• Informacje na temat:

    co zrobić ze skwarek

Przepisy na temat: co zrobić ze skwarek
  • Pączki - z ziemniaków, a może ze skwarkami?

    Istnieje niezliczona ilość przepisów na pączki. Wielbicieli tego smakołyku zaskoczyć mogą pączki z ziemniaków albo ich wersja staropolska ze skwarkami.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Gnocchi

    ...wałeczki grubości kciuka i pokrój je na kawałki po ok. 2 cm. Przesuwając je między palcami nadaj im owalny kształt. Kluseczki możesz pozostawić w takim kształcie lub zrobić na ich powierzchni wgłębienia...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Gulasz z wątróbki

    Wątróbka najczęściej podawana jest z duszoną cebulką. A przecież można z niej zrobić tyle różnych potraw!

  • bardzo smaczne,łatwe do zrobienia

  • Kotleciki są pyszne

    ...zrobić oryginalne kotleciki mielone, wystarczy do mięsa mielonego, jajka, bułki i cebuli dodać odrobinę kminu rzymskiego lub garam masali (wtedy będą miały orientalny smak), suszonego czosnku...

  • Delikatne, niezwykle kruche, po prostu idealne.

Artykuły na temat: co zrobić ze skwarek
  • Kluski śląskie z dziurką okraszone skwarkami

    Smak tradycji.

  • Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. Fot 123RF/Picsel Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gramów). Od tej pory przez wiele lat dzieci były zmuszane do jedzenia szpinaku. Pod koniec XX wieku rozeszła się wiadomość o rzekomej pomyłce w...

  • Bulwy jam z pikantnym wieprzowo-fistaszkowym farszem

    ...1. Na bulwy jam z farszem: Przetnij bulwy jam wzdłuż na pół. Wydrąż miąższ, aby zrobić kieszonkę, którą wypełnisz farszem z mielonej wieprzowiny.  2. Przełóż mieloną wieprzowinę do miski. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj do masy chutney z mango, kolendrę i dokładnie wymieszaj. 3. Wypełnij wydrążone połówki bulw jam farszem i złóż je razem. Owiń bulwy liśćmi jam i zwiąż sznurkiem z bananowca lub...

  • Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucenie ich nie powinno wchodzić w grę, dlatego też prezentujemy kilka pomysłów w jaki sposób możemy je wykorzystać. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie upływa nam pod znakiem wspólnych posiłków - bogatej wieczerzy wigilijnej oraz wystawnego świątecznego obiadu. W tym czasie szczególnie dbamy o to, aby na naszym stole niczego nie zabrakło. Niestety,...

  • Tradycyjne kluski śląskie

    ...1. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, lekko przestudzić, przecisnąć przez praskę. Całkowicie ostudzić. Przełożyć do miski, wyrównać powierzchnię, podzielić na cztery części, jedną część wyjąć. W puste miejsce wsypać tyle mąki, ile było ziemniaków. Dodać odłożone ziemniaki, całość zagnieść na jednolite ciasto. Formować kulki, lekko je spłaszczyć, zrobić palcem wgłębienie w środku...

  • Od dziś możesz zarabiać na swoich przepisach dodawanych do Smakera. Wystarczy przejść kilka prostych kroków, aby móc cieszyć się z dodatkowego zarobku. Kochasz gotować i dzielić się pomysłami? Nie musisz być profesjonalnym kucharzem żeby zarabiać na gotowaniu. Z Nami zyskasz za każdym razem, gdy ktoś obejrzy Twój przepis. Rachunek jest prosty! Im więcej przepisów dodasz, tym więcej osób je zobaczy, a dzięki temu na Twoje konto bankowe będą wpływać nowe fundusze. Jak to zrobić? Bądź aktywnym...

  • Tradycyjne polskie dania z ziemniaków

    ...ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jajka, mąkę i sól. Wyrobić na jednolitą masę. Mięso zemleć z podsmażoną cebulą i ugotowanymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z ciasta zrobić...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Razowe kanapki z jajecznicą i kurkami

    1. Natkę pietruszki i szczypiorek opłukać, osuszyć, bardzo drobno pokroić. Mrożone kurki przełożyć do miski, zalać dużą ilością wrzącej wody, po 2-3 minutach...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...