• Informacje na temat:

    co do roladek wołowych

Przepisy na temat: co do roladek wołowych
  • Roladki wołowe

    Roladki wołowe związuj specjalną nitką do mięs. Nie używaj zwykłego sznurka.

  • Roladki wołowe

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta.

  • Roladki wołowe

    Doskonale smakują następnego dnia po zrobieniu.

  • Rolady wołowe z marchewką

    Jedno z ulubionych dań Ślązaków. Tradycyjnie podawana z kluskami śląskimi i duszoną czerwoną kapustą.

  • Szybkie roladki wołowe

    W pysznym sosie pomidorowym.

  • Wołowe roladki

    Pyszne roladki z dodatkiem rukoli.

  • Roladki z rodzynkami

    Idealne na obiad.

  • Tradycyjne rolady śląskie

    W tej odsłonie autor vloga "Kocham Gotować" zaprezentował tradycyjny przepis na śląskie roladki wołowe. Zawijane zrazy idealnie komponują się z kluskami...

  • Wołowina z piekarnika

    W sam raz na niedzielny obiad

  • Kulinarne abc

    ...cebulę, surowy albo wędzony boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Niektóre gospodynie boczek zastępują pokrojonymi w paski parówkami. Przed nałożeniem farszu do roladek mięso warto też posmarować...

Artykuły na temat: co do roladek wołowych
  • Roladki wołowe

    >>>Jak przygotować to danie - znajdziesz na kolejnej stronie

  • Roladki wołowe

    Zawijane mięso z nadzieniem nie musi gościć na naszych stołach tylko od święta.

  • Rolady i roladki

    ...olejem. Ułóż w nim roladki. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180°C. Z roladek usuń wykałaczki. Podawaj z ryżem, ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Rada: Roladki będą mniej kaloryczne jeśli...

  • Jest to danie bardzo smaczne i wykwintne. Smkuje wyśmienicie z czerwonym winem - najlepiej rioja:)!

  • Wołowina zrolowana, nadziewana pesto z cukinią i pomidorami

    Przygotowanie: 1 Plasterki szynki (parmeńskiej) pokroić na połówki. Steki rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posmarować pesto, posypać parmezanem, przykryć szynką, zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Obsmażyć na niej roladki. Białe cebule obrać, posiekać, dodać do roladek z koncentratem pomidorowym. Smażyć 2-3 minuty. Dolać wino...

  • Dania z wołowiny

    Wystąpią w głównej roli na niedzielnym obiedzie.

  • Pora na obiad

    ..., smażyć 15 minut, często obracając. Zdjąć z patelni. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki, usmażyć na tłuszczu ze smażenia roladek. Dodać pozostałą cebulę, miód, resztę...

  • Z szynką w roli głównej

    Szynkę kładziesz na kanapce lub dorzucasz do jajecznicy? Mamy znacznie więcej pomysłów na jej wykorzystanie w kuchni.

  • Jak zostałem rockmanem

    ...niestety, mimo najszczerszych chęci i kilku prób wyeliminowania mięsa z diety, wegetarianinem nie udało mi się zostać. Nie chodzi o pociąg do smaku roladek wołowych czy bitek. Jem mięso gotowane...

  • Grillowa uczta

    W letnie popołudnia uwielbiamy biesiadować w ogrodzie. Zaskocz gości wyjątkowymi daniami z grilla.