• Informacje na temat:

    ciasto z wiśniami mrożone

Przepisy na temat: ciasto z wiśniami mrożone
  • Sernikobrownie z wiśniami

    Wiosenne ciasto!

  • Strudel z makiem i wiśniami

    Składniki: 450 g mrożonego ciasta francuskiego 500 g chudego twarożku 250 g gotowej masy makowej Opakowanie cukru waniliowego Opakowanie budyniu waniliowego Słoik wiśni (720 ml) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 100 g masy marcepanowej 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Twarożek, 100 g masy makowej, cukier waniliowy i pół opakowania budyniu wymieszać na gładka masę...

  • Ciasto gryczane z wiśniami

    Z wiśniami mrożonymi lub z kompotu.

  • Tort szwarcwaldzki

    Składniki: Ciasto: ●150 g mąki pszennej ●50 g mąki ziemniaczanej ●6 jajek ●150 g gorzkiej czekolady ●150 g cukru ●aromat waniliowy ●150 g masła ●łyżeczka proszku do piecz. ●100 ml(...), ozdób czekoladą i wiśniami. Pyszny tort Czarny Las prawdopodobnie stworzył cukiernik Erwin Hildenbrand z Café Walz w Tübingen w 1930 r.

  • Walentynkowe menu

    ..., - 2 filety cielęce, - 300 g mrożonej fasolki, - cebula, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 4 gałązki majeranku, - 125 ml bulionu, - 75 g śmietany, - łyżka masła, - cukier, - tłuszcz do formy Przygotowanie(...) kakao, - cukier puder, truskawki i mięta do dekoracji Przygotowanie: Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Twarożek wyrobić z żółtkiem, bułką tartą, migdałami, cukrem i skórką z cytryny...

Artykuły na temat: ciasto z wiśniami mrożone
  • Biszkoptowe ciasto z wiśniami

    Wiosenne ciasto pełne owoców, które zachwyci wszystkich domowników.

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Kiedy za oknem pełnia lata, a prażące słońce i wysokie temperatury stają się nad wyraz męczące, każdy z nas marzy o chwili orzeźwienia. Dobrym sposobem na przetrwanie upałów jest sięgniecie po chłodne napoje, takie jak mrożona herbata. Fot. 123RF/Picsel a nami pierwsza fala letnich upałów, a prognozy na kolejne tygodnie zwiastują ciąg dalszy. Niestety część z nas musi przetrwać gorące dni w rozgrzanym do czerwoności mieście, z utęsknieniem czekając na zaplanowany urlop. Jeżeli nie możemy...

  • Moc wiśni

    ...własne naturalne przetwory pełne prawdziwych, zdrowych wiśni i takimi cieszyć się w chłodniejszym okresie, niż polegać na tych sklepowych, masowo produkowanych, które niestety często z wiśniami nie mają(...) sezonu? Otóż nie! Chłodną porą z powodzeniem można sięgać po wiśnie mrożone lub puffingowane  (suszone nowoczesną metodą próżniową). W obu przypadkach można liczyć na moc wartości i pełnię witamin...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Sernik z fantazją

    Cielaczek Składniki na 16 porcji: Na ciasto: 2 szklanki mąki, po szklance cukru i mleka, 3/4 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżki kakao, 2 łyżki dowolnego dżemu, po łyżeczce sody oczyszczonej i proszku(...) wanilinowy, sól Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do formy 1. Wszystkie składniki na ciasto: mąkę, cukier, olej, jajka, mleko, kakao, dżem, sodę i proszek do pieczenia przełóż do dużej miski...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • ...ubijam jaja ze szczyptą soli i cukrem na puch, dodaję  jogurt, olej następnie wsypuję suche składniki:mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynam imbir - ja daję po pół łyżeczki,wsupję pokruszone płatki  chili albo sproszkowane- miksuję chwilę do połącznia wszystkich składników; tabliczkę gorzkiej czekolady siekam na małe kawałeczki, które wraz z wydrylowanymi wiśniami (mogą być mrożone) wrzucam do...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...