• Informacje na temat:

    ciasto z owocami ze słoika

Przepisy na temat: ciasto z owocami ze słoika
  • Ciasto z owocami z kompotu

    .... Ciasto wyłóż na blachę. Przykryj owocami, zetrzyj na tarce kruszonkę. Piecz godzinę w temp. 180°C.

  • Bułki są super, mięciutkie i jak widać nie musimy mieć nie wiadomo jakich form do pieczenia. Wystarczą zwykłe słoiki, które zawsze mamy w domu. Ale jest jedno ale, słoiki muszą być proste bez żadnych zaokrągleń, bo wtedy będzie problem z wyjęciem tych bułek.

  • Ciasto świąteczne

    ...wody, dosypując 70 g cukru. Wmieszać żółtka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i dodać posiekaną czekoladę. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (32x39 cm) i wyrównać. Piec w 200 st. C przez 10-12 minut. Ciasto wybić na wilgotną ściereczkę, odstawić, aby ostygło. Wiśnie osączyć. Z soku z wiśni odlać 6 łyżek, wymieszać...

  • Skoro to przepis Gregorhspeeda to wchodzę. Sprawdzony polecam.

  • Crostata - kruche włoskie ciasto z konfiturami

    Crostata to klasyczne i zarazem najpopularniejsze we Włoszech kruche ciasto, doskonałe o każdej porze dnia i roku. W podstawowej tradycyjnej wersji przygotowuje się je z konfiturami bądź dżemem; morelowym, wiśniowym lub z owoców leśnych.

  • Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!

  • Pankejki pełnoziarniste

    Idealne danie na brunch, w połączeniu z dowolnie wybranym przez ciebie białkiem. Podawaj z owocami i bitą śmietaną kremówką. Własne ciasto na pankejki jest znacznie tańsze niż gotowe w proszku. Możesz podwoić lub potroić ilość składników w przepisie na pankejkowy proszek, przygotować go na zapas i przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku w szafce kuchennej. Wystarczy dodać mokre składniki, żeby...

  • Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    ...mleko i wbij jajka. Wyrób. Pod koniec wyrabiania dolej masło. 3. Ciasto ponownie przykryj i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto ładnie wyrośnie, wyłóż je na stolnicę. Posyp bakaliami i ponownie zagnieć. 4. Formę w kształcie wysokiego walca posmaruj masłem, oprósz mąką, napełnij ciastem do połowy wysokości. Przykryj i pozostaw w ciepłe miejsce, aby podrosło. 5. Gdy ciasto wyrośnie...

  • Dzwoni najlepsza przyjaciółka: "- Mogę do Ciebie wpaść dziś na kawkę? - Jasne wpadaj, o której będziesz? - Za jakąś godzinkę, ok? - Pewnie, czekam." To ciasto jest idealne na taką okazję. Robimy je max 15 minut ze składników, które przeważnie mamy w domu. Ciasto się piecze, przyjaciółka przyjeżdża, my robimy kawkę i za chwilę delektujemy się ciepłym smakołykiem.

Artykuły na temat: ciasto z owocami ze słoika
  • Owoce pigwy

    Nazywane są polską cytryną, gdyż zawierają sporą ilość witaminy C, są twarde, bardzo kwaśne i aromatyczne.

  • Niezawodne ciasta

    ...galaretką. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny. 5. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi. Ciasto trzymaj w lodówce. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 30 minut Porcja: 280(...) z cukrem pudrem. Dodaj zimne twarde masło i posiekaj wszystko szybko ostrym nożem. Następnie dodaj żółtko i śmietanę i szybko zagnieć spójne, ale nie gładkie ciasto (kruche ciasto powinno mieć grudki...

  • Ciasta drożdżowe

    Dobre rady Jak długo wyrabiać Wyrabianie ciasta drożdżowego kończymy, gdy jest gładkie, lśniące, odstaje od ręki i dna naczynia, zawiera dużo pęcherzyków powietrza. Jeśli ciasto już wyrosło, a nie możemy go od razu piec (np. zajęty jest piekarnik), nakryjmy je zwilżonym pergaminem. Jak piec Dobrze przygotowane ciasto drożdżowe można zepsuć przez nieprawidłowe pieczenie, np. w zbyt wysokiej...

  • Ciasta z agrestem

    ...porcjami dodawać do masy śmietanowej. 2. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy. Owoce oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Agrest rozłożyć na cieście. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Po 20 minutach ciasto posypać porzeczkami. Piec jeszcze około 15 minut. Babeczki z kremem Składniki na 10 porcji: 25 dag mąki, 15 dag cukru, skórka starta z cytryny...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • Czerwiec - czas na czereśnie

    ...żadnych dodatków, by dopieścić podniebienie. Oczywiście nadają się do obróbki termicznej. Jeśli chcemy zamknąć czereśniowy smak w słoikach, z powodzeniem przygotować możemy dżemy, konfitury...

  • Wanda Jackowska, Konfitury

    Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.  W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą...

  • Zapomniany agrest

    ...z innymi owocami. Pyszne są nadziewane agrestem muffinki. A gości na pewno zachwycą oryginalne agrestowe trufle w daktylowej otoczce. Wystarczy wybrać słodkie, dojrzałe owoce, zmiksować suszone...

  • Sposób na oporne pomarańcze

    Jeżeli skórka nie chce schodzić z pomarańczy, owoc można włożyć na krótko do ciepłej wody lub położyć na chwilę na ciepłym kaloryferze.

  • Sernik  na zimno

    ...1. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować, przełożyć do słoika, dodać kilka goździków i kawałek kory, ugnieść. Podgrzać 50 ml wody, rozpuścić cukier. Syropem cukrowym  zalać owoce, słoik zakręcić. Dno garnka wyłożyć ściereczką, wlać wodę, wstawić słoik. Pasteryzować 20 minut, licząc od zagotowania wody. 2. Składniki na spód zagnieść jak na kruszonkę, rozłożyć w formie lub tortownicy wyłożonej papierem...