• Informacje na temat:

    cukierniczki

Przepisy na temat: cukierniczki
Artykuły na temat: cukierniczki
  • Słodycz, która po cichu rujnuje twoje zdrowie

    ...„Cukier krzepi” – takie hasło reklamowe w 1931 roku popularyzowało w Polsce produkt, na który wówczas mogli pozwolić sobie tylko nieliczni. Cukier należał wtedy do towarów drogich i ekskluzywnych, a cukierniczki nim wypełnione były symbolem bogactwa i dobrobytu. Czasy zmieniły się diametralnie – dziś jest ogólnodostępnym, jednym z najtańszych produktów spożywczych, a zarazem źródłem wielu chorób...

  • Wystrzałowy placek

    Znana cukierniczka w kuszącym programie ,,Wypieki z Anną Olson" pokazuje świat pieczonych pyszności, poczynając na muffinkach i bezach, a na kremowych tortach i croissantach kończąc. Przestawiamy jeden z jej przepisów.

  • Węglowodany, które nie tuczą

    ...oraz miodzie, a także galaktoza, wchodząca w skład laktozy (cukru mlecznego). Potocznie do prostych węglowodanów zalicza się też sacharozę, czyli cukier z cukierniczki, a także wszelkie wysoko...

  • Napędza raka

    ...diecie konieczne, to białe czy brązowe kryształy z cukierniczki - z pewnością nie, a na eliminacji cukru można wyłącznie skorzystać. Kolejna wskazówka płynie z belgijskiego odkrycia dla osób, które zmagają...

  • Anna Wróbel jest nie do poznania

    Program „Ślub od pierwszego wejrzenia” od początku wywoływał kontrowersje. Do tej pory stacja TVN wyemitowała trzy sezony.

  • Jak rozprawić się z trudnymi wspomnieniami robiąc porządki

    Segregowanie pamiątek lub porządkowanie rzeczy bliskich, którzy odeszli, bywa ciężkie. Jak się do tego zabrać, by spokojnie pożegnać przeszłość?

  • To jakaś choroba chyba:(((  Jak mnie chwyci  tzw wk.urw to natychmiast muszę zjeść coś słodkiego.  bzyl, bo nic nie mam  w pracy poza cukrem w cukierniczce,...

  • Kulinarna Akademia Dwóch Sióstr

    Młodzi Kucharze i Kucharki! Koniec roku szkolnego tuż-tuż, a zaraz potem, już tradycyjnie, Letnia akademia z dwiema siostrami - w tym roku w wydaniu kulinarnym!

  • Syrop glukozowo-fruktozowy a epidemia otyłości

    Świat XXI wieku zalała epidemia otyłości. Kłopoty z wagą dotyczą już coraz młodszych dzieci. Zjawisko ma dalekosiężne konsekwencje zdrowotne i staje się problemem globalnym. Jednym z winowajców tego stanu rzeczy jest szeroko stosowany w przemyśle spożywczym syrop glukozowo-fruktozowy.

  • Powiesiłam pranie. Stara, włoska pralka pozostawia tak piękny zapach w połowie domu... Kiedy pierze mam wrażenie, że awanturuje się jak włoska pani domu,...