• Informacje na temat:

    co się dodaje do pasty z dorsza wędzonego

Przepisy na temat: co się dodaje do pasty z dorsza wędzonego
  • Ryby w diecie dziecka. Jakie najlepsze?

    ...lub dioksynami. Jaka jest prawda? Nasz ekspert odnosi się do najczęstszych obiegowych opinii. Białko ryby jest znacznie łatwiej przyswajalne niż to, które się znajduje w mięsie. Prawda. Wszystkie(...). W rybach znajdują się też cenne dla zdrowia minerały (m.in. wapń, fosfor, żelazo czy jod) oraz witaminy (A, D, PP i z grupy B). Nasza rada Jeżeli chcesz mieć pewność, że twoje maleństwo otrzymuje...

  • Świetna pasta do kanapek. Do tego w łapę ogórek małosolny…i wystarczy ;)

  • Ryby w diecie brzdąca

    ...lub dioksynami. Jaka jest prawda? Nasz ekspert odnosi się do najczęstszych obiegowych opinii.  Prawda: Białko ryby jest znacznie łatwiej przyswajalne niż to, które się znajduje w mięsie. Wszystkie(...) znajdują się też cenne dla zdrowia minerały (m.in. wapń, fosfor, żelazo czy jod) oraz witaminy (A, D, PP i z grupy B). Nasza rada: Jeżeli chcesz mieć pewność, że twoje maleństwo otrzymuje bezpieczne...

  • Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

  • Myślisz, że zdrowo się odżywiasz? Sprawdź, a sam będziesz zdziwiony

  • Po pierwsze – pasta z wędzonego twarogu powstała na podobieństwo pasty z wędzonego dorsza. Taką dorszową pastę na chleb robiła moja mama w latach powszechnego niedoboru. Dorsz – jak wiadomo – jest rybą raczej chudą, a po uwędzeniu – dość suchą. Dziś ryby dorszowate są cenione i podaje się je na wiele smakowitych sposobów. Ale w tatach 70 i 80-tych ubiegłego wieku wędzony dorsz to było raczej podłe jedzenie… Moja mama znalazła cudowny sposób na jego oswojenie, dzięki czemu zwyczajny dorsz stał...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Miodowa pasta z sera wędzonego Już nie raz deklarowałam, że uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty. Tym razem miałam ochotę na ser biały wędzony. Żeby nie było zbyt łatwo, postanowiłam połączyć z pistacjami i miodem. Wyszła baaardzo smaczna pasta, w której słodycz miodu miesza się z delikatnie słonym smakiem sera i intensywnym zapachem czosnku. Idealna na lekkie śniadanie, smakuje doskonale ze świeżym pieczywem. Można także zajadać ją w połączeniu z wędliną i pieczywkiem, jak kto woli.

Artykuły na temat: co się dodaje do pasty z dorsza wędzonego
  • Dobre nawyki, które odciążą nerki

    Nerki to ważne „filtry” twojego organizmu. Pomagają pozbyć się toksyn, których coraz więcej w powietrzu i w pożywieniu. Jeśli zadbasz o nie choć trochę, masz szansę uniknąć wielu chorób!

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    Gdy przybywa ci lat, twój organizm staje się coraz bardziej wymagający. Możesz zaspokoić jego potrzeby produktami, które są nie tylko wartościowe, ale także smaczne i modne.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...z jadłospisu i stać się z dnia na dzień wegetarianinem, ale o to, by częściej zastępować je produktami o podobnych wartościach odżywczych. Plusy i minusy Z jednej strony mięso to źródło(...) organizm, co sprzyja nadciśnieniu i zwyrodnieniu stawów. Ważne! Tygodniowo nie powinno się jeść więcej niż 0,5 kg mięsa! Białe czy czerwone? Częściej powinniśmy jeść białe mięso, ponieważ uważa się je...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Smaki arktyczne

    Im dalej na północ, tym jadalna roślinność wydaje się uboższa. Kucharze norwescy od kilkunastu lat zadają kłam tej powierzchownej opinii , tworząc przy tym zupełnie oryginalne potrawy.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    Menu, które pomoże złagodzić uderzenia gorąca, poty, kłopoty z pamięcią Jeśli do tej pory nie zwracałaś uwagi na to, co jadłaś, teraz dokładnie przyjrzyj się swojemu menu. Właśnie przyszedł czas(...), nocne poty czy kłopoty z pamięcią. Zmień przyzwyczajenia Ponieważ twój metabolizm jest teraz wolniejszy, staraj się jeść mniej. Uważnie dobieraj produkty - jedz tylko te, które ci smakują, ale...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF/Picsel Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego...