• Informacje na temat:

    cieple dania z jednego garnka

Przepisy na temat: cieple dania z jednego garnka
  • Uczta z jednego garnka

    .... Wyłącz piekarnik, gdy pomidory zaczną pękać. Posyp oliwkami i natką. Podawaj na ciepło z bagietką i majonezem. Nasza rada: Na bazie majonezu możesz do tego dania zrobić sos aioli. Wystarczy dodać...

  • Dania z różnych regionów Polski

    Magda Grzebyk jest dziennikarką, kulturoznawczynią i specjalistką od marketingu, a także założycielką popularnego bloga. Z miłości do podróży i kuchni powstała książka „Cudne manowce”, w której prezentuje najpiękniejsze i najbardziej sielankowe miejsca na wyjazd rodzinny, służbowy lub samotny. W książce prezentuje również wiele przepisów na przysmaki i dania regionalne z całej Polski.

  • Kuchnia na cały tydzień

    Smaczne i pożywne dania!

  • Najlepsze ze zboża na świątecznym stole

    ..., drobniutko pokrój, a płyn zachowaj. 2. Kapustę bardzo drobno pokrój. Jeśli kapusta jest dla ciebie zbyt kwaśna, lekko ją przepłucz. 3. Kapustę przełóż do garnka, dodaj liście laurowe, ziele(...). Wystudź biszkopt. 2. Przygotowanie kremu rozpocznij od wstawienia małego garnka z niewielką ilością wody. W metalowej misce wymieszaj żółtka, cukier i sok z pomarańczy. Postaw miskę na garnku...

  • Ulubiony makaron Włochów to carbonara

    ..., który jeszcze niedawno budził zdumienie, teraz zaczyna coraz bardziej się utrwalać. Przykładem takiego dania może być risottata pomidorowa, czyli wrzucenie suchego makaronu do garnka lub patelni(...) dania, które z oryginałem nie mają wiele wspólnego. Carbonara stała się symbolem domowej, prostej kuchni, rodzinnego ciepła i to do tego stopnia, że niektórzy eksperci mówią, że taki talerz makaronu...

  • Bób w sposób nieoczywisty

    ...tylko ugotowanie go w wodzie - podzieliła się tym, który zapożyczyła od swojej mamy. Smażony bób z wędzonym boczkiem, koperkiem i bazylią to propozycja podania go w nieoczywisty sposób. - Bób(...) - opisuje Cudny. Składniki potrzebne do przygotowania dania według rodzinnej receptury to: 500 g świeżego bobu, pęczek koperku, 6-8 plastrów wędzonego boczku, garść świeżej bazylii, oliwa z oliwek oraz sól...

  • Łosoś w majonezie

    ..., - 1 ogórek wężowy Przygotowanie: 1. Do garnka do gotowania ryb wlać zimną wodę (do 1/2 wysokości). Dodać 2 łyżki soli, 12 ziaren pieprzu, listki laurowe, talarki cebuli, ocet. 2. Łososia ułożyć na kratce i wstawić do garnka. Gdy wywar się zagotuje, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 godziny. 3. Kratkę z ciepłą rybą wyjąć z wywaru, osączyć. Z ryby usunąć ości i skórę. Przykryć folią, wstawić...

  • Płynne złoto – metoda na zdrowie

    ...podgrzać go w naczyniu z ciepłą wodą o temperaturze maksymalnie 40 °C.   Jeśli chcemy zmienić stan skupienia miodu ze stałego w ciekły, włóżmy go (w słoiku) do garnka z ciepłą wodą i mieszajmy(...) człowieka. Badania prowadzone przez międzynarodowy zespół naukowców potwierdziły, że witamina ta jest ściśle powiązana z reakcjami immunologicznymi organizmu, a co za tym idzie może pomóc w zmniejszaniu...

  • Zdrowy posiłek na szybko

    Błyskawiczne wymyślenie i przygotowanie pożywnego dania dla dziecka może być łatwe. Poznaj 6 sposobów, które ci w tym pomogą.

  • Przykazania zdrowego gotowania

    Warto o nich pamiętać, bo dzięki nim dania dla twojego brzdąca dłużej zachowają świeżość i będą pełne witamin.

Artykuły na temat: cieple dania z jednego garnka
  • Lekkie dania dla jarosza

    ..., 2 ząbki czosnku, szczypta pokrojonego szczypiorku, pieprz, sól, olej do smażenia. Ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do garnka z wodą. Gotować, aż będą miękkie, po czym odcedzić. Ubić z nich piure...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...trzeba położyć pod obrus. Dodatkowo siano kładziemy na środek stołu, a na nim - opłatki. Jest taka tradycja, że każda potrawa wigilijna musi dotknąć tego sianka i jeśli się opłatek przyklei do garnka, to znak, że się będzie darzyło. Jak się opłatek przykleił do garnka ziemniaków, to ziemniaki obrodzą, do garnka z pierogami z serem, to znak, że krowy będą mleczne... W moim rodzinnym domu na stole...

  • Uważaj na oszustów matrymonialnych

    ...do służby czynnej. Dlaczego? "Przynależność do armii" daje im doskonały powód, by mówić o sobie jak najmniej. Zachowaj czujność, jeśli nowo poznany mężczyzna będzie używał jednego (lub kilku...

  •   Lipiec był piękny w tym roku, był piękny w Polsce i w Szkocji gdzie mieszkam również...W Szkocji było wyjątkowo ciepło, aż silne lipcowe słońce spaliło...

  • Powroty do rodzinnego gniazda

    Dom dzieciństwa dał jej poczucie bezpieczeństwa. Wróciła do niego w trudnym momencie swego życia.

  • Latem najchętniej sięgamy po warzywa sezonowe. Są nie tylko pyszne i łatwo dostępne, ale także bardzo „na czasie”. Jednym z nich jest botwinka, która nadaje potrawom niepowtarzalny kolor i smak. Botwina sprawdzi się zarówno, jako podstawowy składnik dania głównego, jak i pyszny dodatek do innych potraw. Warto włączyć to pyszne warzywo w nasz jadłospis, najlepiej w połączeniu z produktami WINIARY!

  • Kluski polskie

    Leniwe Składniki na 2-3 porcje: Na kluski: 40 dag twarogu tłustego lub półtłustego, 2 jajka, 1 szklanka + 2 łyżki mąki pszennej, 1 opakowanie cukru wanilinowego, sól, masło, bułka tarta. Na sos: 30 dag śliwek węgierek (mogą być mrożone), 2-3 łyżki miodu, 1 łyżeczka cynamonu. Przygotuj sos. Śliwki rozmroź i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka, wlej trochę wody, dodaj miód oraz cynamon...

  • Francja elegancja

    Francuzi doprowadzili gotowanie do poziomu jednej ze sztuk. Dlatego przez wieki ich dania królowały na dworach Europy. Teraz mogą także na twoim stole.

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.