• Informacje na temat:

    co zrobic z wytlokow

Przepisy na temat: co zrobic z wytlokow
  • Rozpoznanie zdrowego oleju, czyli jak powinien zostać zrobiony ten dobry?

    Kupując olej jadalny rzadko, niestety, zwracamy uwagę na to, w jaki sposób został wyprodukowany. A szkoda, bo czasem wystarczy tylko rzut oka na etykietę, by stwierdzić, że dany olej na zakup raczej nie zasługuje. Wytwórcy tłuszczów spożywczych wykorzystują wszak wiele rozmaitych metod i procesów produkcji, które pozwalają uzyskiwać oleje o różnych parametrach, walorach smakowych, zapachowych i odżywczych. Postanowiliśmy wobec tego sprawdzić, jak powinien być przygotowany smaczny i zdrowy olej.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Ketchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo bardziej pikantny, czy też bardziej winny.

Artykuły na temat: co zrobic z wytlokow
  • nie odezwę się już...  na fejsie zrobił się tłok. a ja niczym wytłok...  napisze tylko jedno. przepilmczenia dziela bardzije niż nieobecności.  pozbieram...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Ciało jak z katalogu. Sposoby, dzięki którym zachowasz młodą i jędrną skórę na długo

    Upływające lata nie zawsze są dla nas łaskawe. Z wiekiem kondycja naszej skóry znacznie się pogarsza. Każdy nadprogramowy kilogram, ciąża czy menopauza odciska piętno na naszym ciele. Pojawiają się rozstępy, cellulit, a tracąca jędrność skora nieładnie się marszczy i obwisa. Mijającego czasu nie da się zatrzymać, ale można sprawić, by nie odciskał tak mocno swojego piętna. Co możemy zrobić, by cieszyć się piękną sylwetką, jak z katalogu?

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Bakalie pod lupą ekspertów

    Uwielbiasz chrupać orzechy, delektować się smakiem rodzynek, moreli czy suszonych żurawin? Ciesz się nimi do woli, ale pamiętaj, że nie wszystkie służą zdrowiu.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    - My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny i bloger Krakowski Makaroniarz.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Skąpana w winie

    Wyobraź sobie śnieg za oknami i cudowną kąpiel w wodzie z gorących źródeł, zmieszanej z czerwonym winem, drożdżami winnymi oraz olejkiem z pestek winogronowych. Winną terapię warto zafundować sobie przynajmniej raz w roku.

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...