• Informacje na temat:

    co na zakaske na ciepło

Przepisy na temat: co na zakaske na ciepło
  • Skrzydełka w barbecue

    Skrzydełka płuczemy, lekko solimy. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem barbecue, nakrywamy pokrywką i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika, na około 1 godzinę. Pod koniec duszenia, odkrywamy wieczko, aby się mocno zrumieniły z obu stron. Można podawać na ciepło i zimno jako zakąskę. 

  • Dieta bezglutenowa: Skrzydełka w barbecue

    Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka sos barbecue sól Sposób przygotowania: Skrzydełka płuczemy, lekko solimy. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem barbecue, nakrywamy pokrywką i wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika, na około 1 godzinę. Pod koniec duszenia, odkrywamy wieczko, aby się mocno zrumieniły z obu stron. Można podawać na ciepło i zimno jako zakąskę.

Artykuły na temat: co na zakaske na ciepło
  • Niech żyje bal!

    ​Do picia było ciepłe wino, na zakąskę chleb ze smalcem, a do domu wracało się śmieciarką za sto złotych. Dobra impreza? Najlepsza! Najwspanialsze bale karnawałowe i balangi z czasów PRL wspominają dla nas Jan Nowicki, Hanna Bakuła, Andrzej Grabowski i Magdalena Zawadzka. Bywalcy salonów, knajp i domówek. Okazuje się, że do fajnej zabawy nie trzeba wcale sushi, szampana i szpilek za kilka tysięcy.

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • ...owocowym, ciastem, wanilią i żywym świerkiem, ciepło biło od kominka, a za oknem padał śnieg – miałam poczucie bezgranicznej harmonii i szczęścia.  Nigdy nie zapomnę tego czasu. W noworoczną noc miałam...

  • Cieplejsze i dłuższe dni sprzyjają spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. Spacer, jazda na rowerze, czy jogging na łonie natury brzmią kusząco, ale niewiele może równać się z wieczornymi posiedzeniami przy grillu. Fot. materiały prasoweSoczyste kawałki mięsa są idealnym uzupełnieniem ogrodowych spotkań. Zwłaszcza panowie pożądliwie obserwują ruszt i grillowane nad nim kąski - żeberka, boczek, karkówkę, kaszankę. Sprawdźmy, jak jeszcze można urozmaicić ten gorący jadłospis!Charakterystyczny...

  • Dlaczego warto, aby śliwki zagościły na stałe w naszym jadłospisie i co warto z nich przygotować, aby było smacznie i przede wszystkim zdrowo? Fot. 123RF/PICSEL Już od jakiegoś czasu na straganach możemy znaleźć pyszne, wyjątkowo słodkie, krajowe śliwki. W końcu sezon na te owoce trwa w najlepsze. Warto więc jak najlepiej wykorzystać tę sytuację, przygotowując różnego rodzaju przetwory i desery. Niezwykłymi pomysłami, jak zawsze, uraczą was nasi użytkownicy. Jak na nasze zdrowie wpływają...

  • Jesteśmy przyzwyczajeni, że głównie w niedziele i święta jadamy wspólnie. Wówczas obiad jest wystawny i składa się z kilku dań. Rodzinne obiady natomiast warto jeść codziennie, nie tylko od święta – wspólne posiłki nie muszą być czasochłonne i wykwintne! Fot. materiały prasowePostawmy na sprawdzone przepisy i dania wyśmienite w swej prostocie! Brzmi nieźle? Zatem do dzieła! Ryba nie tylko z rusztu Tradycyjny polski obiad, składający się z kotleta schabowego oraz rosołu, powoli idzie już w...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...

  • Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver. Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...

  • Święta wielkanocne to czas, kiedy stół musi być suto zastawiony. Oprócz kolorowych pisanek, nie może na nim zabraknąć tradycyjnego żurku, pasztetów, smakowitych mięs, czy różnego rodzaju sałatek. Co jeszcze warto na nim położyć, by zaskoczyć domowników? Fot. 123RF/Picsel Stół przykryty śnieżnobiałym obrusem i przyozdobiony gałązkami bukszpanu, świeże kwiaty i piękna zastawa stwarzają niepowtarzalny klimat wiosennych świąt. Wielkanocne ucztowanie to doskonała okazja do celebrowania radosnych...