• Informacje na temat:

    co do bigosu

Przepisy na temat: co do bigosu
  • Sekrety udanego świątecznego bigosu

    Wielu z nas trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnego bigosu: pachnącego, ciemnego i gęstego. Sztuka jego przygotowania może wydawać się trudna, ale wystarczy pamiętać o kilku zasadach, by wyszedł idealny.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Szybki bigos

    Mówi się, że im dłużej gotujemy bigos, tym jest lepszy. Czasami jednak nie mamy na to czasu. Wypróbuj nasz przepis na szybki bigos, który będzie prawie tak smaczny, jak ten trzydniowy. Do dzieła!

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Świąteczny bigos po śląsku

    ...bigosu. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca, ziarna pieprzu. Gotować jeszcze ok. 4 godziny, od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojone w kostkę jabłka, całe śliwki i resztę przypraw (sól, paprykę słodką, majeranek) i gotować przez ok. 1 godzinę. Jeżeli w trakcie przyrządzania bigosu okaże się, że jest zbyt suchy i zaczyna przywierać do dna, należy dodać szklankę wody. Jeżeli bigos...

  • Bigos z wędzoną śliwką

    ...1. Kapustę kwaszoną odciśnij, przełóż do garnka. Dodaj grzyby i przyprawy. Podlej wodą. Duś 35 min. Cebule obierz, posiekaj. Mięso i kiełbasę pokrój na kawałki. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zrumień cebulę, mięso i wędlinę. Dodaj do kapusty wraz z boczkiem i winem. Duś przez 2 godziny.  2. Świeżą kapustę oczyść, grubo poszatkuj, wrzuć do bigosu. Dodaj śliwki...

  • Sezon malinowy czas zacząć! Każdy z nas zna smak malin ucieranych z cukrem ale do takiego połączenia przekonał mnie kiedyś mój tata i tak już zostało do dziś :-) Najbardziej smakuje z malin zerwanych samodzielnie bo po pracy czeka nas sama przyjemność :-)

  • Bigos z młodej kapusty

    Sycący, konkretny i bardzo pożywny obiad, którzy można wyczarować w 30 minut z wykorzystaniem smakowitej młodej kapusty. Taki bigos smakuje wyjątkowo!

  • Pyszny deser raz, dwa.

Artykuły na temat: co do bigosu
  • Bigos w chlebie

    ..., zrumienić na reszcie oleju, włożyć do bigosu razem z grzybami i sparzonymi śliwkami. Dodać po 5 liści laurowych, ziaren ziela i pieprzu.  3. Gdy kapusta i mięso zmiękną, dodać koncentrat, musztardę, powidła...

  • Boski bigos Kuby

    Przygotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka, ale Kuba z serialu Rodzinka.pl radzi sobie z tym zadaniem znakomicie. A oto przepis!

  • Bigos hultajski

    Bigos staropolski zwany hultajskim.

  • Postny bigos

    Grzyby opłukuję pod bieżącą wodą, a następnie zalewam szklanką wody i odstawiam na całą noc do namoczenia. Po tym czasie odcedzam je, ale wody po moczeniu...

  • Tradycyjny polski bigos

    Bigos można przygotować tylko z kiszonej kapusty, ale wówczas, jeśli jest bardzo kwaśna, warto ją przepłukać.

  • Szybki bigos

    Do dania pasują łazanki ze skwarkami.

  • Jak ugotować pyszny bigos?

    ...kapuśniaczek? Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj osobno i dodaj do gotowej już zupy. W kwaśnym wywarze się nie ugotują. Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, wypłucz ją w dużej ilości wody. Gdy(...) i wędlinę. Jakie dodatki do bigosu? Do bigosiku warto dodać czerwone wytrawne wino (nadaje potrawie cierpki smak), ziarna jałowca, wędzone śliwki i suszone grzyby. Pamiętaj, by suszonych dodatków...

  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Tradycyjny bigos z kiszonej kapusty

    1. Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone mięso.  Obsmaż je dokładnie. 2. Wlej trochę gorącej wody. Dopraw pieprzem  i solą. Wrzuć suszone...

  • Bigos z boczkiem i porzeczkami

    Z czerwonej kapusty.

Zdjęcia na temat: co do bigosu
Wideo na temat: co do bigosu
  • Sekrety udanego świątecznego bigosu

    Bigos to jedno z dań, które najczęściej gości na świątecznym stole. Jakie są tajniki jego przygotowywania? Katarzyna Bukowska pokazała swój przepis na idealny bigos. Blogerka podzieliła się również swoim przepisem na kapustę wigilijną i paszteciki z bigosem.

  • Szybki bigos – wystarczy parę chwil!

    Ponoć im dłużej bigos stoi, tym staje się lepszy. Czy to prawda? Po co czekać, kiedy można zrobić szybki bigos, który będzie równie smaczny, jak ten trzydniowy? Do wykonania szybkiego bigosu będziesz potrzebować m.in. bulionu i kwaśnej śmietany. Jedno jest pewne – nie spędzisz pół dnia przy garnkach. Szybki bigos najlepiej smakuje z polędwiczką wieprzową i chrupiącym chlebem.

  • Jak zrobić bigos? Przepis krok po kroku

    - to nie jest danie, które robi się w pięć minut, a sekretem idealnego bigosu jest właśnie długość duszenia: co najmniej kilka godzin! Zobaczcie, jak zrobić bigos!