• Informacje na temat:

    co zrobić z wczorajszym schabowym

Przepisy na temat: co zrobić z wczorajszym schabowym
  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Patent mojej babci, niezawodny i równie szokujący do dziś ;)

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

Artykuły na temat: co zrobić z wczorajszym schabowym
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    .... Przepełniona lodówka, niezjedzony obiad, pozostałe po ostatnim gotowaniu kawałki warzyw - już teraz wiesz co z nimi zrobić! Z całego serca zachęcamy: serwuj dania jednogarnkowe! Zawijaj gołąbki...

  • Przez wczorajszy dzień pędziłąm jak przeciąg, gotowanie, sprzatanie i 3 prania, na 14 do pracy. Obiad mąż mi zapakował w pudelko i zjadlam w pracy. Oczywiscie...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Salatka z Arles i o sezonach w kuchni

    ..., nie uzywacie produktow sezonowych tych, ktore wlasnie teraz rosna, i sa najsmaczniejsze. Zastanawiam sie czym jest to spowodowane? I tak Puudel we wczorajszym wpisie wspomina o kawszonej kapuscie...