• Informacje na temat:

    cudowne ciasto z rabarbarem

Przepisy na temat: cudowne ciasto z rabarbarem
  • Jak by tu zacząć ? Zachciało nam się coś słodkiego na weekend więc zerknęłam w swój zeszyt ale nie wpadło mi nic do głowy ciasta nie bardzo mi się chciało, więc pomyślałam że zrobię babeczki oczywiście przepis z głowy co miałam to dodałam, wymieszałam i nie żałuję ponieważ babeczki wyszły tak pyszne że aż mnie zaskoczyły. Dlatego bardzo chętnie podzielę się moim przepisem.

  • CIASTO Z RABARBAREM

  • Pyszne, lekkie ciasto z rabarbarem!

  • ciasto ucierane z rabarbarem jest lekkie i puszyste. Możemy je przygotować również z truskawkami lub morelami. Polecam!

  • Bardzo proste... Bardzo dobre...Bardzo szybko znika... :) Myślę, że z innymi owocami będzie równie smaczne...

  • Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.

  • proste i pyszne ciasto, które zawsze się udaje, można oczywiście wykorzystać inne owoce, ale idealnie smakuje z kwaśnym rabarbarem

  • Najlepsze, puszyste ciasto z rabarbarem! Słodkie i kwaśne równocześnie, ucierane na maśle. Łatwe i szybkie do zrobienia, polecam :)

  • Pyszne ciasto które przygotowuje się błyskawicznie.

  • najprostsze i najpyszniejsze ciasto sezonowe :)

Artykuły na temat: cudowne ciasto z rabarbarem
  • ...deser: Tarta -crumble z rabarbarem i migdalami dla doroslych a dla dzieci mus z bialej czekolady ze swiezymi malinami... Nie wiem co przygotuja inni... zobaczymy, ja mam takie plany ...  O tej(...) - ciasto ma miec konsystencje gruboziarnistego piasku, ma sie sypac! Forme na tarte wylozyc ciastem - gotowcem, posypac ciasto 50 gr migdalow w proszku, dac rabarbar i na koniec rozsypac crumble...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...

  • Królowa truskawka

    Oczywiście są i inne owoce, cudowne, soczyste, pyszne - maliny, wiśnie, poziomki, jagody, jest słodko-cierpki rabarbar, są pierwsze kwaśne jabłka. Ale wszystko, ta wielka symfonia smaków i zapachów(...) trzymam się z daleka. I wszystkim doradzam - szkoda czymś takim psuć sobie wspomnienie tego cudownego owocu. Tylko w Polsce rośnie blisko 50 odmian. Są duże, są malutkie jak poziomki, za to cudownie...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Przepis na życie

    ...się m.in. w deserach, "którym nie sposób się oprzeć". Eton mess, w mojej wersji z rabarbarem, czyli tort bezowy o różanym aromacie z bitą śmietaną i rabarbarowym musem, ciasto czekoladowo-kasztanowe czy...

  • Każdy sportowiec i nie tylko wie, że czekolada to źródło energii. Nieprawdziwe są pogłoski, że czekolada uzależnia, warto jednak dawkować jej ilość w trosce o... dobry wygląd. Trzeba bowiem pamiętać, że jedzenie czekolady ma swoje dobre i złe strony. Możemy uniknąć złych konsekwencji spożywania czekolady, jeśli będziemy spożywać ją w rozsądnych ilościach. Fot. 123RF/Picsel Czekolada zawiera mnóstwo substancji, które niezwykle pozytywnie wpływają na nasz organizm. Głownie jest to magnez i...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...

  • „Poproszę chleb, tylko bez kminku!” – ile razy zdarzyło wam się wypowiedzieć takie zdanie? Jak się okazuje, unikanie tej przyprawy to spory błąd, gdyż w niezwykły sposób wpływa ona na nasz organizm. Fot.123RF/Picsel Nasze babcie wiedziały, co robią, dodając kminek do wielu różnych potraw. Przyprawa ta już od wieków jest bardzo chętnie stosowana w medycynie ludowej, jako panaceum na wiele schorzeń i dolegliwości. Jednak właściwości kminku nie miały ograniczać się jedynie do pozytywnego wpływu...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposobów na jego wykorzystanie jest mnóstwo. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z rabarbarem popite chłodnym kompotem...