• Informacje na temat:

    co do pieczeni cielecej

Przepisy na temat: co do pieczeni cielecej
  • Żeberka cielęce

    Nie masz pomysłu na obiad? Zrób żeberka!

  • Dieta bezglutenowa: Żeberka cielęce z kminkiem

    Wypróbuj nowy przepis na żeberka cielęce dla dzieci alergicznych.

  • ...z marynaty. Piec dolewając wino, jeżeli odparowuje. Kiedy warzywa są bardzo miękkie, wyjąć z piekarnika i przetrzeć przez sito.Powstaje gęsty, ciemny sos do polewania pieczeni. Do smaku warto dodać...

  • ..., pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Podawać z sosem powstałym w czasie pieczenia i smażonymi ziemniakami. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • ...temperatury 220-240 st. C, po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 200 st. C. Pieczemy jeszcze 90 minut, polewając mięso wodą i wytworzonym sosem. Jeżeli pod koniec pieczenia mięso nie jest dość chrupkie...

  • Pasztet cielęcy z polędwiczką

    ...mięso i lekko odciśniętą bułkę zemleć w maszynce 2 razy. Dodać pozostałe masło, jajka, gałkę muszkatołową i ewentualnie sól, dosypać czerwony pieprz. Starannie wyrobić. 4. Formę do pieczenia grubo...

  • 1,5 kg mielonego mięsa (najlepiej po równo: wieprzowiny, wołowiny i cielęciny); 250 ml wywaru cielęcego (może być z kostki); 10 jajek; 4 ząbki czosnku; 2 łyżki majeranku; 2 łyżki tymianku; 1 łyżka suszonej cebuli; 1 łyżka pieprzu; 2 łyżki masła; 1 łyżka tartej bułki.

  • Cielęcina z czosnkiem

    Wyśmienita pieczeń.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

Artykuły na temat: co do pieczeni cielecej
  • Rolada cielęca

    Delikatna i aromatyczna.

  • Lasagne z cielęcymi kotlecikami

    Aby zapiekanka się nie rozpadała, należy kotlety rozbić na bardzo cienkie plastry. Będzie je łatwiej ułożyć na kostkach dyni.

  • Pieczeń na piątkę!

    ...1. Zbyt niska temperatura podczas pieczenia drobiu przedłuża proces pieczenia, wpływa na wysychanie mięsa, które staje się twarde, łykowate oraz powoduje duże jego ubytki. Jeszcze większe  straty(...), śmietankowy, grzybowy). 4. Wykonując kotlet de volaille z drobiu należy zwrócić uwagę na staranne rozbicie filetu i panierowanie kotleta, które ma na celu zabezpieczenie masła w czasie smażenia. W czasie...

  • Medaliony cielece ze smardzami

    To nasz dzisiejszy obiad, z ktorym musialam uporac sie doslownie w 30 minut gdyz za chwile wielkie pieczenie pierniczkow i robienie domow z piernika z...

  • Wykwintne pieczenie

    ...180°C. Piec ok. 40 minut, aż mięso zmięknie. Po upieczeniu usunąć sznurek i gałązki ziół. 2. Bułkę namoczyć w mleku (w wodzie), poczekać, aż dobrze nasiąknie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać je(...). Pieczeń ułożyć w brytfance, dodać rodzynki, piec jeszcze 30 minut. 3. Brokuły podzielić na różyczki. Gotować 5-7 minut w posolonym wrzątku. Odcedzić. Sos z pieczenia przyprawić cukrem, solą, pieprzem...

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

      Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja...

  • Mięso z królika; 75 dkg podgardla wieprzowego; 10 dkg wątróbki cielęcej; 5 - 6 suszonych grzybów; 0,5 selera; średnia cebula; 4 jajka; sól; pieprz; ćwierć łyżeczki mielonego jałowca; łyżeczka gałki muszkatołowej. Marynata: szklanka białego wytrawnego wina (lub szklanka octu); po 5 - 6 ziarenek pieprzu; ziela angielskiego i jałowca; cebula; łyżka masła; 2 łyżki tartej bułki.

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...ponacinaj, a w powstałe kieszonki wsuń pokrojony czosnek oraz rozmaryn, oprósz ziołami. 2. Tak przygotowane mięso ułóż w brytfannie, polej winem. Piecz dwie godziny w temp. 160° C. Podczas pieczenia...

  • Co jeść, gdy cierpisz na niedobór żelaza

    Najważniejsze źródła tego pierwiastka to mięso, wędliny, ryby, przetwory zbożowe, owoce i warzywa - w tym ziemniaki.

  • Szpinak niejedno ma imię

    Kapitalną, choć kaloryczną odsłoną szpinaku są słynne, niemieckie maultaschen, czy raczej Die Schwäbischen Maultaschen, bo potrawa ta jest również doskonałym przykładem oszczędnej kuchni szwabskiej.