• Informacje na temat:

    co zrobić aby szynka była soczysta

Przepisy na temat: co zrobić aby szynka była soczysta
  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Jak pozytywnie zaskoczyć bliskich w święta

    ...gdzieś się ulotnił, a my myślimy tylko o tym, co jeszcze trzeba zrobić zanim przyjdą goście. Pogoda w ostatnich latach również nie nastraja zbyt świątecznie. Jak sprawić, by bożonarodzeniowy duch odwiedził nas w tym roku? Zapach świąt Gdy wracamy wspomnieniami do naszego dzieciństwa, jednym z pierwszych skojarzeń, jakie nam się nasuwa, jest zapach pomarańczy i mandarynek. Aby przywołać te...

Artykuły na temat: co zrobić aby szynka była soczysta
  • Jak wędzić szynkę, żeby była soczysta? Jak wybrać mięso do wędzenia?

    Domowa wędlina ma nie tylko lepszy smak, ale również jest zdrowsza. Przygotowując ją samodzielnie wiemy, co układamy na talerzu i serwujemy rodzinie i gościom. Domową szynkę można po prostu upiec lub nadać jej charakteru poprzez wędzenie. Podpowiadamy, jak zrobić to krok po kroku w ogrodowej wędzarni oraz jak podwędzić mięso w garnku.

  • Wykwintne pieczyste

    ...zrób głębokie nacięcie (jeśli schab jest szeroki, możesz zrobić dwa podłużne tunele), które później wypełnisz kawałkami cytryny. Mięso z wierzchu oprósz solą i pieprzem. Posiekane świeże zioła (oprócz(...). Posmaruj roztartym czosnkiem. Filet natnij ostrożnie wzdłuż, aby powstała głęboka kieszeń. W środku natrzyj mięso suszonymi ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Kieszeń napełnij wcześniej...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować(...) dodatkowo wywarem warzywnym, wodą (ciepłą!) lub wytrawnym winem. W czasie duszenia mięso regularnie przewracamy, aby nie przywarło do dna naczynia. Idealne mięso Dobrze uduszone mięso jest miękkie...