• Informacje na temat:

    co podac z bigosem

Przepisy na temat: co podac z bigosem
  • Tradycyjny bigos

    Jeśli chcemy przygotować tradycyjny polski bigos, musimy uzbroić się w cierpliwość, ale niewątpliwie się to nam opłaci. Należy ugotować go minimum dwa dni przed podaniem, bo najlepiej smakuje, gdy zostanie kilkukrotnie podgrzany i "swoje odstoi".

  • Smaczny pomysł na "Kanapka z bigosem"

  • Bigos z winem

    Czas na dobry, domowy bigos.

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • pierś z kurczaka, kapusta biała, pieczarki, sos sojowo-grzybowy, przyprawy do smaku, oliwa z oliwek, ryż (gramatura składników uzależniona jest od ilości osób spożywających finalnie tą potrawę)

  • Caponata

    Warzywny bigos z Sycylii.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • pyszności z grilla, podane proporcje wystarczają na przygotowanie czterech pysznych piramidek

Artykuły na temat: co podac z bigosem
  • Ostatki: Golonka czy bigos?

    Zgodnie z tradycją karnawał żegnamy suto.

  • Bigos.

  • Kompot i konkurencja

    Do wigilijnej kolacji tradycyjnie podaje się kompot z suszu. Jest z nim trochę tak jak z bigosem, bo w każdym domu smakuje inaczej.

  • Wigilijne przysmaki dla brzdąca

    Gdy zaświeci pierwsza gwiazdka, do stołu zasiadają wszyscy członkowie rodziny, także ci najmłodsi. Co można podać szkrabowi?

  • Bigos, karp, pierniki, makowce i inne świąteczne smakołyki. To one sprawiają, że odchudzanie w czasie świąt przypomina bieg z przeszkodami.

  • Lato bez zatruć

    Bakterie mają teraz sezon! Mnożą się bez opamiętania. Doskonałą pożywką dla nich jest jedzenie, zwłaszcza ryby, mięso, drób, wędliny, jogurty, kefiry, sery, lody, sałatki, a także gotowany ryż i makaron. Niewłaściwie przygotowane lub przechowywane szybko się psują, choć gołym okiem tego nie widać.

  • Lato bez zatruć

    Bakterie mają teraz sezon! Mnożą się bez opamiętania. Doskonałą pożywką dla nich jest jedzenie, zwłaszcza ryby, mięso, drób, wędliny, jogurty, kefiry, sery, lody, sałatki, a także gotowany ryż i makaron. Niewłaściwie przygotowane lub przechowywane szybko się psują, choć gołym okiem tego nie widać.

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    Panująca epidemia, a w perspektywie – Święta Wielkanocne. To dla wielu doskonała okazja do zrobienia dużych zapasów. Już teraz wiesz, że mogą zostać jakieś resztki? Zastanów się nad tym, jak je wykorzystać.

  • Zuza Zak: "Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie"

    "Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie" - pierwsza autorska książka Zuzy Zak wydana nakładem wydawnictwa Egmont, w księgarniach już od 27 października.

  • Rusza kampania „Zadbaj o zdrowie – kompleksowo!”

    Portal Hellozdrowie.pl 31 maja br. udostępnił autorski program „Zadbaj o zdrowie – kompleksowo!”. Profilaktyka, odpowiednio zbilansowana dieta i aktywność fizyczna – oto trzy filary zdrowego życia według Hello Zdrowie.