• Informacje na temat:

    co zrobić z baklazanow

Przepisy na temat: co zrobić z baklazanow
  • Pyszności z bakłażana

    Bakłażan to pyszne warzywo, które bardzo łatwo przyrządzić - trzeba tylko wiedzieć, jak to zrobić.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Z bakłażanem

    Składniki dla 4 osób: 4 pomidory 2 opakowania mozzarelli duży bakłażan jajko 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia 2 łyżki oliwy oregano świeże listki bazylii sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok. Następnie osusz go dokładnie (możesz to zrobić ręcznikiem papierowym) i maczaj...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Z cukinią i bakłażanem

    ..., ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. 3. Uduszone warzywa wraz z wytworzonym sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wygładzić powierzchnię, zrobić w niej 4 wgłębienia, do każdego wbić...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Szybka szakszuka z bakłażanem

    Lubisz jeść jajka na śniadanie? Oto przepis w sam raz dla ciebie

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Sałatka z marynowanego bakłażana z fetą i agrestem

    Jak ciekawie podać oswojone już na naszych stołach, proste bakłażany? Spróbujmy zrobić do nich marynatę z... kawy i wędzonej papryki.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

Artykuły na temat: co zrobić z baklazanow
  • Musaka z bakłażanem

    Jednym z najchętniej odwiedzanych przez nas krajów jest Grecja. Słynie ona między innymi z pysznej musaki- zapiekanki przygotowanej na bazie bakłażana, pomidorów oraz mięsa mielonego.

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    ..., ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. 3. Uduszone warzywa wraz z wytworzonym sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wygładzić powierzchnię, zrobić w niej 4 wgłębienia, do każdego wbić po jajku...

  • Jeśli do tej pory bakłażany nie gościły zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym samym przed nowotworami. Co więcej, to właśnie one sprawiają, że nasz organizm lepiej przyswaja...

  • BAKŁAŻAN FASZEROWANY CZARNYM RYŻEM

    Czarny ryż... niebo w gębie! Lekko orzechowy posmak, niepowtarzalny... pyszny! W połączeniu z fasolą i bakłażanem zrobił się z tego całkiem sycący i wartościowy posiłek.

  • Bakłażan to wyjątkowe warzywo, które ma piękny kolor, wyjątkowy smak,a do tego jest bardzo zdrowe. Jeśli do tej pory bakłażany nie gościł zbyt często na waszych talerzach, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF/Picsel Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Tosty z bakłażana i o gotowaniu w tym tygodniu

    Kilka osób pytało mnie już ostatnio czy ja jeszcze gotuję… Na moim blogu tarta Primavera zajmuje już od przed-Wielkanocy poczetne – pierwsze miejsce. I...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Roladki z baklazana

    To co widzicie w teksce to tosty z foie gras z figami, podane na appéritif... kiedys zamieszczalam przepis na foie gras ale jest to bardzo skomplikowane...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

Wideo na temat: co zrobić z baklazanow
  • Wegańskie curry z bakłażanem - jak je zrobić?

    Curry to tradycyjny sposób przyrządzania dań kuchni indyjskiej, którymi zachwycił się cały świat! Pyszne, adaptowane do wielu innych kuchni narodowych, mają przeróżne formy i łączą najróżniejsze ze sobą smaki! Tym razem przygotowaliśmy dla was wegańską formę tej przepysznej potrawki - poznajcie nasz przepis na wegańskie curry z bakłażanem w roli głównej. To propozycja, która zasmakuje również tym, którzy dotąd nie przepadali za niemięsnymi daniami.

  • Przepis na bakłażana w sosie sojowym

    Bakłażan może być doskonałą podstawą do przyrządzenia znakomitego, smacznego i aromatycznego dania obiadowego, które swoim zapachem i wyglądem zachęci każdego! Zwarty, pięknie fioletowy bakłażan, gotowany w kawałkach i podawany z sosem sojowym, w wyrazistym sosie z cebuli i z sezamem, będzie wyśmienitą potrawką, która świetnie sprawdzi się jako obiad do pracy. Zrobicie go w kilka chwil!

  • Bakłażany z orzechami

    W Gruzji podaje się ogromne ilości przekąsek takich, jak roladki z bakłażana nadziewane pastą z orzechów. Danie, które zrobi furorę na każdym przyjęciu!