• Informacje na temat:

    co ugotowac z miesa wedzonego

Przepisy na temat: co ugotowac z miesa wedzonego
  • Pasta z wędzonego pstrąga i serka

    Idealna do kanapek. W sam raz na śniadanie lub kolację.

  • Dzisiaj przygotowuję jedną z opcji na placki ziemniaczane z mięsem mielonym. Delikatne pyszne placki ziemniaczane nadziewane mięsem mielonym będą wielką różnorodnością Twojego menu

  • Smakowite klopsiki bez mięsa

    Niektórzy nie wierzą, że bezmięsne kotlety czy klopsy mogą być naprawdę smaczne. Wystarczy odpowiednio je przyrządzić, a nie poczujesz, że nie jesz mięsa. Samo zdrowie!

  • Kolejne proste danie z pysznym nadzieniem na wierzchu. A co najważniejsze widok jest piękny. Takie danie nie jest wstydem i służy na świątecznym stole.

  • Wieżyczki z wędzonym filetem

    Idealna na spotkanie w rodzinnym gronie

  • Dzisiaj przygotowuję niesamowicie pyszną przystawkę! Niezwykle delikatny filet i bardzo smaczna skórka są tym, czego potrzebujesz. Gdy wszystkie naczynia są zmęczone, możesz sobie pozwolić na odrobinę przyjemności, zwłaszcza, że ​​to danie nie musi być smażone na oleju! Polecam spróbować!

  • Na zdrowie i dla ochłody, czyli chłodnik z wędzonym łososiem

    Gdy termometry za oknem rozgrzane są do czerwoności, mniej mamy apetytu na ciepłe posiłki. Chcącym się ochłodzić i posilić Tadeusz Barowicz poleca chłodnik z wędzonym łososiem. W końcu ryby są bardzo zdrowe!

  • pyszności z grilla, podane proporcje wystarczają na przygotowanie czterech pysznych piramidek

  • Z wędzonego kurczaka i makaronu

    Taką sałatkę możesz zjeść na śniadanie, obiad, albo kolację. Jest lekka i pożywna, a oprócz tego smakuje doskonale. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

Artykuły na temat: co ugotowac z miesa wedzonego
  • Wędzone wędliny. Do jakich dań można ich użyć?

    Święta, wizyta gości czy po prostu zakupy większe, niż planowaliśmy – wielu z nas boryka się z nadprogramowymi zapasami. Często też kupujemy bezrefleksyjnie, a w naszej lodówce gromadzi się coraz więcej niewykorzystanej żywności. Jak ciekawie i z pomysłem wykorzystać kupione przez nas wędliny?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jak ugotować pyszny bigos?

    Hanna Szymanderska, znana autorka wielu książek kulinarnych, radzi jak ugotować pyszny bigos.

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Wędzony homar z Oceanu Indyjskiego z sałatką z serc palmowych

    Przygotuj sama danie, którego nie powstydziłyby się najlepsze restauracje.

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    Suszone, świeże lub z zalewy. Do mięsa warto dodać owoce w dowolnej postaci.

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Księga smaków: Pstrąg

    Jego delikatne mięso jest bogate w witaminy i kwasy omega-3. Warto się do niego przekonać – pstrąg może być ciekawą alternatywą dla wigilijnego karpia.

  • Nauka mówi jasno: mniej mięsa w naszej diecie korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i na środowisko. Mimo szczerych chęci dla wielu z nas ograniczenie mięsa w diecie wydaje się być niemożliwe. Do decyzji o rezygnacji z mięsa najczęściej przyczyniają się zalecenia lekarskie lub ideologiczne przekonania. Mimo iż każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że zbyt częste jedzenie mięsa nie jest korzystne ani dla nas samych ani dla środowiska to wyeliminowanie go z diety wydaje się...