczo z kurczakiem

    ...koncentratu pomidorowego 1 cukinia sól, pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Cukinię i paprykę kroimy w niewielkie paski, a cebulę w piórka(...) pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i kurczaka.  Leczo doprawiamy do smaku i gotujemy przez około pół godziny. Następnie podajemy z ciemnym pieczywem.

  • Macie już dość przetworów? Ja jeszcze nie ale :)Dzisiaj leczo do słoików..

  • Delikatna cukinia

    Z kolei dla brzdąca pod koniec 1. roku z cukinii można przygotować delikatne placuszki (tak jak placki ziemniaczane) albo leczo (cukinię dusimy na oliwie z odrobiną czerwonej papryki oraz pomidorów). Warto postarać się, by malec polubił te dania, bo cukinia zawiera m.in. potas, wapń, beta-karoten oraz witaminy: C i z grupy B.

  • Leczo w troszkę mnie tradycyjnej odsłonie:)

  • ​Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci. Są znakomitym uzupełnieniem diety, zwłaszcza tej przygotowywanej z myślą o najmłodszych.

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Wegetariańskie leczo

    Papryka, pomidory i cebula to podstawa tego dania. Reszta dodatków zależy tylko od twoich upodobań. Latem polecamy wersję lżejszą – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw.

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • Ekspresowe leczo

    Takie leczo zrobisz szybko i bez wysiłku. Smakuje za to doskonale!

  • Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.Wyśmienite danie jednogarnkowe.

Artykuły na temat: cukinia do leczo
  • Leczo z cukinią

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie, aż cebula zrobi się miękka i szklista. Pod koniec smażenia dodaj tymianek oraz sól. Cukinię, pomidory oraz bakłażana pokrój w grubsze plastry. Wymieszaj z oliwą i solą. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż usmażoną wcześniej cebulę. Polej sosem pomidorowym i ułóż rzędami plastry warzyw, naprzemiennie: cukinia, pomidor, bakłażan...

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Leczo z kiełbasą

    ...i doprawiam do smaku. 3. Mąkę mieszam z 1/4 szklanki wody. Wlewam do leczo i gotuję jeszcze chwilę. Podaję z pieczywem. Zobacz również:

  • Prawdziwe węgierskie leczo

    ..., trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować. Włożyć do słoików, pasteryzować 20 minut.  Nasza rada Do paprykowego leczo można dodać pomidory i cukinię. Nie należy natomiast dolewać wody, warzywa mają się dusić we własnym sosie.  Zobacz także:

  • Leczo z kiełbasą

    Przygotowanie: Cebule oraz czosnek obierz z łupin, drobno posiekaj. Pomidory natnij w kilku miejscach ostrym nożem, włóż na ok. 1 min do wrzącej wody....

  • Ekspresowe leczo

    Teraz papryka jest najsmaczniejsza.

  • Cukinia i jej kuzyni

    ...do marynowania i na zupy. Jej nasiona to bomba witamin. Purée z gotowanej dyni zastąpi ziemniaki. Cukinia Jest bogatym źródłem potasu, wapnia, witamin B1, B2, PP i C oraz karotenu. Oczyszcza organizm i wspomaga trawienie. Idealnie nadaje się do pogryzania na surowo między posiłkami. Młode warzywa można dodawać do surówek, dusić. Nadają się na konfitury i marynaty. Rozgotowana cukinia zagęszcza...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Bałkańskie leczo

    Prosta i pyszna .

  • Leczo wegetariańskie z ogórkami małosolnymi i pestkami dyni

    Błyskawiczne i zdrowe.

Wideo na temat: cukinia do leczo
  • Jak zrobić leczo z cukinii

    Leczo z cukinii to wyjątkowa propozycja na letnie, gorące dania, które będą nie tylko zdrowe, ale i pożywne! Cukinia, niezwykle tanie warzywo i bardzo łatwo dostępne w sezonie letnim, świetnie nadaje się do zrobienia przepysznej potrawki, która zachwyci wszystkich! Delikatne, mocno pomidorowe leczo, ze sporym dodatkiem drobno pokrojonej kiełbaski - to kapitalna propozycja dla wszystkich

  • Kuchnia Mikołaja Reya i cukinia w roli głównej

    Mikołaj Rey w kuchni programu "Dzień dobry TVN" przygotował pyszne i proste leczo z dużą ilością warzyw oraz faszerowane cukinie. A jak zrobić prawdziwe ratatouille?