• Informacje na temat:

    co zrobić z ciasta na naleśniki

Przepisy na temat: co zrobić z ciasta na naleśniki
  • Pyszne naleśniki

    Wszystkie dzieci uwielbiają naleśniki. Możesz zrobić je w wersji tradycyjnej, albo też uformować z nich zabawne kształty. Smakują doskonale!

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Pyszne naleśniki wegańskie

    To jedna z najprostszych, najstarszych i najbardziej uniwersalnych potraw. A przy tym – jedna z najbardziej lubianych, zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Naleśniki – bo o nich mowa, świetnie smakują również w wersji wegańskiej, przyrządzone na bazie napoju owsianego.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Orkiszowe naleśniki z tofu i szpinakiem

    Sposób przygotowania: Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania jednolitej masy. Połowę ciasta przekładamy do lodówki, a z połowy przyrządzamy naleśniki. Naleśniki smażymy na oliwie (niewielką ilością oliwy smarujemy patelnię przy użyciu pędzelka lub papierowego ręcznika). Ciasto rozprowadzamy tak, aby naleśniki były jak najcieńsze. Nie przewracamy...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Naleśniki pszczółki

    ...ściereczką i odstaw w ciepłe miejsca na ok. 60 min. Na rozgrzaną patelnię wylewaj porcje ciasta, rozprowadzając je równomiernie, kolistym ruchem po całej patelni. Smaż z obu stron na lekko złoty kolor. 2. Ser rozdrobnij widelcem. Dodaj żółtko, jogurt oraz cukier do smaku, dokładnie wymieszaj. Naleśniki posmaruj nadzieniem serowym, złóż w trójkąty. Na talerzu rozłóż 4 naleśniki tworząc z nich skrzydełka...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Naleśniki na słodko

    ..., dodając masło. Odstaw na 30 minut.  2. Rozgrzej suchą patelnię i posmaruj ją cieniutko olejem - tylko do smażenia pierwszego naleśnika. Smaż na rumiano z obu stron. Wlewaj małe porcje ciasta i tak(...), a do owoców dosyp cukier. Duś na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Serek mascarpone zmiksuj z 2 łyżkami soku.  3. Patelnię rozgrzej, cienko smaruj olejem i smaż naleśniki. Trzymaj je...

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

Artykuły na temat: co zrobić z ciasta na naleśniki
  • Naleśniki mistrzów

    Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

  • W przypadku naleśników nie warto ograniczać się do utartych schematów. Owszem, te z dżemem i słodkim twarożkiem są pyszne, jednak w wersji wytrawnej smakują równie dobrze. Fot. 123RF/Picsel Pierwsze naleśniki powstały w bardzo dawnych czasach, gdy człowiek na rozgrzaną powierzchnię wylał mieszaninę mąki, jaj i mleka lub wody. W tak wysmażony placek zawinął, co było pod ręką i zjadł nie używając ani talerzy, ani sztućców. Włosi, a konkretnie mieszkańcy Florencji, uważają się za twórców...

  • Naleśniki z likierem pomarańczowym

    ....  Naleśniki przełóż na patelnię razem z kawałkami pomarańczy. Wlej sos i likier. Co zrobić, by naleśniki zawsze się udały? 3 najważniejsze zasady...

  • Wiele osób rozpoczyna swą przygodę z gotowaniem właśnie od naleśników. Jednak wbrew pozorom nie jest to łatwy przepis. Aby przygotować perfekcyjne naleśniki, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Fot. 123RF/Picsel Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom Francji. Tam też przemianowano je na „crepes" i...

  • Naleśniki z kurczakiem

    ..., dodać do potrawki. Z jajek, mąki, mleka i curry zrobić ciasto, usmażyć 4 naleśniki. Napełnić je farszem, podawać gorące. Zobacz także:

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...smaruj ją olejem. Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew(...)Przygotowanie: Składniki na ciasto zmiksuj na gładko. Do ciasta dodaj odrobinę soli i odstaw je pod przykryciem na 10 minut. Kapustę oczyść, opłucz, liście drobno poszatkuj. Włóż do garnka. Cebulę...

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Gryczane naleśniki z pesto

    ...1. Zrobić ciasto na naleśniki: wsypać do miski mąkę, dodać sól i szklankę wody, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. 2. Przygotować pesto: umytą rukolę zmiksować z 5 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem, uprażonymi na suchej patelni orzeszkami i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na łyżce oliwy usmażyć cztery duże naleśniki. Każdy posmarować pesto. Nałożyć plastry...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

Wideo na temat: co zrobić z ciasta na naleśniki
  • Jak zrobić czerwone naleśniki?

    Naleśniki - któż ich nie lubi! Idealnie smakują na każdy posiłek, zarówno na słodko, jak i w wytrawnych wersjach. Można dowolnie modyfikować ich nadzienie, zapiekać, jeść zimne - to doskonałe danie, które zawsze się sprawdza! Przepis na czerwone naleśniki to prosty sposób, by odmienić ich klasyczny wygląd - wystarczy odrobinę soku z buraków do ciasta! A do tego - przepyszne nadzienie ze szpinaku

  • Jak zrobić cukiniowe naleśniki?

    Naleśniki to podstawa nie tylko kuchni polskiej. Znakomicie sprawdzają się o każdej porze dnia, świetnie smakują na słodko czy z wytrawnym farszem. Klasyczne naleśniki z mąki pszennej mogą się jednak znudzić, dlatego warto eksperymentować z naleśnikowym ciastem, by nieco odmienić swoje menu. Tym razem mamy dla was propozycję na cukiniowe naleśniki, które nabierają niesamowitego, delikatnego