• Informacje na temat:

    ciasto z konfiturą

Przepisy na temat: ciasto z konfiturą
  • Tarty owocowe z budyniem i konfiturą

    Morelowo-kokosowa na cieście francuskim Sposób przygotowania: 1. Ciasto rozwiń, rozmroź. Rozwałkuj. Wytnij koło. Wylep nim formę (śr. 30 cm) wyłożoną pergaminem. 2. Jajka ubij z cukrem, cukrem(...) liczyć się z tym, że masa będzie luźna i trudniej będzie ciasto pokroić. Jeśli używasz owoców z puszki i kilka ci pozostało, przechowuj je w lodówce nie dłużej niż dwa dni, po wcześniejszym przełożeniu...

  • Wilgotne, czekoladowe i expresowe ciasto.

  • Strucla z konfiturą

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem, cukrem waniliowym, solą i cynamonem. Do suchych składników dodaj mleko, jajka i rozpuszczone masło. Zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.  2. Pigwy obierz, pokrój w kostkę, wlej kilka łyżek wody i duś do miękkości. Posyp cynamonem, cukrem, wlej sok z cytryny i przemieszaj. Ciasto rozwałkuj, rozłóż konfiturę i zwiń. Piecz 40 minut w temp...

  • Ciasto znalazłam na fajnym blogu jednak zrobiłam z niewielkimi zmianami. Warte zrobienia, pyszne

  • Ciasto drożdżowe z konfiturą i migdałami

    ...odstaw na 15 minut. Podgrzej resztę mleka, rozpuść w nim 10 dag masła. Do miseczki z zaczynem dosyp 5 dag cukru, dodaj jajko, sól i mleko z masłem. Zagnieć ciasto. Odstaw na 30 minut.  2. Stop 15 dag(...). Posyp migdałami i kruszonką. Przykryj, odstaw jeszcze na ok. 10 minut w ciepłe miejsce, by ciasto podrosło.  4. Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 35 minut.

  • pożywne słodkie śniadanie - w domu ...zamiast słodkiej bułki do kawy

  • Rolada z konfiturą

    ..., a resztę połącz z nieprzetartymi owocami. Zagotuj jeszcze raz, zmniejsz ogień i gotuj, aż konfitura zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wymieszaj z proszkiem z galaretek. Zostaw do zastygnięcia.  2. Ciasto: ubij oddzielnie białka ze szczyptą soli i żółtka z całym cukrem. Do żółtek dodawaj po jednej łyżce mąki, ciągle miksując na najwolniejszych obrotach. Na końcu wmieszaj pianę i zapach. Ciasto przelej na...

  • Konfiturę można zastąpić marmoladą, albo świeżymi owocami obsypanymi cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi ok.15-16 bułeczek.

  • Bułeczki z konfiturą

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj z drożdżami, dodaj resztę składników i zagnieć ciasto. Przykryj je i odstaw na 1,5 godziny. Truskawki umyj i zasyp cukrem. Gotuj kilka minut.  2. Ciasto zagnieć, rozwałkuj na prostokąt, posmaruj truskawkami i zwiń w roladę. Pokrój ją na plastry o grubości 3 cm. Formę wyłóż papierem, ułóż ślimaczki i odstaw do wyrośnięcia. Piecz 15 minut w temp. 200 st. C. 

  • Smaczne i efektowne.

Artykuły na temat: ciasto z konfiturą
  • Naleśniki z konfiturą

    Szukasz śniadaniowej inspiracji? Naleśniki z domową konfiturą zachwycą całą rodzinę!

  • Pączki z konfiturą

    .... Wyrabiamy kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (może się kleić). Formujemy w kulę, wkładamy do oprószonej mąką miski, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na półtorej godziny.  2. Ponownie wyrabiamy ciasto, następnie odrywamy po kawałku i formujemy kulki, spłaszczamy, a na środek nakładamy łyżeczkę konfitury. Dokładnie sklejamy ciasto i znów formujemy kulkę. Pączki układamy na...

  • Ciasto marmurkowe z konfiturą

    ....  3. Ciasto przekrawamy wzdłuż na dwie części. Każdą smarujemy konfiturą wiśniową, dociskamy, żeby znów przybrało kształt taki, jak po wyjęciu z formy. Wierzch oprószamy cukrem pudrem, kroimy na porcje(...) przesiewamy z proszkiem do pieczenia i partiami, na przemian z mlekiem, łączymy z masą maślaną. Ciasto dzielimy na dwie części. Espresso w proszku rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody i razem z kakao...

  • Tradycyjne pączki nadziewane konfiturą

    Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukier, jajko, żółtka, spirytus, cukier waniliowy i sól. Ciasto wyrabiaj przez 3 minuty. Dodaj...

  • Konfitura marchewkowo-pomarańczowa

    Wyśmienita konfitura na bazie marchwi i pomarańczy sprawdzi się idealnie do ciast i na kanapki.

  • Aromatyczny sernik z konfiturą wiśniową

    .... Ciasto wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec 50-60 minut. 3. Około 10 minut przed końcem pieczenia sernik przykryć kawałkiem folii aluminiowej, by wierzch zbytnio się nie zrumienił. Ciasto wystudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Ciastka owsiane z konfiturą pomarańczową

    ...mieszanki płatków z sezamem dodajemy zmielone migdały, mąkę orkiszową, sodę oczyszczoną, brązowy cukier, szczyptę soli, mieszamy. Masło rozpuszczamy razem z konfiturą pomarańczową. Dodajemy do pozostałych składników i wyrabiamy ciasto ręką, co pewien czas dolewając mleko. Pod koniec wsypujemy żurawinę i jeszcze przez chwilę wyrabiamy. 3. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy...

  • Jabłecznik z żurawinową konfiturą

    ...1. Jabłka obrać, pokroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne. Miąższ jabłek od razu skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Ucierając, kolejno wbijać jajka. Następnie porcjami wsypywać mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. 2. Blachę (30x30 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto...

  • Wanda Jackowska, Konfitury

    Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu.  W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą...

  • Błyskawiczne ciasto z morelami

    ...posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie formy rozsmarować ciasto. Ułożyć na nim połówki moreli, wypukłą stroną do góry. Owoce lekko wcisnąć w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 20-30 minut. Upieczone ciasto chwilę studzić w tortownicy, następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia. 3. Ciasto pokroić na porcje, leciutko...

Zdjęcia na temat: ciasto z konfiturą
Wideo na temat: ciasto z konfiturą
  • Katarzyna Bosacka: Nie ma powodu, żeby do przetworów owocowych dodawać konserwanty, dlatego, że je pasteryzujemy

    Wrzesień to czas na śliwki. Można zrobić z nich ciasto, śliwowicę lub przepyszne przetwory. Katarzyna Bosacka opowiedziała, jakie powidła wybrać, aby nie wpaść jak przysłowiowa śliwka w kompot. Czym charakteryzuje się dżem, konfitura, marmolada i powidła?

  • Jak wybrać najlepsze przetwory owocowe?

    Wrzesień to czas na śliwki. Można zrobić z nich ciasto, śliwowicę lub przepyszne przetwory. W "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Bosacka opowiedziała, jakie powidła wybrać, aby nie wpaść jak przysłowiowa śliwka w kompot. Czym charakteryzuje się dżem, konfitura, marmolada i powidła? (Dzień Dobry TVN)

  • Zatrzymaj lato w... słoikach

    Piotr Kucharski przygotował w kuchni „Dzień Dobry TVN" przetwory i dania, które pozwolą zatrzymać lato. Kucharz zaproponował słodko-kwaśne pomidorki, suszone pomidory w oliwie, konfiturę z malin z chilli, chleb pszenny na zakwasie, schab z fasolką, pomidorami, figami i rozmarynem oraz ciasto borówkowe z bezą.