• Informacje na temat:

    ciemne ciasto na pizze

Przepisy na temat: ciemne ciasto na pizze
  • Domowa pizza hawajska

    ...pizzerii, przygotujecie ją samodzielnie, wykorzystując przepis na tradycyjny, neapolitański spód.

  • szybkie w wykonaniu, b smaczne, delikatne i b tanie!!!! b. latwe w wykonaniu!!! mozna uzywac jako podstawe do mas i torcików, ale rownie wytwornie smakuje polane czekolada lub tylko posypane cukrem pudrem :)

  • Pizza z gruszką

    Ciasto: W wodzie rozpuszczamy sól. Dodajemy kilka łyżek mąki i drożdże, mieszamy do momentu, aż się rozpuszczą. Stopniowo dodajemy resztę mąki ciągle mieszając i ugniatamy ciasto, aż będzie gładkie i nie będzie lepiło się do dłoni. Przykrywamy i odstawiamy w suche i ciemne miejsce (najlepiej o temperaturze między 24-27°C) na 2 godziny. Koncentrat pomidorowy mieszamy z bazylią, doprawiamy solą...

  • Smakuje absolutnie każdemu:)

  • Pieczone minicalzone na słodko

    Ciasto rozwiń i rozwałkuj. Wykrój kółka.

  • Naleśniki z prażonymi jabłkami.

  • Nie uwierzysz do czego najlepiej dodać czekoladę!

    ...również jako dodatku do... pizzy. Ekspert proponuje pizzę na słodko z czekoladą, ananasem i truskawkami. Co ciekawe, ciasto do takiej pizzy wcale nie przypomina słodkiej drożdżówki. - Ono jest...

  • Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    .... Mogą z niej także powstać np. domowe bułeczki. Typ 650 - warto po nią sięgnąć, jeśli chcemy upiec  bułki, ciemne ciasto  - pierniki, lub zrobić zasmażkę. Doskonale sprawdzi się także, jako(...), czy jest ona odpowiednia do tworzonej potrawy. Właściwy wybór tego składnika to klucz do kulinarnego sukcesu, sprawiający, że wypieki będą odpowiednio puszyste lub kruche, a ciasto na pierogi...

  • Mój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące ciasto na pizzy ;-D

Artykuły na temat: ciemne ciasto na pizze
  • Majorka: słoneczna zima na wyciągnięcie ręki

    ...dla Majorki są także coca - tak określa się szeroką gamę placków (przypominających pizzę), ciast i pieczywa. To chrupiące ciasto może być podawane z różnymi dodatkami - zarówno słodkimi, jak i słonymi...

  • Nie od dziś wiadomo, że ciemne pieczywo należy do najzdrowszych i najbardziej wartościowych. Jak je zrobić w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Jak wskazują statystyki, spora część Polaków najczęściej sięga po jasny chleb pszenny. Posiada on niewiele błonnika, przez co, jedzony w nadmiarze, może tuczyć. Właśnie z tego względu coraz więcej osób decyduje się na zastąpienie go znacznie zdrowszym pieczywem razowym. Zdecydowanie najzdrowsze jest pieczywo żytnie razowe, powstające z pełnego...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...wątpliwości. Mają tam świetną oliwę, pomidory i ser - mozzarellę di bufala campana wyrabianą z mleka bawolic. Tam ją wymyślono i dopracowano. I wcale nie na cieniutkim cieście. - To ciasto jest cienkie na(...) pizzerii na stołach stały sosy, natomiast spotkałem się z prośbą o nie w Polsce. Szef się bardzo zdenerwował. Włosi obrażą się też za zamawianie kawy z mlekiem po godz. 12:00. Zamawiając kawę...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    Przybywa im coraz więcej fanów, bo są skuteczne. Mają też więcej zalet - można stracić "pszenny brzuszek", obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Odzyskaj figurę po ciąży!

    Chciałabyś wreszcie zapomnieć o luźnych spodniach i tunikach maskujących brzuszek? Pomoże ci w tym nasz program opracowany przez ekspertów. Dzięki niemu zrzucisz zbędne kilogramy, poczujesz się gibka, zwinna i pełna energii.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...złego. Jako wielka miłośniczka ciemnej czekolady (ostatecznie, przecież zawiera pożyteczny magnez i żelazo, jak również przeciwutleniacze!), stwierdzam, że kilka kostek przed treningiem albo(...) twój dzienny limit kalorii! Pint (0,57 l) beczkowego piwa może zawierać od 140 (jasne piwo) do 200 kcal (ciemne piwo). Lampka wytrawnego wina to około 105 kcal, ale w przypadku wina deserowego może to...

  • Polska pierwszym krajem w Europie, w którym debiutuje nowy styl pizzy na ręcznie wyrabianym cieście Fot. materiały prasowe Pizza Hut wprowadziła do oferty nowe ręcznie wyrabiane ciasto na zakwasie w stylu San Francisco, które debiutuje w restauracjach na terenie całego kraju. Przepis został opracowany przez zespół szefów kuchni, naukowców i ekspertów z całego świata, w tym z Polski. Rzemieślnicza pizza zdobywa rynek Pomysł stworzenia kompletnie nowego stylu ciasta do pizzy pojawił się w...