• Informacje na temat:

    ciemny placek z serem dobry

Artykuły na temat: ciemny placek z serem dobry
  • Śniadanie mistrzów

    Na dobry początek dnia warto zjeść coś pożywnego, co zagwarantuje energię, korzystnie wpłynie na zdrowie i poprawi samopoczucie.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Budapeszt. Nie tylko parlament

    ...schwytany przez pogan i zamknięty w drewnianej beczce, którą wrzucono do Dunaju.  Po tak intensywnym dniu niemal koniecznością jest pójście na langosza. Zapewniamy, że ten drożdżowo-ziemniaczany placek, smażony w głębokim oleju, podawany z czosnkiem, śmietaną i cukrem lub z szynką i żółtym serem, nasyci każdego.  Termalne baseny i... płaszczki do pogłaskania W Budapeszcie łaźnie i kąpieliska...

  • Nie od dziś wiadomo, że ciemne pieczywo należy do najzdrowszych i najbardziej wartościowych. Jak je zrobić w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Jak wskazują statystyki, spora część Polaków najczęściej sięga po jasny chleb pszenny. Posiada on niewiele błonnika, przez co, jedzony w nadmiarze, może tuczyć. Właśnie z tego względu coraz więcej osób decyduje się na zastąpienie go znacznie zdrowszym pieczywem razowym. Zdecydowanie najzdrowsze jest pieczywo żytnie razowe, powstające z pełnego...

  • Jedzenie dla urody i zdrowia zimą

    ...podstawy wspomagającej nadnercza Eat Pretty - pięknej diety. Rozjaśnij ciemny poranek dawką witaminy C, wypijając codziennie ciepłą wodę z cytryną. Potem zjedz ciepłe wytrawne śniadanie.(...) Gotowane(...) dobroczynnych właściwości. Ta bulwa ma złą sławę, bo często robi się z niej niezbyt piękne potrawy - frytki, chipsy, placki ziemniaczane oraz zapiekanki z serem i bekonem. Aby ziemniaki były jak najbardziej...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Odmładzamy organizm na wiosnę

    ...pesto bazyliowym. Zapiecz ją w piekarniku. Na gorącej połóż wiórki parmezanu. Ciasto na "dobrym" t ł uszczu : Przepis: 4 jajka utrzyj z 1,5 szklanki ciemnego cukru na jednolitą masę. Powoli(...) Uniwersytet Medyczny: - Ich cierpki smak znacznie poprawia się po zamrożeniu. Mrożona aronia to świetny dodatek do ciasta lub koktajlu z jogurtem. Dobry jest też syrop aroniowy jako dodatek do herbaty czy...

  • Po takim śniadaniu bez wątpienia każdy dzień będzie udany. Jagodzianki, słone tartaletki, niebieska owsianka i napój z ananasem - co o tym myślicie? Tartaletki125 g mąkiszczypta proszku do pieczenia75 g masła1 żółtko Salsa do tartaletek 1 awokado hassosok z limonki1 duży pomidor malinowysól i pieprz do smaku1 jajko Owsianka owocowa „Niebieski błękit"½ płatków owsianych⅓ szklanki waniliowego mleka sojowego niebieska spirulina według uznania250 g malin2 banany250 g borówekopakowanie wiórków...

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...