• Informacje na temat:

    co do grzanego wina

Przepisy na temat: co do grzanego wina
  • Glögg z owocami - skandynawskie grzane wino

    Glögg, to rodzaj grzanego wina, które wywodzi się ze Szwecji, ale popularne jest we wszystkich krajach skandynawskich. Szczególną miłością darzą go mieszkańcy Finlandii i Estonii. W smaku przypomina grzane wino popularne również w naszym kraju, jednak jego wersja jest znacznie bogatsza w smaki i aromaty, przede wszystkim dzięki dodatkom takim jak: przyprawy korzenne, świeże jabłka, tymianek...

  • Grzane wino z cytrusami

    Idealne na chłodne, zimowe wieczory

  • Słodko-słona sałatka z gruszką w grzanym winie

    Dla wszystkich, lubiących eksperymentować w kuchni!

  • Grzane wino - przysłał Marcinus

    ...1l czerwonego wina,100 g cukru, 5gozdzików, kawałek cynamonu...

  • Winna, gorąca czekolada podbija Instagram

    ...bloga wykorzystała półtora kubka mleka, kubek wina, jedną trzecią kubka płatków czekoladowych - może być posiekana czekolada. W rondelku rozpuszczamy w mleku czekoladę, stale mieszając, aż całość...

  • Grzaniec bakaliowy – sezonowe smaki od Bakalland

    Jesień i zima to najlepszy czas na to, żeby orzeźwiające koktajle zastąpić gorącymi, rozgrzewającymi napojami, najlepiej z dodatkiem aromatycznej kompozycji, która pobudza zmysły. Kuszący aromat i naturalna słodycz bakalii w zimowej odsłonie, czyli Grzaniec bakaliowy od Bakalland, to znakomity dodatek zarówno do herbaty, grzanego piwa, cydru lub wina, a nawet soku w zupełnie nowym wydaniu...

  • Kardamon - intrygująca przyprawa

    ...przyprawiania grzanego wina, niektórych przystawek, niektórych wypieków, a nawet niektórych gatunków pieczywa. Dzięki swoim właściwościom przeciwkwasowym może być również stosowany w celu zmniejszenia...

  • Zioła na Boże Narodzenie

    ..., jabłek, potraw z ryżu - w formie sproszkowanej, a w kawałkach do kompotów i grzanego wina. Imbir Jest przyprawą chińską o korzennym aromacie i ostrym smaku, dlatego należy używać go w niewielkich...

  • Aromatyczne przyprawy na Boże Narodzenie

    ..., jabłek, potraw z ryżu - w formie sproszkowanej, a w kawałkach do kompotów i grzanego wina. Imbir Jest przyprawą chińską o korzennym aromacie i ostrym smaku, dlatego należy używać go w niewielkich...

  • Kuchnia bułgarska

    ...5 - 6 osób ) - 8- dag wieprzowiny, 5 dag ostrej papryki w strąkach, 3 dag przecieru pomidorowego, 1/8 l czerwonego wina, 2 -3 bobkowe, papryka w proszku, sól i pieprz. Przygotowujemy mięso bez kości(...) odmian i gatunków wina, spośród nich wymienić można kilka podstawowych. Wina czerwone, to przede wszystkim Cabernet Sauvignon - bardzo popularne i szeroko w Bułgarii dostępne wino wytrawne o nasyconej...

Artykuły na temat: co do grzanego wina
  • Grzane wino po góralsku

    Przygotuj butelkę czerwonego wytrawnego lub półsłodkiego wina, szklankę wody, ok. 20 goździków, kilka łyżek miodu, startą skórkę cytrynową, odrobinę gałki muszkatołowej i wanilii.

  • Grzane wino

    Składniki: 2 butelki czerwonego wina 3 pomarańcze 2 cytryny 6 łyżek miodu 3 szt. kardamonu 5-6 szt. goździków 3 laski cynamonu Podgrzej wino. Dodaj plasterki owoców i przyprawy oraz miód. Trzymaj na małym ogniu pod przykryciem 45 minut (nie dopuszczaj do wrzenia).

  • ​Grzane wino

    Składniki: 1 l cydru jabłkowego 1 butelka czerwonego wina 60 ml miodu 2 laski cynamonu 1 pomarańcza (skórka oraz sok) 4 goździki 3 ziarenka anyżu gwiaździstego 4 obrane pomarańcze (do ozdobienia) Jak przyrządzić: W dużym rondlu połącz cydr, wino, miód, laski cynamonu, skórkę i sok z pomarańczy, goździki i anyż. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10

  • Grzane wino: Zimowy rytuał, który oczyszcza

    Ułatwia zasypianie, odpręża i rozgrzewa. Poza tym świetnie radzi sobie z przeziębieniem i katarem- wystarczy dodać miodu. Jest też stosowany przy zaparciach.

  • Duński glogg, czyli grzane wino

    Na rozgrzewkę!

  • Prowansja. Kraina światła i wina

    Jerome otwierał kolejne butelki, częstując mocnymi, cielistymi, rubinowymi winami pachnącymi kwiatami i owocami lasu. Tak dobrze pasują do ciężkiej prowansalskiej kuchni... Najbardziej lubię Prowansję(...) pośpiechu – od wejścia instruuje mnie Beatrice. – Te wina muszą się rozwinąć, odetchnąć. Trzeba je kontemplować, a dadzą ci dostęp do ducha tego miejsca i wgląd w dusze jego mieszkańców – mówi...

  • To nas grzeje

    Dla narciarzy, saneczkarzy i snowboardzistów. Dla ciepłolubnych i wszystkich tych, którym długa zima daje się we znaki, mamy proste i przyjemne rozwiązania. Zamiast narzekać na zmarznięte dłonie i stopy, idź na masaż, poddaj się zabiegom w SPA lub zanurz się w wannie z dodatkiem olejku.

  • Grzane wino

    Wszystkie przyprawy korzenne zalej winiakiem i odstaw na dwa dni. Po tym czasie dolej wino. Podgrzej na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia....

  • Byłam dziś u mojej lekarki, sama ze sobą i z Elfem kontrolnie. Elfa obstawiłam wczoraj lekami homeopatycznymi ale chciałam by ją osłuchała. Elf ma się...

  • Grudzień pachnie goździkami

    Ciepła, słodkawa, korzenna nuta goździków otwiera nasze nozdrza na przyjemność biesiadowania przy świątecznym stole. Całe goździki można dodać do bożonarodzeniowego kompotu, grzanego wina czy dań mięsnych. Sproszkowane są nieodłącznym składnikiem świątecznych ciast i ciasteczek. Przyprawa sprawdza się doskonale także jako dodatek do pasztetu, farszu czy ryb.

Wideo na temat: co do grzanego wina