• Informacje na temat:

    co ugotować z pieczarek

Przepisy na temat: co ugotować z pieczarek
  • Świąteczne jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami

    Sposób przygotowania Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Następnie je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnięte żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać umyte, obrane i drobno pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć, aż woda odparuje z pieczarek. Do wcześniej rozgniecionych żółtek dodać pasztetową...

  • Kotleciki z pieczarek

    Nie masz pomysłu na obiad? Poznaj nasz przepis na nietypowe kotleciki.

  • Pieczarki z kaszą

    Sposób przygotowania 1. Kaszę opłukać i ugotować. Pieczarki opłukać, odciąć ogonki, posiekać. Zeszklić cebulę z czosnkiem, solą i pieprzem, dodać pokrojone ogonki i szpinak, chwilę smażyć.  2. Kaszę wymieszać z przecierem pomidorowym, nakładać do kapeluszy. Na wierzchu układać masę szpinakową. Posypać serem. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do garnka do gotowania na parze. Przykryć pokrywką...

  • Kotleciki z pieczarkami

    Wypróbuj przepis na ziemniaczane kotleciki z pieczarkami.

  • De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkami

    Wegańska wersja popularnego dania zaskakuje smakiem. Wypróbuj przepis z książki "Misa mocy", a kotleciki w takiej wersji na stałe zagoszczą w twoim menu.

  • Jajka z pieczarkami

    Składniki: 1 cebula 300 g pieczarek 40 g wędzonego łososia Kromka pieczywa pełnoziarnistego 4 jajka 45 g masła 1 łyżka mąki 100 ml bulionu 100 g śmietany Sól Pieprz Koperek Przygotowanie: Cebule pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Pieczywo pokroić na 4 trójkąty. Jajka ugotować na twardo (9 minut), obrać ze skorupek, poprzekrawać. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć...

  • Półmisek z pieczarkami

    To danie przygotujesz w mig!

  • Roladki drobiowe z pieczarkami

    Sposób przygotowania 1. Pierś pokrój, rozbij, przypraw. Boczek i kilka pieczarek pokrój, podsmaż z koperkiem na maśle. Farsz układaj na mięsie, zwiń. Obtocz w mące, smaż. Przełóż do brytfanki.  2. Makaron ugotuj, przelej zimną wodą. Pieczarki i cebule drobno pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Duś kilka chwil. Sosem z pieczarkami zalej roladki. Zapiekaj...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Taka przystawka zachwyci również wegetarian.

  • Kopytka z bobem i pieczarkami

    To danie sprawi, że poczujesz smak lata w środku zimy

Artykuły na temat: co ugotować z pieczarek
  • Nadziewane pieczarki

    .... Farszem wypełnij pieczarki. Następnie ułóż je na tacce posmarowanej olejem i połóż na grillu. Zapiekaj ok. 30 minut. 3. Pięć minut przed zdjęciem pieczarek z rusztu posyp je startym serem. Zobacz...

  • Makaron z pieczarkami i pietruszką

    Szukasz pomysłu na szybki, sycący obiad? Ten prosty makaron z pieczarkami szybko zaspokoi głód!

  • Naleśniki z gryczaną kaszą i pieczarkami

    Z kaszy możesz przyrządzić wiele oryginalnych i pysznych potraw. Polecamy przepis na naleśniki, które sprawdzą się idealnie jako danie główne.

  • Makaron z sosem bolońskim i pieczarkami

    ..., dodać koncentrat i wino, wsypać posiekaną pietruszkę i bazylię, liście laurowe, doprawić, dusić godzinę.  3. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić, przełożyć na półmisek. Polać...

  • Stek z pieczarkami

    Aby przygotować idealny stek, trzymaj się tej zasady: befsztyk z polędwicy o grubości 2,5 cm smaży się: 3-4 min - aby był mocno krwisty, 4-5 min - krwisty, 5-6 min średnio wysmażony, 6-7 min - wysmażony. Nie przewracaj mięsa widelcem, bo nakłute wypuści soki i będzie suche.

  • Spaghetti z pieczarkami i porem

    Sposób przygotowania: 1. Pory dobrze umyć (zwłaszcza między warstwami liści), przeciąć wzdłuż na połowę, pokroić w półpierścionki.  2. Pieczarki oczyścić, ewentualnie obrać, opłukać, przekroić na pół.  3. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić na sicie.  4. Olej rozgrzać na patelni, włożyć mielone mięso, rozdrobnić widelcem, smażyć 10 minut, co jakiś czas...

  • Kurczak z pieczarkami

    Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego kucharza. Doskonale sprawdzą się jako wyśmienity obiad lub pożywna kolacja. Warto mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów.

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Wielkanocny smak tradycji.

  • ​Pieczarki nadziewane szałwiowym pęczakiem

    Pieczarki faszerowane powracają w naszym domu jak bumerang, zwłaszcza przy okazji spotkań towarzyskich, na których spodziewamy się wegetariańskich gości - pisze autorka przepisu Monika Walecka.

  • Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

    Zapiekankę można jeść samą lub jako dodatek do duszonego mięsa.