• Informacje na temat:

    cieple lody zelatyna

Przepisy na temat: cieple lody zelatyna
  • Więc lody. Ciepłe. I ciepłe wspomnienia. W chłodny, jesienny wieczór…

  • Smak mojego dzieciństwa to ciepłe lody zanurzone w polewie czekoladowej lub te białe z posypką, kto ich nie zajadał ! Słodka i lepka pianka w chrupiącym wafelku to było coś. Domowe ciepłe lody to super sposób na wykorzystanie zalegających białek po kruchych wypiekach. Świetnie sprawdzą się na kinderbal, a posmakują nie tylko dzieciom. Polecam Składniki na 8-10 ciepłych lodów na bezie włoskiej

  • Ciepłe lody, bez żadnych sztucznych dodatków. My je uwielbiamy, dlatego zachęcam do wypróbowania przepisu.

  • Smaczny pomysł na "Ciepłe lody"

  • Smaczne oraz wspaniałe w zimie ,gdy zatęsknisz za lodami :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciepłe lody owocowe"

  • Wypróbowany przepis na "Ciepłe lody w polewie"

  • Pyszne lody , ze słodką polewą : D

  • pychota !!!

  • Smaczne, idealne na gorące dni, a przy okazji zdrowsze od kupnych...

Artykuły na temat: cieple lody zelatyna
  • Gofry gryź!

    ...i pistacjami.  Gofry z lodami z masła orzechowego i czekoladą (na 10 gofrów) Czas przygotowania: gofry 3,5 godziny + noc; lody 4 godziny Poziom trudności: 3 Na gofry: 125 ml ciepłego mleka, 1,5 łyżeczki suszonych drożdży, 1 jajko, 300 g mąki pszennej, 40 g drobnego cukru, ziarna z 1 laski wanilii, 125 g miękkiego masła, 70 g gorzkiej czekolady (70% kakao), olej roślinny Na lody z masła...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Deser błyskawiczny

    Słodkie co nieco w kilka chwil? Nic prostszego, a efekt - wyśmienity!

  • Lody o smaku marakui i mango, oblane lustrzaną polewą, bez wątpienia smakują wybornie. Surowe ciasto2½ szklanki mąki pszennej1 kostka masła 200 g cukru trzcinowegoduża szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 łyżki syropu z kwiatów dzikiego bzu10 g mleka3 marakuje100 ml pulpy z mango150 g białej czekolady Lustrzana glazura100 ml wody300 g cukru200 g śmietanki100 g kakao18 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (musi ją przykryć) Surowe ciastoPiekarnik rozgrzać do 180°C. Mąkę...

  • Za co tak lubimy węgierki

    Pyszne śliwkowe ciasto lub deser? To musi być śliwka węgierka.

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw. Pierwszy znany mrożony deser...

  • Ananasowe łakocie

    ...udekoruj listkami mięty. 4. W ten sam sposób możesz przygotować ananasa w plastrach lub inne sezonowe owoce. Dodatkiem do deseru może być bita śmietana z cukrem lub lody waniliowe i czekoladowe. Deser...

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Książka kucharska Jane Austen

    ...solę w winie z grzybami, jabłka "pod kołdrą", śliczną potrawę z jajek oraz lody. A oto kilka przepisów: Paszteciki z mięsem Zagnieć kruche ciasto, grubo rozwałkuj, wytnij cząstki wielkości łyżki(...) regularnych białych krążków z żółtkiem na środku. Na początek opiecz tosty i trzymaj w cieple. Obierz tyle jajek, aby wyszło z nich 24-30 ładnych plastrów grubych na 5 milimetrów. Rozpuść na dnie...

  • Jakiś czas temu wszystkich wielbicieli lodów zelektryzowała informacja o tym, iż deser ten rzekomo nie tuczy. Dzisiaj przyjrzymy się bliżej tej ciekawej tezie. Fot. 123RF Jaki jest deser idealny? Taki, który doskonale smakuje, jest słodki i nie tuczy, a jeszcze lepiej jeśli odchudza. Czy to możliwe? Okazuje się, że tak! Co ciekawe, nie mówimy tutaj o wymyślnych słodkościach, zawierających w sobie wiele modnych i bardzo drogich składników. Według doniesień naukowców, tym cudownym deserem mają...