• Informacje na temat:

    co że schabu

Przepisy na temat: co że schabu
  • Roladki ze schabu

    Roladki przygotowane według naszego przepisu będą kruche i wyjątkowo soczyste. To świetny pomysł na pyszny, domowy obiad, który zniknie w mgnieniu oka.

  • Schab pieczony w mleku

    Takie schabu jeszcze nie przyrządzałaś. Upiecz go w mleku, a mięso będzie delikatne jak nigdy wcześniej. Każdy będzie chciał przepis!

  • Marynowane steki ze schabu

    Suche mięso, w dodatku twarde jak podeszwa? Na pewno znacie ten problem. Wypróbuj naszą marynatę, a schab będzie wprost rozpływał się w ustach.

  • Schab faszerowany serem i ziołami

    Pieczeń ze schabu nie musi być nudna. Wystarczy kilka dodatków, by powstało danie, które je się oczami!

  • Szpikowany schab

    Składniki: 80 dag schabu 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka goździków 3-4 marchewki 3 szalotki 15 dag kurek 3 listki laurowe 3 łyżki oleju sól pieprz, bazylia, oregano Przygotowanie: 1. Schab oczyść z nadmiaru tłuszczu, opłucz i osusz. Wierzch ponacinaj ostrym nożem w kratkę. Mięso natrzyj solą oraz pieprzem, posyp kuminem. W nacięcia powtykaj goździki...

  • Pięć pomysłów na schabowe bez... schabu

    Dla niektórych to profanacja, a dla innych smaczne i zdrowe urozmaicenie codziennego menu. Schabowe bez schabu możemy przygotować zarówno z warzyw, jak i ryb. Zainspiruj się!

  • Schab pieczony z morelami

    ...1. Schab umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę i utrzyj z solą. Schab natrzyj czosnkiem z solą, majerankiem i odrobiną pieprzu. Mięso przełóż do szklanego lub ceramicznego naczynia, przykryj i wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 2. Po tym czasie schab rozetnij wzdłuż tak, aby powstały dwie kieszenie. Morele pokrój w plasterki, połowę umieść w nacięciach schabu...

  • S jak schab

    Składniki: 500 g schabu wieprzowego bez kości 100 g suszonych moreli np. Bakalland 100 g suszonych śliwek np. Bakalland 2 jabłka 3 łyżki oliwy  oliwek 2 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 szklanka wody sól, pieprz Przygotowanie: 1. Schab dokładnie myjemy...

  • Schab nadziewany kiełbaskami

    Tak pyszny, że rozpływa się w ustach!

  • Nadziewany schab

    Składniki: 1 kg schabu środkowego (bez kości) 1/2 kg jabłek 1/2 szklanki rodzynek 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki majeranku mielona słodka papryka sól, pieprz olej Przygotowanie: 1. Schab oczyść, umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Nożem z cienkim długim ostrzem natnij mięso tak, by powstała kieszeń. 2. Jabłka umyj, obierz ze skórki, przekrój na...

Artykuły na temat: co że schabu
  • Pieczony schab

    Mięso polej oliwą i natrzyj czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na 2 godziny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temp. 220°C. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez 45 minut. W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone jabłka, starty imbir, cukier i curry. Smaż chwilę i dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw sokiem i dodaj do upieczonego schabu.

  • Schab

    Przygotowanie:  l Mięso polej oliwą i natrzyj czosnkiem, pieprzem i rozmarynem. Odstaw na 2 godziny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut...

  • Schab w kiszonej kapuście

    ...z nadmiaru soku, posiekaj. Ser zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.  Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, włóż plastry schabu, obsmaż na rumiano. Przełóż na talerz. Na tej samej patelni rozgrzej 1-2 łyżki(...) i ewentualnie solą.  Do śmietany dodaj musztardę oraz posiekaną natkę, wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem. Wyłóż kapustę, na wierzchu rozłóż plastry schabu...

  • Tortille ze schabem

    To danie idealnie sprawdzi się jako przekąska podczas każdego przyjęcia - goście będą zachwyceni!

  • Pieczony schab z sosem

    Planujesz uroczysty obiad? Postaw na tradycję - wypróbuj przepis na kruchy schab w sosie żurawinowym.

  • Pieczony schab z orzeszkami

    ..., kalafior w różyczki, oddzielnie ugotować, odcedzić, polać przesmażoną na maśle posiekaną cebulą i natką. Podawać do pieczonego schabu, polanego sosem. Zobacz także:

  • Schab w sosie kurkowym

    Pachnące lasem grzyby zbieramy późnym latem i jesienią, aby zrobić z nich pyszne sosy, zupy albo po prostu wysuszyć je i dodawać zimą do potraw.

  • Schab w marynacie mlecznej

    Krucha, o wyrazistym smaku. Podawana z aksamitnym sosem. Będzie przebojem niedzielnego obiadu.

  • Schab w cieście francuskim

    Pomysłowy i efektowny przepis, idealny na spotkanie przy świątecznym stole.

  • Soczysty schab. Jak kupować i przygotowywać

    ...baczności i pamiętajcie, to wy jesteście klientami i płacicie za produkty. Wymagajcie więc najlepszej jakości i świeżości. Unikaj zbyt idealnie wyglądającego schabu Wydaje wam się, że schab powinien(...) kruchości. Dzięki temu nie wyjmiecie z piekarnika podeszwy. Unikaj pakowanego i plastrowanego schabu Nie kupujcie pakowanego schabu w plastrach. Producenci próbują wielu sztuczek. Układają najładniejszy...

Zdjęcia na temat: co że schabu
Wideo na temat: co że schabu
  • Kotlet schabowy bez schabu wg Darii Ładochy

    Daria Ładocha pokazała, jak zrobić kotlety schabowe bez… schabu. Do tego dania wykorzystała, m.in. boczniaki, kalarepę i kalafiora. Zrobiła także dwie wersje "schabowych" z ryby. Z jakimi dodatkami można podawać te potrawy?

  • Schab ze śliwką – jak zrobić?

    Jak zrobić schab ze śliwką? Jak długo go piec? Jakie składniki są potrzebne, by przygotować tradycyjny schab z suszoną śliwką w środku? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie w naszym filmiku! Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości

  • Schab ze śliwką – jak zrobić?

    Jak zrobić schab ze śliwką? Jak długo go piec? Jakie składniki są potrzebne, by przygotować tradycyjny schab z suszoną śliwką w środku? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie w naszym filmiku! Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości