• Informacje na temat:

    cielęcina z fasolką szparagową

Przepisy na temat: cielęcina z fasolką szparagową
Artykuły na temat: cielęcina z fasolką szparagową
  • Cielęcina w młodych marchewkach i menu na ten tydzień… pracowity tydzień.

    Choć ze strajkiem w tel ale o tym jutro… To danie obiadowe zrobiłam w ubiegły week-end i nawet zabrał jeszcze ostatnią porcję dziś do pracy bo od jakiegoś...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    .... Często docierają do mnie komentarze tej treści. Jednakże i ja i moja rodzino mięso spożywamy. Nie ma więc nic dziwnego i w kulinarnym opisie tego składnika ludzkiej diety.   Najlepsza cielęcina we(...) i piersi z kurczaka. Szkoda. Kiedyś cielęcina była obowiązkowym punktem Wielkanocnego obiadu w naszym kraju obok pieczonej szynki.   Cielęcina z dzisiejszego przepisu jest niezwykle prosta i szybka...

  • Cielecina faszerowana i borowiki oraz Menu na nadchodzacy tydzien.

    Pokusilam sie dzisiaj obiadowa pora na nowy przepis. Te poduszeczki z cieleciny nosza we Francji nazwe - Paupiettes. Zazwyczaj u rzeznika sa juz gotowe...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ...​Dobre źródło łatwo przyswajalnego białka stanowi chude mięso drobiowe, cielęcina, wieprzowina, wołowina, a także jajka. Dieta powinna również zawierać dużo roślin strączkowych: grochu, fasoli, cieciorki oraz soczewicy.

  • Co zamiast mięsa?

    ...). Najkorzystniej jeść 2 lub 3 porcje po 150 g. Zamiast czerwonego lepiej wybierać dobrej jakości białe mięso (indyk, kurczak, cielęcina, królik). Ma mniej tłuszczu i sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które...

  • Potrawka z cielęciny czyli Navarin

    Navarin to ulubiona potrawa Francuzów, która tylko lekko wyprzedza kuskus z Magrebu, gdy o francuskie gusta kulinarne chodzi. Zazwyczaj przyrządza się ją z jagnięciną i na wiosnę, bo jagnięcina jest najlepsza na wiosnę… z wiosennymi warzywami. Istnieje też wersja z cielęcina i ta dzisiaj gościła u nas na stole, na obiedzie.   Tak więc świeże zdjęcia i przepis.   Na początku warzywa...

  • Co zamiast mięsa?

    ...). Najkorzystniej jeść 2 lub 3 porcje po 150 g. Zamiast czerwonego lepiej wybierać dobrej jakości białe mięso (indyk, kurczak, cielęcina, królik). Ma mniej tłuszczu i sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które...

  • Po co nam żelazo?

    ...znacznie lepiej przyswaja żelazo zawarte w mięsie i jajach. Bardzo dobrym jego źródłem jest cielęcina, wołowina, wieprzowina, podroby, żółtka jaj. Mniejsze ilości tego pierwiastka znajdują się...

  • ..., grube, przerośnięte cukinie, z których naprawdę nic smacznego nie można zrobić czy grubą, łykowatą fasolkę szparagową.   Najgorzej jednak wygląda mięso i ryby. Tych ostatnich, świeżych… trzeba się...

  • Dieta wolumetryczna

    ...mięso - wołowina, cielęcina, kurczak, indyk; ryby - mintaj, morszczuk, sola, dorsz, kergulena, sandacz. Można jeść, ale warto uważać. Grupa III zawiera produkty o średniej gęstości kalorycznej...