• Informacje na temat:

    co zrobić z pestką z awokado

Przepisy na temat: co zrobić z pestką z awokado
  • Myszki z awokado

    ...1. Dojrzałe i miękkie owoce awokado umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Przekrój na połówki, usuwając pestki. Łyżeczką wydrąż miąższ. Uważaj, aby nie uszkodzić skórek owoców (odłóż je). 2. Miąższ awokado umieść w miseczce, rozgnieć widelcem na gładką masę, skrop odrobiną soku wyciśniętego ze sparzonej cytryny, aby nie ściemniał. Dodaj serek kanapkowy...

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Egzotyczny owoc: Awokado

    Trudno określić jego smak - jest podobny do świeżo wyłuskanego laskowego orzecha, a konsystencja jest jednocześnie kremowa i sprężysta. Awokado najtańsze jest latem, zielone odmiany Fuerte kosztuje 2-3 zł za sztukę, brązowe odmiany Hass - ok. 4 zł. Jak kupować i przechowywać Awokado odmiany Fuerte powinno mieć gładką ciemnozieloną skórkę bez przebarwień, która ugina się, ale natychmiast...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Pasta kanapkowa z awokado

    Nie masz pomysłu na śniadanie lub kolację? Zrób pyszną pastę z awokado. Smakuje doskonale!

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Delikatne awokado z ciecierzycą

    Sposób przygotowania 1. Awokado umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę. Miąższ oprósz solą i pieprzem. Ułóż przecięciem na mocno rozgrzanym grillu i piecz ok. 5 min. Ostrożnie zdejmij(...) w chłodne miejsce.  3. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć ciecierzycę i smaż 5 min. Dodaj sos sojowy oraz miód i jeszcze chwilę razem smaż. Dopraw pieprzem.  4. Ugrillowane awokado napełnij ciecierzycą...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Ciasto z awokado i bazylią

    .... Odsącz nadmiar wody. Zagotuj niewielką ilość wody i rozpuść w niej żelatynę. Wyłącz gaz i odstaw garnek, aby żelatyna całkowicie się rozpuściła. Przetnij awokado na pół i usuń pestkę. Przełóż miąższ...

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

Artykuły na temat: co zrobić z pestką z awokado
  • ​Nie wyrzucaj pestki z awokado. Może ci się przydać

    Miąższ awokado jest smaczny i ma mnóstwo wartościowych składników odżywczych. Ale pestka tego owocu wydaje się być bezużyteczna, dlatego ląduje w koszu. Wyrzucanie jej to jednak błąd, bo można ją wykorzystać na kilka sposobów - zrobić z niej kosmetyki lub pyszny i zdrowy dodatek do potraw.

  • Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado, wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na obecne w nim tłuszcze, jest to składnik niepożądany w naszej diecie. Tymczasem spożywanie tego owocu może przynieść nam same korzyści. Fot. 123RF/Picsel Chociaż awokado jest najtłustszym owocem świata, warto wiedzieć, że zawarte w nim kalorie nie są puste. Zawiera ono w sobie zdrowe tłuszcze nienasycone, które między innymi wygładzają skórę i pomagają poradzić sobie ze...

  • Dlaczego warto jeść pestkę z awokado?

    Lubisz awokado i chętnie włączasz je do swojego menu? To świetnie, lista jego zalet zdaje się nie mieć końca. Jeśli jednak wyrzucasz pestkę, popełniasz ogromny błąd. To właśnie pestka ma najwięcej wartościowych składników!

  • Czy wiesz skąd pochodzi awokado, jak bardzo jest zdrowe i co z niego zrobić? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc, bo awokado to właśnie owoc...

  • Pomysł na awokado

    Zastanawiasz się, jak gwiazdy mogą jeść to na śniadanie? Awokado wystarczy odpowiednio przyprawić. Jak to zrobić?

  • Awokado to kulinarny hit ostatnich lat. W jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczny posiłek? Fot. 123RF/Picsel Ojczyzną awokado jest Meksyk skąd wywędrowało w kierunku ameryki Północnej, Środkowej i wreszcie Południowej. Awokado lubi klimat tropikalny lub subtropikalny, dlatego dobrze rozwija się także w Izraelu, czy Hiszpanii. Ze względu na swój kształt i kolor nazywane jest gruszką krokodyla lub aligatora. Występuje w 168 odmianach, przez niektórych klasyfikowane jako superowoc,...

  • Najzdrowszy owoc - awokado

    Zastanawiasz się, dlaczego awokado, choć tłuste i kaloryczne zyskuje coraz więcej miłośników? Może dlatego, że dużo mówi się o jego korzystnym wpływie na zdrowie człowieka. Poleci je każdy lekarz i dietetyk. Co w nim takiego wyjątkowego?

  • Ostatnio ten trend opanował cały internet. Wszyscy dekorują potrawy pięknymi różami, robionymi z różnego rodzaju warzyw i owoców. Wygląda na skomplikowane, ale przekonacie się, że tak naprawdę to łatwizna. Fot.123RF/PICSEL Wystarczy ostry nóż i odrobina cierpliwości, aby stworzyć takie cuda! Pamiętajcie tylko, że ćwiczenie czyni mistrza. Na filmach zobaczycie jakie to proste. Takie piękne róże możecie przygotować z różnych warzyw i owoców: jabłek, mango, awokado, pomidorów, rzodkiewek,...

  • Awokado. Przyspiesz jego dojrzewanie

    Potrzebujesz natychmiast miękkiego awokado do zrobienia sosu guacamole? Są na to sposoby.

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF/Picsel Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon śluzowych oraz idealne...

Zdjęcia na temat: co zrobić z pestką z awokado