• Informacje na temat:

    co zapiekać w małych foremkach

Przepisy na temat: co zapiekać w małych foremkach
  • Małe co nieco!

    ...w plasterki pieczarki. Pizze zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli chcesz je podać na zimno, pozwól im wystygnąć w foremkach. Czas przygotowania: ok. 25 minut, dla 4 osób, cena ok...

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Clafoutis z jagodami

    ...ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

  • szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)

  • Frittata na cztery sposoby

    ...posmaruj masłem. Rozłóż w nich przygotowane wcześniej warzywa. 3. Jajka wymieszaj z serkiem ricotta oraz mlekiem. Przypraw solą i pieprzem. Przygotowaną masą polej składniki w foremkach. Wierzchy...

  • Deserek na dwa kęsy. Słodkie kawowe bezy, lekko kwaskowa bita śmietana i słodkie truskaweczki. Znika w jednej chwili.

  • Kapsalon - holenderski fast-food

    Holenderskie danie z foremki cieszy się coraz większą popularnością także w Polsce. Dla niego warto odpuścić sobie liczenie kalorii.

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Jesienny deser - babeczki z całymi jabłkami

    ..."Jedno jabłko dziennie trzyma lekarza z dala ode mnie" - mówi znane powiedzenie. Kiedy więc objadać się jabłkami, jak nie teraz, kiedy są świeże, aromatyczne, w ogromnym wyborze? A gdy mamy jabłka pyszne, ale w niedużym rozmiarze, przygotujmy z nich niebanalny deser. Do przygotowania deseru potrzebujemy: 10 małych jabłek, 25 g polenty (włoska potrawa z mąki lub kaszki kukurydzianej), 165 g mąki...

  • Pasuje na pyszny deser starter lub lekkie letnie śniadanie bądź kolację ... sprawdza się też gdy wpadną niezapowiedziani goście...

Artykuły na temat: co zapiekać w małych foremkach
  • Male suflety ze swiezego sera

    ...suchy dodajemy kilka lyzeczek smietany. Bialka ubijamy na piane. Laczymy calosc i zapiekamy 20 minut w 200°C w malych porcelanowych foremkach - gdyz sufletow sie nie wyjmuje a podaje w naczyniu do...

  • Babeczki makaronowe

    ... 1. Makaron ugotować, odcedzić, lekko ostudzić. Wymieszać z odsączoną kukurydzą, groszkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pomidorami, serem, roztrzepanymi jajkami. Doprawić do smaku. 2. Cukinie umyć, pokroić wzdłuż na cienkie długie plastry, sparzyć, by zmiękły. Plastrami wyłożyć sześć małych foremek do zapiekania. Napełnić makaronem. Wstawić do wysokiej blachy wypełnionej w połowie wodą, piec...

  • Sformatino z cukinią

    Zapiekanka warzywna, którą można piec zarówno na dużej blasze, jak i małych foremkach. Czas przygotowania: 60 minut. Porcji: 10.

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    Podgrzybki, borowiki, kurki... Możesz je smażyć, dusić lub zapiekać. Są doskonałe jako samodzielne danie oraz jako dodatek do mięs i warzyw.

  • Śniadanie zjedz królewskie!

    ..., przykryć warzywną posypką, skropić oliwą. Zapiekać 15 minut w temp. 200°C. Podawać na gorąco z sałatą i sosem tzatziki. Sadzone po meksykańsku 1. Fasolę przelać z puszki na durszlak, osączyć...

  • Sezon na grillowanie

    ...rozżarzonym węglu drzewnym lub drewnie z drzew liściastych. Ponadto wskazane jest, aby kłaść przygotowane potrawy na aluminiowych tackach lub foremkach, no i - broń Boże! - nie wrzucać na ruszt mięsa...

  • Letni jadłospis maluszka od A do Z

    ...upiec sama (będzie w nim mniej chemicznych "polepszaczy" i zdrowszy tłuszcz). Jak to zrobić? W foremkach do babeczek upiecz kruche ciasteczka. Kiedy wystygną, na dnie każdego połóż łyżeczkę budyniu(...) dostarczą maluchowi dawki wapnia i białka. Z kolei lody owocowe (w tym bezmleczne sorbety, doskonałe dla małych alergików) są m.in. źródłem witaminy C. Kupując brzdącowi taki deser, sprawdzaj, czy...

  • Cebulowe frykasy

    Zrobimy z niej zupę, drugie danie, a nawet oryginalną pikantną przystawkę.

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Otulone ciastem

    Ciasta drożdżowe lub francuskie wypełnione wytrawnymi dodatkami i zapieczone to dania efektowne w formie i intrygujące w smaku.