• Informacje na temat:

    coś smacznego z ciasta drożdżowego

Przepisy na temat: coś smacznego z ciasta drożdżowego
  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    Właśnie wyjęte z piekarnika ciasteczka, drożdżówki albo sernik kuszą, żeby zjeść je do ostatniego okruszka. Ale warto przecież zostawić sobie coś na później. Podpowiemy ci co zrobić, by wypieki nawet po kilku dniach nie były wyschnięte i czerstwe.

  • Dzisiaj również proponuję Wam ciasto drożdże (identyczne jak w pierogach z pieca z serem (https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-piekarnika-z-serem,159465,pelen-brzuszek.html) czy też z kurczakiem (https://smaker.pl/przepis-pierogi-z-piekarnika-z-kurczakiem-curry,159497,pelen-brzuszek.html) tylko tym razem nadzieniem są domowe powidła mojej Mamy. Dzięki temu z dania, które wcześniej było konkretne, powstał nam bardzo przyjemny deser. Z podanych składników wychodzi bardzo wiele pierożków, więc...

  • ...się nie zdarzyło, żeby coś było z nim nie tak. Smacznego!

  • Bardzo dobre ciasto drożdżowe , można robić różne drożdżowki, cynamonki

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej, aromaty i smaki nie pozwalają jej się oprzeć. Zdrowa, bo oparta na prostych produktach kuchnia, bywa jednocześnie niestety kaloryczna, niemniej zwolennicy diety też znajdą coś dla siebie.

  • Łatwe, zawsze się udają i szybko znikają :) najlepsze są w dniu pieczenia

  • Idealne menu malucha: Trzeci rok życia

    ...dziecku przyjemność i podać coś słodkiego, najlepiej niech to będzie kawałek domowego biszkopta z owocami czy ciasta drożdżowego. Przysmaki z cukierni najczęściej są bardziej ciężkostrawne niż te(...) odpowiednie ilości składników odżywczych... Proponuj dania lekkie i zdrowe Na te ciężkostrawne, jak: kotlety schabowe, hamburgery, frytki, ciasta z kremem czy chipsy, nadal jest za...

  • Zupkę tą robiła mojej mamusi jej mamusia. Pyszna zupka na słodko. Najlepiej smakuje schłodzona, wręcz zmrożona. Zdjęcie jest nie profesjonalne , ale zupka smakuje wybornie. Każde dziecko jej zasmakuje. Smacznego:) Niestety nie dodałam zdjęć

  • Obwarzanek, precel, a może bajgiel?

    ..., ale tempo pracy - piekarze zanurzają je w posypce, która przyczepia się do ciasta, poza częścią, za którą są trzymane" - wyjaśnia. Tak przygotowane dopiero są gotowe do wstawienia do pieca na około(...) nazwą precle. To zaczęło mieszać krakowianom w głowach, bo nieraz widzimy coś, co wygląda jak obwarzanek, ale jest podpisane precel, tylko dlatego, żeby ominąć zasady wyznaczone przez Unię" - zdradza...

  • Szybka prosta, smaczna sałatka, to co miałam dodawałam.

Artykuły na temat: coś smacznego z ciasta drożdżowego
  • .... Pogacze oczywiści są różne nie tylko pod względem rozmiarów. Są po pierwsze drożdżowe pogacze z dodanymi do ciasta najrozmaitszymi ingrediencjami, po drugie - zaś są z ciasta francuskiego prawie jak(...) papryką. Te z ciasta francuskiego posypuje się natychmiast z wierzchu tartym serem, kminkiem czy też papryką. Pogacze jada się na gorąco - i wtedy są najsmaczniejsze - ale też i na zimno. Pogacze piecze...

  • Serowe kąski oraz dip z bobu

    Szybka i smaczna przekąska i ciekawy sposób podania bobu. W sam raz na wiosenny piknik albo gdy najdzie was ochota na „coś małego".

  • Tarty i quiche. Nowe łączenie smaków

    ...formule smaków. Może mieć spód z ciasta kruchego, francuskiego lub drożdżowego, a elementami wiążącymi nadzienie może być zarówno ser, śmietana jak i wegańskie składniki. Quiche to placek przygotowywany na słono. Składa się z kruchego lub francuskiego ciasta i nadzienia warzywnego zalanego jajeczno-śmietanową (lub jajeczno-mleczną) masą. Te dwie cechy bardzo precyzyjnie charakteryzują  potrawę. Boki...

  • Katarzyna Dowbor: Lepsza z niej teściowa niż kucharka?

    ..., żeby pokazać, że każda zakochana młoda żona chce zrobić coś dobrego dla męża, choćby to było metodą prób i błędów - wspomina. Dlatego Dowbor przekonuje, że nieważne, czy żona gotuje smacznie(...) czasami przez niedogadanie, przez brak rozmowy "rozjeżdżają się" - zauważa. Jak więc wygląda kwestia gotowania u Dowbor? Jako pani domu wyznaje zasadę przyjęć składkowych, na które każdy z gości coś...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    Gwarantujemy, że twoja dieta nie będzie nudna. Wprost przeciwnie! Możesz sobie pozwolić także na… chrupiące bułeczki i coś słodkiego!

  • Piotr Kucharski "Na słodko. Domowa piekarnia"

    ...​Masz ochotę na coś słodkiego? Sięgnij po...książkę, w której znajdziesz ponad 50 wyjątkowych przepisów!

  • Święta inaczej

    ...chcesz zrezygnować z chrupiącej skórki? Smaż pierogi z obydwu stron na patelni ceramicznej bez tłuszczu. Po zmianie: Z ciasta z mąki pełnoziarnistej (szybciej syci, więc zjesz mniej), po ugotowaniu(...) Tradycyjnie :  Duszony w sosie własnym (zabielanym), z ziemniakami. W święta staramy się przygotować coś wyjątkowego. I jeśli chodzi o mięsa, mamy więcej fantazji. Natomiast rzadko zrywamy z tradycyjnym...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ...obiady były spotkaniem rodzinnym. Bywa, że jemy u moich teściów lub to ja zapraszam rodzinę i przyjaciół.  W ciągu tygodnia może się zdarzyć, że zjadam coś wcześniej, albo obiad zastępuje obiadokolacja(...) czas pyszności. Jedliśmy ciasta drożdżowe ze śliwkami, na które przepis można znaleźć w książce, albo szarlotki, serniki. Powiedziała pani kiedyś, że pisze te książki dla osób, które nie umieją gotować...

  • Śniadania na świecie

    .... W tak bogatym menu każdy znajdzie coś dla siebie. Bonjour W przeciwieństwie do mieszkańców Wysp Brytyjskich, mieszkańcy Europy Południowej zaczynają dzień od lekkiej, ale pożywnej porcji zdrowia(...). Najpopularniejsze są oczywiście bagietki, ale powodzeniem cieszą się również chleby, np. z dodatkiem bakalii lub koziego sera oraz ciasta drożdżowe. Guten tag Ze słonecznego południa przenosimy się...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ..., polskie wędliny, sery białe i coraz lepsze żółte. Będą zachwyceni. Potem ugotujemy coś po polsku sami - niezbyt tłusto, bo przecież dziś każdy jest na diecie - albo zabierzemy ich do restauracji(...) wyczarowywała coś z niczego. Biliśmy się z bratem o to, kto ma wylizywać miskę, a kto łyżkę. Wiem, że lubi pani gotować. Kiedy zaczęła się pani pasja? - Dokładnie nie pamiętam, ale jako małe dziecko byłam...