• Informacje na temat:

    ciasto ze śliwkami i kruszonką 3 jajka

Przepisy na temat: ciasto ze śliwkami i kruszonką 3 jajka
  • Śliwkowe ciasto z kruszonką

    Do kefiru wsyp kaszę, wymieszaj, dodaj cukier i jajka, zmiksuj na małych obrotach.

  • Przysmaki ze śliwkami

    ...cząstki. Na porcjach ciasta rozłóż ciepły budyń i owoce. Posyp kruszonką. Piecz ok. 30 minut w temp. 190°C. Ciasto z kokosem Składniki: 30 dag masła 20 dag cukru l 4 jajka skórka otarta(...) wbij do niej jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj śmietanę i szybko rękoma zagnieć ciasto. Blachę wyłóż pergaminem. Spód formy wylep ciastem. 2. Śliwki...

  • Kremowe serniki ze śliwkami

    Cytrynowy z kruszonką Sposób przygotowania 1. Ciastka pokrusz. Masło (10 dag) stop, ostudź, domieszaj ciastka. Masą wylep tortownicę wyłożoną pergaminem. Piecz 8 minut w 180 st.  2. Twaróg(...), mąkę i 3/4 migdałów utrzyj palcami.  4. Kruszonką posyp owoce. Piecz 10 minut w 250 st., zmniejsz temp. do 150 st. Piecz 50-55 minut. Posyp resztą migdałów. Miodowy na kruchym spodzie...

  • Placek ze śliwkami

    Nie ma nic pyszniejszego, niż placek ze śliwkami. Korzystajmy ze świeżych owoców, póki jest na nie sezon.

  • Drożdżówki ze śliwkami

    ...śliwkami będą ładnie wyglądały z kruszonką. Na ilość składników podaną w głównym przepisie, możesz ją zrobić z: 240 g mąki pszennej, 140 g masła i 140 g cukru (ew. dodaj odrobinę aromatu śmietankowego). Jak zrobić Stop masło. Mąkę połącz z cukrem, dodaj jeszcze ciepłe masło i wyrób. Kruszonką posyp babeczki przed wyrośnięciem lub przed wstawieniem ich do piekarnika. Ważna temperatura! Ciasto...

  • Bitki z suszonymi śliwkami

    Sposób przygotowania 1. Przygotuj kluseczki: wymieszaj 20 dag mąki z płaską łyżeczką soli. Wbij jajka i zagnieć kruszonkę. Płaską blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Rozsyp na blasze kruszonkę(...) ciasto lekko się zrumieni. Zdejmij. Na patelni rozgrzej kolejne 2 dag masła i zrumień na nim pozostały makaron.  2. Kotlety umyj, osusz. Oprósz resztą mąki. Smaż je na rozgrzanym oleju po 5-7 minut...

  • Przysmak marszałka, czyli placek ze śliwkami

    Słodki, kruchy i rozpływający się w ustach. Placek ze śliwkami znakomicie smakuje o każdej porze roku. Ponoć był to jeden z największych przysmaków marszałka Piłsudskiego.

  • Wiśnie pod kruszonką

    Ten przepis możesz dowolnie modyfikować. Wystarczy zastąpić wiśnie truskawkami, morelami, czereśniami czy śliwkami, żeby cieszyć się smakiem ciasta z owocami przez całe lato.

  • Strucla serowa

    Ciasto dla miłośników wypieków ze śliwkami...

  • Bułeczki ze śliwkami

    ...stopione i wystudzone masło. Ciasto odstaw do wyrośnięcia. Śliwki przekrój, usuń pestki. Z ciasta zrób 15 placuszków. Na środku każdego ułóż śliwkę. Zlep formując bułeczki. Odstaw do wyrośnięcia. Z masła, mąki, cukru i cukru waniliowego zagnieć krusznonkę. Wyrośnięte bułeczki posmaruj jajkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Posyp kruszonką. Ułóż na przykrytej pergaminem blasze. Piecz 30 min w temp. 160

Artykuły na temat: ciasto ze śliwkami i kruszonką 3 jajka
  • Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką

    Składniki na 10 porcji: 1 kg śliwek węgierek, 25 dag mąki, 1/8 litra mleka, 3 dag drożdży, 2 jajka, 30 dag cukru, 10 dag masła, 1 łyżka cukru waniliowego, sól. Na kruszonkę: 10 dag mąki, 10 dag(...) ilością mąki. Miskę zakryć czystą ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jajka utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym, dodać szczyptę soli i rozpuszczone, letnie masło. Wlać do...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Puszysty sernik ze śliwkami i kruszonką

    .... Dodać jajka, twaróg, mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód. Równomiernie rozprowadzić. Śliwki umyć, wytrzeć, przepołowić, pozbawić pestek. Ułożyć na...

  • Bigos to staropolska potrawa z kapusty z mięsem, która od lat gości na naszych stołach. Fot. 123RF/Picsel By tradycji stało się za dość musi być wzbogacony odpowiednimi dodatkami - suszonymi grzybami i śliwkami. Wędzony smak śliwek i aromat grzybów dodadzą mu iście wykwintnej nuty. Składniki: · 1 kg kapusty kiszonej · 400 g karkówki lub łopatki wieprzowej · 200 g karkówki, antrykotu lub łopatki wołowej · 150 g boczku wędzonego · 100 g śliwek Kresto · 2 łyżki oleju Rapso · 50 g suszonych...

  • Ciasta ze śliwkami

    Bez nich nie wyobrażamy sobie sierpniowych obiadów. Rozpoczął się sezon na ciasta ze śliwkami!

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby ciast z kruszonką. Ten uniwersalny składnik jest idealnym uzupełnieniem ciast i deserów. Jak ją zrobić, aby za każdym razem wychodziła perfekcyjnie? Fot. 123RF/Picsel Nieodłącznym elementem wielu domowych ciast jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych, podkradana ukradkiem, gdy tylko ciasto zostanie wyjęte z piekarnika. Chociaż wydaje się być wyjątkowo prostym składnikiem, jej przygotowanie to prawdziwa sztuka. Właśnie z tego względu należy...

  • Czujecie? Zapach prawdziwego placka ze sliwkami...

    ...... choc mozna go modyfikowac. Ciasto: wszystkie skladniki wyjac min: 30 minut wczesniej musza byc w tej samej temperaturze. 500 gr maki 50 gr drozdzy 2 jajka i 1 zoltko 100 gr(...) zajelo niecale 10 minut. Make ale najpierw tylko 400 gr wymieszac w misce z cukrem. Dodac zaczyn drozdzowy, jajka i zoltko, stopione maslo. Wyrobic ciasto... gdy za geste dodac po lyzce smietane...

  • Studenckie życie głównie kojarzy się z oszczędnym trybem życia. Często odbija się to na jakości jedzenia. Tymczasem pyszne jedzenie nie musi być drogie i czasochłonne. Na co zatem może sobie pozwolić osoba ze studenckim budżetem? Pierwsze samodzielne kroki nigdy nie są łatwe. Mieszkając w akademiku czy na stancji, student niejednokrotnie musi zatroszczyć się o zawartość lodówki. Nie raz przygotowanie smacznego posiłku większości kojarzy się z wieloma godzinami spędzonymi w kuchni i wysokim...

  • Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Oto kilka sprawdzonych pomysłów, które przydadzą się podczas świątecznych przygotowań i na pewno zrobią wrażenie na gościach. Jajka w towarzystwie sosów Dobrym pomysłem będzie przygotowanie przystawek z jajami w roli głównej. W najprostszej wersji wystarczy przekroić ugotowane na twardo jajka i udekorować żółtka majonezem. Jeśli jednak chcecie spróbować czegoś bardziej oryginalnego,...

  • Zgodnie z polską tradycją, karp to ryba, której na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Skąd wziął się ten zwyczaj, jak kupić dobrego karpia i kiedy smakuje najlepiej? Oto kilka rad i trzy przepisy na karpia, które sprawdzą się nie tylko w okresie bożonarodzeniowym. Przepisy na karpia można znaleźć w bardzo starych książkach kucharskich. Jak się okazuje, ta ryba była hodowana już w średniowieczu, w Polsce piastowskiej. Jednak karp zaczął królować na polskich stołach dopiero po II wojnie...