• Informacje na temat:

    co zrobić z gotowana piersia z kurczaka

Przepisy na temat: co zrobić z gotowana piersia z kurczaka
  • Groszkowa z piersią z kurczaka

    Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw solą i pieprzem. Ryż gotuj w osolonym wrzątku przez kwadrans.

  • Każda osoba, która spróbowała tej sałatki zachwycała się jej smakiem.

  • Składniki: ryż, pierś z kurczaka, kukurydza, papryka słodka w różnych kolorach, ser żółty, orzechy włoskie, majonez ostry, jogurt owocowy, przyprawa do pierników (ew. cynamon), inne przyprawy.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Sałatkowy kot

    ...połówki. Wykrój gniazda nasienne, miąższ drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Drobno posiekaj mięso kurczaka. 3. Orzechy również posiekaj na małe kawałki, wsyp do miski, połącz z pokrojonymi jabłkami i rozdrobnioną piersią kurczaka. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę lub obierz i posiekaj. 4. Odłóż 2-3 łyżki majonezu. Resztę wymieszaj z piersią kurczaka, jabłkami...

  • Rolada ze śliwką

    Składniki: 2 piersi kurczaka 20 dag suszonych śliwek 2 łyżki masła sałata listki bazylii tymianek sól pieprz olej Przygotowanie: 1. Masło rozgrzej na patelni, podduś pokrojone w paski śliwki. Piersi natnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał duży kotlet. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż farsz, mocno zwiń roladę...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Burger z grillowaną piersią z kurczaka i żurawiną Majówkowy grill jest doskonałą okazją do przyrządzenia domowych burgerów. Klasyczny amerykański burger przyrządzamy na wolnym powietrzu w trakcie(...) bekonem Szaszłyki są gwiazdą prawie każdego grillowania. Zazwyczaj wybieramy kurczaka lub kawałki wieprzowiny, do którym dodajemy różne warzywa, które akurat mamy pod ręką. A gdyby tak, wypróbować...

  • Smaczne, zdrowe danie :) Mozna przygotowywac je caly rok- zarowno ze swieza, jak i mrozona fasolka.

Artykuły na temat: co zrobić z gotowana piersia z kurczaka
  • Pomysłowe piersi

    Mamy ochotę na dobre jedzenie a w lodówce tylko pierś z kurczaka? Nie ma problemu.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Nowe produkty w jadłospisie

    ...wyłącznie piersią, pierwsze bezmleczne produkty zwykle podaje się po ukończeniu 6. miesiąca życia (chyba że lekarz zadecyduje, że należy to zrobić wcześniej). A jak postępować z maluszkami, które są na(...)? Marchewka - ugotowana oraz zmiksowana na papkę (pierwszy raz wystarczą 2-3 łyżeczki, aby malec spróbował jej smaku). DYNIA - przetarta i u gotowana jak marchewka. Można ją podać z kleikiem (np...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Kiedy i jak rozszerzyć dietę

    „Jest już duży, daj mu w końcu coś nowego” , „ty w jej wieku jadłaś już zupę warzywną” , „spójrz na słoiczek, przecież napisali „od 4 m. życia”. Pewnie nie jedna mama usłyszała takie słowa i zaczęła zastanawiać się czy to faktycznie pora na to, aby dziecko wkroczyło w świat innej żywności. Oczywiście każdy rodzic w ostateczności zrobi to co uważa za najlepsze dla jego dziecka, ale warto najpierw zapoznać się z paroma faktami zanim podejmiemy ostateczną decyzję.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Jerzy Kryszak: Lubię się czasem wzruszyć

    ...krewetki albo dosmażyć malutkie kawałki kurczaka czy indyka lub warzywa, co kto chce. Dziesięć minut i pełne danie gotowe! Wakacje spędzacie na łonie natury? - Wyłącznie. Nie tęsknię za...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Rozszerzamy dietę niemowlęcia

    .... 6.-7. miesiąc życia malucha to czas na podanie mu pierwszego mięska. Zacznij od gotowanego indyka, królika, kurczaka. Gdy brzdąc się z nimi oswoi, zaproponuj mu młodą jagnięcinę, wołowinę czy cielęcinę. W tym(...) wymieszaj. Dzieci zazwyczaj od początku chętnie jedzą jabłka, dlatego pierwszy mus warto zrobić właśnie z nich. Potem zamiast tych owoców można w taki sam sposób podawać również inne. Bierz pod...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...