• Informacje na temat:

    ciasto z makiem i biszkoptami

Przepisy na temat: ciasto z makiem i biszkoptami
  • Ciasta biszkoptowe

    ...i delikatnie wymieszaj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Osącz, oprósz mąką i dodaj do ciasta. Wymieszaj.  2. Blachę pokryj papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Zawiń(...) żelatynę, schłodź. Gdy się lekko zetnie, ułóż na wierzchu. Wstaw do lodówki na godzinę. Posmaruj polewą czekoladową, dekoruj wiórkami mlecznej czekolady.  Ciasto w esy floresy Sposób przygotowania...

  • Ciasto z kremem, makowo-kokosową wkładką i biszkoptami oblane polewą czekoladową to rarytas dla podniebienia.

  • Ciasto ze zdrowej mąki

    Nie samą pszenną człowiek żyje. Jest tyle innych rodzajów: gryczana, jaglana... Zapewniamy, że z nich także wyjdą wyborne wypieki, które zaskoczą ciekawym smakiem.

  • Jest pyszny i łatwiejszy do zrobienia niż tradycyjna rolada makowa.

  • ​Ciasto karnawałowe

    ...biszkopty wystygną, możesz zacząć komponować ciasto. Na przykład możesz zacząć od żółtego ciasta na dole, napączować go, posmarować masą. Następnie nałóż brązową warstwę, naponczuj, posmaruj masą. Na...

  • inne niż makowce

  • Przepis na świąteczny biszkopt nasączany herbatą z serkiem mascarpone

    ...tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować je masłem oraz posypać bułką tartą, by ciasto nie przywarło. 6. Przelać ciasto do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 30 min. 7.  Po wyjęciu ciasta z piekarnika formą z biszkoptem uderzyć energicznie o blat stołu, by biszkopt nie opadł, dzięki uwolnieniu pęcherzyków powietrza. 8. Gdy ciasto lekko przestygnie, odwrócić formę...

  • Smaczne ciacho

  • Ciasto z musem czekoladowym

    Nie masz pomysłu na deser? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z musem czekoladowym. Smakuje niesamowicie!

Artykuły na temat: ciasto z makiem i biszkoptami
  • Biszkopt z galaretką

    ...z mąką. Ciasto przelać do natłuszczonej i obsypanej bułką okrągłej formy o średnicy 25 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 170°C na ok. 35-40 min, sprawdzić patyczkiem. Gorącą formę upuścić na blat z wysokości ok. 30 cm. Ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty.  2. Sok zagotować, wymieszać z galaretką, przestudzić, połączyć z miąższem, odstawić do stężenia.  3. Wymieszać składniki ponczu...

  • Najlepszy biszkopt

    ... Jajka rozbij. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Wsyp cukier i miksuj, aż powstanie gładka masa. Dodaj żółtka i przesiane mąki  z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż  papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i posyp lekko mąką. Przelej ciasto do formy i wygładź wierzch.  Piecz w temperaturze 180˚C około  30 minut...

  • Biszkopt przekładany

    .... Ciasto delikatnie wymieszać łyżką. Płaską blachę (32x39 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 14 minut.  Od razu po upieczeniu przełożyć(...) biszkoptem i pozostałym kremem. Schłodzić.  3. Przed podaniem ciasto poprószyć cukrem pudrem. Udekorować odłożonymi truskawkami. Pokroić na porcje. Zobacz także:

  • Torcik czekoladowo-kawowy z biszkoptami

    ...na puszystą masę i dodajemy do suchych składników, razem z masłem i czekoladą, miksujemy. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką. Przekładamy ciasto i pieczemy około(...) łączymy z czekoladą, by powstał gładki krem, który wykładamy na upieczone wcześniej ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki.  3. Biszkopty namaczamy w pozostałym espresso i układamy na kremie...

  • Biszkopt z winogronami

    ..., czynność powtarzaj, aż skończy się mąka.  Ciastem wyłóż tortownicę i posyp kawałkami winogron. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 45 minut, do zrumienienia się ciasta. Ciasto ostudź i posyp...

  • Jak upiec idealny biszkopt?

    ...szczyptą soli. Do piany dodaj cukier, następnie żółtka, a na końcu mąkę przesianą przez sitko. Ciasto ubijaj krótko, cały czas w tym samym kierunku. Smak ciasta warto urozmaicać, dodając cukier waniliowy(...) masy tuż przed mąką. Smaruj tłuszczem i wysypuj tartą bułką tylko dno tortownicy, brzegi pozostaw suche. Ciasto biszkoptowe wlewaj najwyżej do 2/3 wysokości formy. Inaczej – rosnąc w czasie pieczenia...

  • Ciasto z twarożkiem

    ...centymetrów posmarować tłuszczem i oprószyć mąką, przełożyć do niej ciasto i piec 40 minut w 170ºC, ostudzić. 3. Twaróg zmiksować z mlekiem i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody(...) wylać na ciasto.  6. Wstawić do lodówki.  Zobacz również:

  • Ciasta z malinami

    ..., wymieszaj. Wrzuć 400 g malin, delikatnie wymieszaj. Dno prostokątnej formy wyłóż biszkoptami. Wlej masę serowo-śmietanową. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wierzch sernika(...). Wstaw do lodówki na 1-2 godz. Maliny delikatnie wymieszaj z cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Schłodzone ciasto podziel na dwie części: 2/3 i 1/3. Większy kawałek rozwałkuj na grubość 4-5 mm...

  • Ciasto z puszystym kremem, owocami i galaretką

    ...olej. Mąkę tortową przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Formę o wym. 32 x 36 cm wyłóż pergaminem. Przelej do niej ciasto(...) tężejącą żelatynę i lekko zmiksuj (wolne obroty miksera).  3. Masę rozprowadź na wystudzonym cieście. Równomiernie rozłóż owoce. Galaretkę rozpuść w 700 ml wody i lekko tężejącą wylej na owoce. Ciasto wstaw...

  • Ciasto stracciatella z czereśniami

    Sezon na czereśnie w pełni. Czas zrobić z nimi ciasto.